Top 5 zonnebrand – beste zonnebrandcrème (2022)

Bijgewerkt: 23 januari 2022

Bescherm je huid met de top 5 zonnebrand. Hiermee voorkom je (snelle) verbranding van de huid en hiermee huidbeschadiging. Door regelmatig zonnebrandcrème op te smeren verklein je het risico op huidkanker. Hierbij is het belangrijk om voor een hoge beschermingsfactor te kiezen. Bekijk 5X de beste zonnebrandcrème.

Zonnebrandcrème en beschermingsfactor

De beschermingsfactor in zonnebrand wordt aangeduid met SPF. Elke huid is anders en kan een bepaalde hoeveelheid UV-straling aan. Welke SPF je nodig hebt hangt voornamelijk van het huidtype maar ook van de zonkracht af. Op een zomerse dag naar het strand betekent dat je minstens factor 30 moet nemen. Mensen met een zeer lichte huid kiezen voor factor 50.

Hierbij is het belangrijk om de huid elke 2 uur in te smeren, ook na het zwemmen. Weet je nog steeds niet welke beschermingsfactor je moet nemen? Houd onderstaand schema aan:

  • Verbrandt snel en wordt niet bruin: minimaal SPF 30
  • Verbrandt snel aan wordt langzaam bruin: minimaal SPF 15
  • Verbrandt bijna nooit en wordt snel bruin: minimaal SPF 10
  • Kinderen en baby’s: minimaal SPF 30

Top 5 zonnebrand: de beste zonnebrandcrème van 2022

Bewaar zonnebrandcrème nooit langer dan 2 jaar. Zonnebrand is namelijk beperkt houdbaar (indien geopend). Voor de zekerheid is het daarom altijd beter om jaarlijks nieuwe zonnebrand aan te schaffen. Benieuwd welke zonnebrandcrème goed verkoopt of uitstekende beoordelingen ontvangt? Hier volgt de top 5 zonnebrand oftewel de beste zonnebrandcrème.

1. Australian Gold SPF 6 – 30

Een spray die zeer gemakkelijk aan te brengen is. Bevat niet alleen de hoge beschermingsfactor SPF 30 maar ook nog eens bronzer. Hierdoor wordt de huid makkelijker bruin zonder dat er vlekken ontstaan. Deze zonnebrand is waterafstotend, toch is het belangrijk om je elke 2 uur opnieuw in te spreken.

Beschermd tegen zonnestraling UVA en UVB. Deze beste zonnebrandcrème bevat aloë vera, tea tree olie, vitamine C en vitamine E. Beschermt en verzorgt de huid tijdens zonnige dagen.

Ontvangt goede beoordelingen van gebruikers met een score van 4,6 van de 5 sterren. Gebruikers zijn zeer tevreden over de effectiviteit maar ook dat je huid er mooi bruin van wordt. Een absolute aanrader die in deze top 5 zonnebrand staat. Evens keuze uit andere beschermingsfactoren van dit merk.

Bekijk Australian Gold SPF 30

2. NIVEA SUN Zonnebrand – Zonnemelk – SPF 30

Een zeer handzaam formaat zonnebrand met beschermingsfactor SPF 30. Beschermt tegen UVA en UVB en is hierdoor geschikt voor gebruik tijdens zonnige dagen. Bedoeld voor volwassenen en kinderen. Waterproef maar natuurlijk wel elke twee uur opnieuw de huid insmeren.

Deze zonnebrandcrème van het bekende merk Nivea ontvangt zeer goede beoordelingen. De score bedraagt 4,5 van de 5 sterren. Gebruikers vinden vooral het compacte formaat heel erg handig. Je neemt deze zonnebrandcrème dan ook heel makkelijk overal mee naar toe. Trekt snel in de huid en plakt niet.

Naar NIVEA SUN Zonnebrand – Zonnemelk – SPF 30

3. Biodermal Zon Gevoelige huid – gezicht – SPF 30

 Het is belangrijk om de gevoelige huid goed te beschermen tegen zonlicht. Van het merk Biodermal deze zonnecrème voor het gezicht, speciaal voor de gevoelige huid. Bevat beschermingsfactor SPF 30 en biedt hiermee een goede bescherming tegen schadelijke zonnestralen. Is waterresident en hiermee geschikt om mee te gaan zwemmen.

Bevat toegevoegde canola olie en vitamine E. Is uiteraard parfumvrij en hierdoor geschikt voor elk huidtype maar specifiek voor de gevoelige en droge huid. Trekt snel in, hydrateert de huid en plakt niet. Ook dit product ontvangt een goede score van 4,6 van de 5 sterren en hoort dan ook zeker in dit overzicht top 5 zonnebrand thuis.

Bekijk Biodermal Zon Gevoelige huid

4. Naïf Natuurlijke Zonnebrandcrème factor 50 – kind

Als vierde in dit overzicht beste zonnebrandcrème alweer het merk Nivea. Dit komt omdat dit merk zeer goed verkoopt, jaar in jaar uit. Dit heeft niet alleen met de kwaliteit maar zeker ook met de prijs te maken. Je hebt bij dit product keuze uit verschillende beschermingsfactoren, variërend van SPF 15 tot SPF 50.

Deze zonnebrandcrème beschermt onmiddellijk tegen zonnebrand en vroegtijdige huidveroudering, veroorzaakt door UVA en UVB-straling. Is waterresistent en voorkomt uitdroging van de huid.

Deze zonnebrandcrème is meer dan 100 keer beoordeeld en ontvangt een zeer goede score van 4,6 sterren. Gebruikers vinden de sprayfles vooral handig in gebruik. Het is goed smeerbaar en biedt een uitstekende bescherming.

Bekijk NIVEA SUN Zonnebrand spray

5. NIVEA SUN Zonnebrand – spray SPF 15 – 50

 Ben je op zoek naar de beste zonnebrandcrème voor baby en kind dan kom je bij het merk Naïf uit. Een uitstekende kwaliteit tegen een uitstekende prijs. Deze zonnebrand bevat beschermingsfactor SPF 50. Dit is zeker aan te raden voor baby’s en jonge kinderen. Smeert goed uit en laat geen witte vlekken achter.

Verzorgt en beschermt de huid, is waterproef en bevat geen schadelijke stoffen. Gebruikers zijn zeer tevreden over deze zonnebrandcrème en geven het een score van 4,5 sterren. Pluspunten zijn het hydraterende effect, de goede smeerbaarheid en dat het ook nog eens waterproef is. Een absolute aanrader als beste zonnebrandcrème voor jonge kinderen. Deze vind je ook bij bol.com.

Met dit overzicht beste zonnebrandcrème staat er altijd iets tussen dat bij jou uit type past. Bedenk vooraf of je een zonnebrandcrème in de vorm van een spray, een crème of als block wil. Ieder heeft hier zijn eigen voorkeur in.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Top 5 zonnebrand – beste zonnebrandcrème (2022)
Schuiven naar boven