Beste parasolverlichting – gezelligheid op het terras

Bijgewerkt: 2 april 2022

Het begint weer te kriebelen: lekker op het terras doorbrengen. Tot in de late uurtjes buiten zitten, dan heb je wél verlichting nodig. De beste parasolverlichting is eenvoudig aan te brengen. Daarnaast is deze vochtbestendig en verspreidt een gezellig sfeerlicht. Onderstaande parasolverlichting is specifiek bedoeld voor grote tot kleine parasols.

Verlichting op zonne-energie (solar)

  • Geen bekabeling of batterijen nodig
  • Prijsindicatie: vanaf € 15

Ga je voor de beste parasolverlichting, dan kies je voor een model op zonne-energie. Je hebt geen netstroom of batterijen nodig: de verlichting voorziet zichzelf van de benodigde energie. Hartstikke praktisch want er lopen geen hinderlijke kabels over je terras of door de tuin. De parasolverlichting laadt zich overdag op en is tegen de avond beschikbaar.

Blijf tot in de late uurtjes gezellig op het terras of in de tuin zitten. Afhankelijk van het model verlichten tot 72 ledlampjes de zithoek. Niet alleen sfeervol maar ook handig bij het lezen van een boek. Of misschien wel het gezellig natafelen of borrelen.

Bekijk solar parasolverlichting

Overzicht beste parasolverlichting

Lastig om een keuze te maken? Hieronder vind je het overzicht beste parasolverlichting, geselecteerd naar populaire modellen. Je zult zien dat de solar verlichting in trek is, maar ook andere modellen. Een aantal van deze ledverlichting beschikt over drie verschillende standen. Zo verlicht je niet alleen tijdens de duisternis, maar ook wanneer het schemert.

De meeste verlichting zal over witte ledlampjes beschikken, maar sommige modellen hebben ook gekleurde lampjes. Hartstikke leuk om wat extra sfeer naar de tuin te brengen.

Bezoek het overzicht parasolverlichting

Parasolverlichting met speaker

  • Muziek op het terras
  • Prijsindicatie: vanaf € 65

Naast sfeervolle verlichting ook genieten van je favoriete muziek? De parasolverlichting met speaker lijkt de perfecte oplossing. Deze modellen zijn zeker verkrijgbaar, waardoor je alles binnen handbereik hebt. De speaker is voorzien van Bluetooth waardoor je hem eenvoudig aan je smartphone koppelt. Speel de muziek af die jij wil horen.

Uiteraard is de speaker oplaadbaar, dus je hoeft niet continu batterijen te vervangen. Het enige nadeel is de vormgeving, want niet iedereen vindt deze combinatie er mooi uitzien. Daarom is er een goed alternatief, dat lees je hieronder. Bekijk eerst wat de parasolverlichting met speaker kost en wat de mogelijkheden zijn.

Naar verlichting met speaker

Een losse Bluetooth speaker

  • Altijd en overal muziek
  • Prijsindicatie: € 29 tot € 249

De beste oplossing is mooie parasolverlichting in combinatie met een losse Bluetooth speaker. Dit heeft een groot voordeel want de speaker neem je overal mee naar toe. Je gebruikt hem dus niet alleen op het terras maar ook op vakantie, binnenshuis of waar dan ook. Bovendien heeft een losse Bluetoothspeaker een betere geluidskwaliteit. De modellen van Sony en JBL zijn toppertjes, maar ook andere merken zijn een goede keuze.

Bekijk Bluetooth speakers

Als alternatief kun je ook voor een wifi speaker zoals de Google Nest gaan. Maar dan moet je wel altijd verbinding met wifi leggen, iets dat niet overal mogelijk is.

Wat is beter, parasolverlichting horeca of de standaardmodellen?

Voor de horeca is er soms luxe parasolverlichting verkrijgbaar. Tenminste, zo lijkt het, maar in de praktijk valt dit wel mee. De horeca parasolverlichting is van een nagenoeg dezelfde kwaliteit als die voor particulieren.

Wel is het een beetje opletten met de verschillen. Koop je parasolverlichting bij de Action of AliExpress? Dat kan zeker niet van een zelfde kwaliteit zijn als de professionele parasolverlichting. Vaak zie je dit wel aan de prijs terug. Voor vijf euro kun je natuurlijk niet dezelfde kwaliteit verwachten als voor een model van vijftien euro. De werking blijft hetzelfde maar de levensduur wijkt af.

Even wat anders: parasolverlichting met verwarming

Soms kom je ook de term parasolverlichting met verwarming tegen. Let op want dit is zeker niet de beste parasolverlichting. De verwarmingslampen geven licht, maar dit is niet hetzelfde als dat gezellige sfeerlicht. Laat je dus niet verleiden tot de aankoop van verwarming om als verlichting te dienen.

Wees je ook bewust van de energiekosten. Een parasol warmtestraler werkt middels infrarood licht. Dit is energiezuiniger dan bijvoorbeeld een convectorkachel, maar het verbruikt nog steeds energie. Met een vermogen van 2000 W en een energieprijs van € 0,50 per kilowattuur, zou je met parasolverwarming maar liefst één euro per uur aan energiekosten kwijt zijn. Terwijl de led parasolverlichting nog geen halve euro per week verbruikt.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste parasolverlichting – gezelligheid op het terras
Schuiven naar boven