Enquête invullen voor geld

Bijgewerkt: 3 april 2022

Geef je mening met het invullen van enquêtes en verdien hier geld mee. Meld je hiervoor aan bij een enquêtesite. Helaas zijn niet al dit soort websites betrouwbaar. Bekijk daarom hoe een enquête invullen voor geld werkt, wat je ermee verdient en waar je moet zijn.

Tot € 400 per maand is overdreven

De advertenties over enquêtes invullen vliegen je om de oren. “Verdien tot € 400 per maand”, een veelgehoorde kreet. Volgens de stichting Reclame Code niet gewenst, want een belofte moet een adverteerder ook waarmaken. Helaas komt het zelden voor dat je met een enquête invullen tot € 400 per maand verdient.

Bezoek de leukste webwinkel (vinden wij…)

Enquêtes invullen vooral onder jongeren populair

Opvallend is dat vooral jongeren op zoek gaan naar enquêtewebsites. Een enquête invullen is namelijk een makkelijke manier om geld te verdienen. Het kan gewoon vanuit huis op de eigen laptop of pc. Een enquête invullen via de smartphone is niet overal mogelijk, dus die pc moet echt wel aanwezig zijn.

Dat enquêtes invullen onder jongeren zo populair is, dat is eigenlijk wel begrijpelijk. Voor jongeren verdient dit namelijk helemaal niet slecht. Voor iedereen vanaf 18 jaar en ouder is het invullen van een enquête juist wel een slecht betaalde baan. Wat verdien je hier eigenlijk mee?

Verdiensten: tussen de € 10 en € 150 per maand

Laten we realistisch zijn, enquêtes invullen is lang niet zo lucratief als gedacht. De meeste mensen verdienen hier tussen de € 10 en € 150 per maand mee. Er zijn uitschieters van € 200 per maand maar dit komt echt heel weinig voor.

Het is niet zo dat je € 150 maandelijks bij een en dezelfde website verdient. Vaak ben je dan toch bij 10 tot wel 15 enquêtesites actief. Dit betekent dat je telkens weer ergens anders moet inloggen en hier een enquête invullen. Dit brengt naar verhouding best wel veel tijd met zich mee.

Zo lang duurt het invullen van een enquête

De meeste mensen zijn 15-25 minuten kwijt met het invullen van een enquête. Sta je hier niet blind op want in sommige gevallen ben je wel een uur lang bezig. Om € 150 per maand te verdienen moet je maandelijks ongeveer 100 enquêtes invullen. Dat komt neer op ongeveer 25 uur werk (per maand).

Dit is je uurloon

Wat verdient een enquête invullen per uur? Gemiddeld levert een ingevulde enquête tussen de € 0,50 en € 1,50 op. Er zijn uitschieters naar € 7 per enquête maar dit komt in minder dan 1% van de gevallen voor.

Het uurloon voor het invullen van enquêtes ligt op ongeveer € 6 per uur. Dit is bruto, hier gaat dus nog inkomstenbelasting vanaf. Hoeveel inkomstenbelasting je betaalt hangt van verschillende zaken af. Heb je een baan voor 20-40 uur per week dan betaal je volledig belasting over de enquêteverdiensten. In de praktijk houd je dan nog maar € 3,78 per uur over. Voor jongeren interessant, maar voor iedereen vanaf 18 jaar oud is dit een hongerloontje.

Let op wanneer je een uitkering hebt

Geld verdienen met een enquête invullen wanneer je een uitkering hebt? In veel gevallen niet aan te raden. Een deel van het verdiende geld wordt namelijk van je uitkering afgetrokken. In de praktijk houd je dan misschien nog maar € 1 tot € 2 per uur over. Als je dan toch wil werken voor je geld kun je beter een goed betaalde baan zoeken. Het minimum bruto uurloon ligt op € 10,80, dit is een stuk beter betaald dan een enquête invullen.

Betrouwbare enquête sites

Meld je niet zomaar bij de eerste de beste enquêtesite aan. Het gebeurt af en toe dat mensen niet uitbetaald krijgen. Dit zie je vooral bij enquêtesites die in het buitenland actief zijn. Ook krijgen mensen soms niet betaald omdat ze vooraf liegen over hun leeftijd. Je moet namelijk minimaal 16 jaar oud zijn. Ben je 13 jaar en zeg je 16 jaar te zijn, dan komen ze hier vroeg of laat toch achter. Al het verdiende geld krijg je nooit uitbetaald.

Een betrouwbare enquêtesite verkoopt je gegevens niet door. Ook daarom is het belangrijk om voor een Nederlandse of Belgische enquêtewebsite te gaan. Die vallen onder de strenge Europese privacywetgeving. Bij overtreding hiervan kun je een klacht neerleggen.

Op zoek naar betrouwbare enquêtesites? Hieronder een overzicht van de acht best verdienende enquête platformen:

  1. Opinionbar
  2. Opinieland
  3. Panelclix
  4. Beenq
  5. MetroOpinion
  6. GFK Pael
  7. Toluna

Zo vaak mogelijk uitbetalen

Spaar je verdiensten niet op de enquêtesite op. Het gaat hier niet om een bank maar om een platform. Mocht het enquêtebedrijf stoppen en het geld meenemen dan ben je alles kwijt. Dit is in het verleden al vaker gebeurd waarbij deelnemers nergens meer recht op hadden.

Vaak is er sprake van een minimum betalingsgrens. In veel gevallen zal dit € 10 zijn, op dat moment kun je uit laten betalen. Doe dit direct en wacht niet tot je € 500 bij elkaar hebt. Het zou zonde zijn wanneer je 12 tot 24 maanden werk ziet verdwijnen.

Tip: extra geld verdienen met het aanbrengen van leden

Een enquête invullen levert misschien niet zoveel op maar je kunt je verdiensten verhogen. Bij veel websites verdien je wat extra’s door het aanbrengen van nieuwe leden. Elk nieuw lid is goed voor een paar extra centen, variërend van € 0,10 tot wel € 2. Soms ontvang je ook nog eens 10% aan commissie van het bedrag dat je vrienden verdienen.

Stel dat een aangebracht lid maandelijks € 25 verdient. Bij een commissie van 10% ontvang je maandelijks dus € 2,50 extra. Dit is geheel voor jou en gaat niet van het bedrag van je vriend af. Die merkt hier dus niets van. Helaas bieden niet alle enquêtesites deze optie, je zult dus vooraf moeten bekijken of dit wel mogelijk is.

 

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Enquête invullen voor geld
Schuiven naar boven