Beste babylepel 2021 – babylepels test

Met de beste babylepel geef je baby vanaf 4 maanden zijn/ haar eerste hapje. Het is belangrijk om voor goed kinderbestek te kiezen. De beste babylepel (2020) is zacht voor de baby mond. Daarnaast is deze ergonomisch, warmtegevoelig en vrij van schadelijke BPA. In dit artikel advies over babylepels en welke de beste zijn.

Gebruik van een babylepel en babybestek

Voor de allereerste hapjes gebruik je een zachte babylepel. Het is niet verstandig om gebruik te maken van een vork. Houd er rekening mee dat baby’s zacht tandvlees hebben. De echte babylepel is van zacht materiaal en voelt prettig in de mond. Uiteraard is deze vrij van schadelijke stoffen (bisphenol-a). Veel babylepeltjes buigen een beetje af: dit maakt het voeden een stuk gemakkelijker.

Er zijn steeds vaker lepels met warmtegevoeligheid verkrijgbaar. Hierbij verkleurt het bestek wanneer de voeding te warm/ heet is.

Beste babylepel 2021

De Consumentenbond heeft naar babybestek gekeken. Op de Negenmaandenbeurs kwamen ze de NumNum Spoon tegen. Dit is een lepel waarmee baby zelf kan leren eten. Uiteraard hebben we dit bestek ook bekeken en in het overzicht meegenomen. Ontdek 7x beste babylepel.

1. Nûby – Warmtegevoelige babylepels

Drie stuks warmtegevoelige baby lepels van het merk Nuby. Wanneer de maaltijd warmer is dan 37 graden, verkleurt het lepeltje. Hierdoor is de maaltijd nooit te warm voor baby en kan deze zich niet verbranden. Dit model heeft een smalle vorm en past gemakkelijk in de kleinste babymond. Ouders ervaren dankzij de anti-slip handgreep een goede grip. Dit babybestek ontvangt dan ook zeer goede gebruikers beoordelingen.

Bekijk de Nuby lepels

2. Coodly siliconen baby lepels met soft tip

Een set van 5 lepeltjes en een bijtring, geschikt voor baby’s vanaf 4 maanden oud. Dankzij de lange handgreep zeer gebruiksvriendelijk. Het siliconen materiaal voelt zacht aan en is uiteraard vrij van BPA. Dankzij het ontwerp wordt het tandvlees van baby goed beschermd. Eenvoudig schoon te maken, mag niet in de magnetron.

Naar de Coodly siliconen baby lepels

3. Nûby – Warmtegevoelige Lepel

Alweer een product dat goede reviews ontvangt. Mag dan ook zeker niet ontbreken in het overzicht beste babylepel. Dankzij de smalle pasvorm geschikt voor baby’s vanaf 4 maanden oud. Warmtegevoelig, de lepel verkleurt wanneer de maaltijd warmer is dan 37 graden Celsius. Vrolijk gekleurd babybestek met een beertje op de handgreep. Erg handzaam en mag in de vaatwasser.

Bekijk Nûby – Warmtegevoelige Lepel

4. Alvar Baby lepel 

Daar is hij dan: de Alvar lepel. Dankzij het ontwerp kan baby zelfstandig leren eten. BPA vrij en vaatwasserbestendig. Uiteraard vervaardigd van zacht materiaal, dat het tandvlees van baby niet beschadigt of pijn doet. De lepeltjes zijn geschikt voor baby’s vanaf 4 maanden oud. Volkomen vrij van schadelijke stoffen. Een set bestaat uit 5 gekleurde lepeltjes. Behoort absoluut tot de beste baby lepel van dit moment.

Naar Alvar Baby lepel

5. GS Quality Products babylepels

Eenvoudige maar doeltreffende babylepels met een totale lengte van 15 cm. Deze zijn dus voorzien van een extra lang handvat. Bedoeld voor kindjes vanaf 4 maanden oud (eerste hapje). Het kunststof materiaal voelt zacht aan. Een set bestaat uit zeven gekleurde babylepeltjes, die gewoon in de vaatwasmachine mogen. Voordelig geprijsd en hierdoor ook ideaal voor de oppas of om mee op vakantie te nemen.

Bekijk de GS babylepels

6. Knijpfles lepelfles

Apart: de lepelfles. Met een inhoud van 90 ml past hier een fijn gepureerde maaltijd of fruithapje in. Door in de fles te knijpen komt de voeding op de lepel terecht. Ideaal voor baby’s die het moeilijk vinden om de fles niet meer te zien. Ook zeer geschikt voor onderweg of op vakantie. De siliconen lepelfles is vrij van schadelijke stoffen. Bovendien voelt de lepel prettig in de mond. Mag in de magnetron, vaatwassen én sterilisator.

Naar de Knijpfles lepelfles

7. knijpfleslepel met fruitspeen

De knijpfleslepel zag je eerder al voorbijkomen. Maar dit keer een set van een knijpfleslepel inclusief fruitspeen. Wat is er zo bijzonder aan de fruitspeen? Baby’s en jonge kinderen sabbelen graag op een speentje, dit geeft ze troost. In de fruitspeen kun je stukjes fruit doen. Zo maakt baby kennis met de smaak van verschillende soorten fruit.

Bovendien is dit de ideale manier om fruit in te vriezen. Geef de fruitspeen bij doorkomende tandjes, de bevroren speen zorgt dan voor verlichting. De knijpfles is natuurlijk ook erg handig. Ideaal voor het geven van groenten en puree of fruitpuree. De combinatie van deze twee artikelen maakt dit zeker tot de beste baby lepel (2020).

Bekijk de knijpfleslepel met fruitspeen

Dit was een mooi overzicht van 7X de beste baby lepel. Kies altijd een lepel die bij de ontwikkeling van je kindje past. Uiteraard moet de baby lepel prettig in de hand liggen en van zacht materiaal zijn. Daarnaast is het ook praktisch wanneer de babylepel goed schoon te maken is. Allemaal aandachtspunten waar je wel even op let.

Goede Voornemens 2020Goede Voornemens 2020

© bestetop5.nl 2019 - 2020 - 2021 - 2022

BesteTop5

BesteTop5.nl verzamelt beoordelingen van de consumentenbond, tests van onafhankelijke websites en gebruikerservaringen. Hieruit komen de 5 beste producten naar voren: onze top 5.