Beste kledingstomer (2022) – populair en getest

Bijgewerkt: 3 april 2022

De beste kledingstomer zal is compact en ideaal voor het snel stomen/ reinigen van kledingstukken en stoffen. Hierbij heb je de keuze uit verschillende merken waaronder Philips, Princes, LifeGoods en veel andere merken. Het is vaak de vraag welk apparaat het beste bij jou past. In dit artikel 5 x de beste kledingstomer, geselecteerd op meest verkocht aan gebruikerservaringen.

Zo werkt een kledingstomer

Wat kun je precies met een kledingstomer? Laten we eerst eens naar de werking van dit huishoudelijk apparaat kijken. Een kledingstomer vul je met water waarna je deze aanzet. De thermostaat zorgt voor opwarming van het water. Wanneer je op de knop drukt wordt het water in de vorm van waterdamp (stoom) vrijgegeven.

Micro organismen kunnen niet leven bij temperaturen boven de 40 °C. Omdat stoom een stuk warmer is dood je hier micro-organismen zoals bacteriën en virussen mee. Reinigen met stoom is ook nog eens duurzaam en milieuvriendelijk. Bovendien verwijder je hier nare geurtjes en kreukels mee. Is een van de grootste redenen om voor een kledingstomer te kiezen. Een handige vervanger voor het stoomstrijkijzer. Een hand kledingstomer is compact en eenvoudig mee op reis te nemen.

Beste kledingstomer 2022

Kun je geen keuze maken uit het ruime aanbod kledingstomers? Begrijpelijk want er zijn veel merken verkrijgbaar, allen met hun eigen specificaties. Om je te helpen bij het maken van een keuze zetten we vijfmaal de beste kledingstomer op een rij.

1. Philips Steam&Go Plus GC365/80

Niet alleen een goede kledingstomer maar ook nog eens een met een modern design. Dit apparaat heeft een gewicht van 1,2 kg en een waterreservoir van 0,1 l. Voordeel van deze Philips kledingstomer is dat je hem zowel horizontaal als verticaal kan gebruiken, iets dat bij sommige kledingstomers niet het geval is. Geeft een stoom van 22 g/min af.

Geschikt voor het reinigen of ontkreuken van 1-2 kledingstukken zonder dat je het waterreservoir opnieuw moet vullen. Je kunt eenvoudig zowel hangende als liggende kleding behandelen, hier heb je geen strijkplank voor nodig. Dit apparaat is meer dan 100 keer beoordeeld en ontvangt een 4,3 van de 5 sterren. Gebruikers zijn tevreden over de snelle gebruiksklaarheid en het lange snoer. Het klein waterreservoir is voor sommigen wel een nadeel.

Bekijk de Philips Steam&Go Plus GC365/80

2. Tristar ST-8921 – Kledingstomer

Tristar is een merk dat bekend staat vanwege zijn goede kwaliteit tegenover een lage prijs. Daarom behoort dit model tot de beste kledingstomer. Wat kun je precies verwachten? Hij heeft een gewicht van 1,1 kg en een ruim waterreservoir van 0,3 l. Dit betekent dat deze kledingstomer 3-5 kledingstukken in één keer behandelt (zonder tussendoor bijvullen).

Dit apparaat is binnen 35 seconden klaar voor gebruik. Hij geeft een stoom van 25 g/min af. Dit is minder dan voorgaand model maar nog steeds een uitstekende snelheid. Verwijdert kreuken, bacteriën en vieze geuren uit verschillende stoffen en kleding. Meer dan 150 keer beoordeeld waarbij dit product een 4,6 van de 5 sterren ontvangt.

Naar de Tristar ST-8921 – Kledingstomer

3. Princess Garment 332846 – Kledingstomer

Alweer een mooi model in het overzicht beste kledingstomer. De Princess kledingstomer heeft een ruim waterreservoir van 0,3 l. Hij is ontzettend snel en geeft een stoom van 25 g/min vrij. Met zijn gewicht van 1,1 kg is dit een handzaam model. Je krijgt er verschillende opzetborstels bij.

Binnen een minuut is deze kledingstomer gebruiksklaar. Je kunt niet alleen gebruikmaken van het waterreservoir maar ook van een waterflesje. Handig om mee op reis te nemen. Nadeel is dat deze kledingstomer maar één warmtestand heeft, iets dat je overigens bij meerdere kledingstomers tegenkomt. Goed beoordeeld met 4,1 sterren.

Bekijk de Princess Garment 332846

4. Princess 332834 – Kledingstomer op statief

Echt heel handig: een kledingstomer op statief. Een innovatief ontwerp en geschikt voor thuisgebruik maar ook voor gebruik op kantoor of binnen bedrijven. Hij weegt wel zwaarder, namelijk 5,2 kg. Het waterreservoir aan de onderkant is voorzien van wieltjes en hiermee verplaatsbaar. En natuurlijk heel belangrijk, het waterreservoir heeft een inhoud van maar liefst 1,8 l! Je maakt meerdere kledingstukken tegelijkertijd kreukvrij en schoon.

Je ontvangt niet alleen deze kledingstomer op statief maar ook een kledinghaak en opzetborstel. De opwarmtijd bedraagt minder dan een minuut. Hij produceert 29-35 g/min aan stoom. Hierbij is het een van de krachtigste kledingstomers. Beoordeeld met 4,2 sterren. Gebruikers zijn tevreden over de snelheid en het feit dat deze ook nog eens stil werkt.

Naar Princess 332834 – Kledingstomer op statief

5. LifeGoods Kledingstomer en Reiniger

Het gaat snel maar we zijn alweer toe aan de laatste in het overzicht beste kledingstomer (2020). Om je niet te veel op kosten te jagen is er nu gekozen voor een voordelig geprijsd model. Dit betreft de LifeGoods kledingstomer en reiniger. Een handzaam model dat je makkelijk mee op reis neemt maar ook geschikt is voor thuisgebruik. Deze kledingstomer weegt slechts 0,7 kg en heeft een mooi waterreservoir van 0,2 l. Hij is verbluffend krachtig met een stoomproductie van 28 g/min.

Maak kleding en textiel kreukvrij en reinig deze in een handomdraai. Krijgt een beoordeling van 4,5 sterren (van de 5). Een prima vervanging voor de strijkplank en strijkijzer maar natuurlijk ook geschikt voor het doden van bacteriën in kleding en gordijnen (of andere stoffen). Een goede prijs-kwaliteitverhouding en behoort daarom zeker tot de beste kledingstomer van dit moment.

Bekijk de LifeGoods Kledingstomer en Reiniger

Wat is de beste kledingstomer?

Er zijn verschillende merken en modellen verkrijgbaar. Belangrijk is dat het model van jouw keuze ene ruim waterreservoir heeft. De Tristart kledingstomer heeft een inhoud van 0,3 liter en is ook nog eens voordelig geprijsd.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste kledingstomer (2022) – populair en getest
Schuiven naar boven