Beste beamer 2022 – beamers review en prijs

Bijgewerkt: 14 april 2022

Een echte bioscoopervaring met de beste beamer. Gewoon bij jou thuis! Welke beamer moet je kopen? Ontdek de beste beamer 2022.  Review van verschillende beamers onder 100 euro of in de prijsklasse €100 – €500. Duidelijk overzicht van bekende en minder merken waaronder LESHP, Epsan, en Benq.

Kooptips beamer

Voorafgaande aan de lijst beste beamer 2022 ontvang je eerst wat nuttige tips. Voordat je een beamer koopt, is het belangrijk om te bepalen waar je deze voor gebruikt. Er zijn namelijk beamers voor thuisgebruik en voor zakelijk gebruik. Deze laatste is licht, klein en overal mee naartoe te nemen. Je hebt de keuze uit verschillende kwaliteiten. Er zijn modellen met Full HD kwaliteit of er is de 3D beamer. Misschien vind je het wel belangrijk dat het product over wifi of een usb-aansluiting beschikt.

Lees ook: Een beamer voor buiten – de beste uitzoeken

Bij aanschaf van een beamer heb je de keuze uit de projectietechnieken:

DLP: hoog contrast. Geschikt voor donkere ruimtes of het spelen van games. Lamp heeft een beperkte levensduur.

Led DLP: lagere lichtopbrengst. Geschikt voor verlichte ruimtes. De goedkope lamp gaat zeer lang mee.

LCD: dankzij de hoge lichtopbrengst geschikt voor verlichte ruimtes, ideaal voor zakelijk gebruik. De lamp heeft een beperkte levensduur.

Tip: kies voor het bekijken van films voor een minimale resolutie van 1280 x 720 pixels. Het juiste model beschikt over minimaal 1400 ANSI lumen (verlichte woonkamer) of minimaal 1000 ANSI lumen (verduisterde kamer). Voor de vergaderruimte: minimaal 2000 ANSI lumen (verlichte ruimte).

Voor een grote ruimte ga je uit van minimaal 4000 AMSI lumen. Let ook goed op de projectieverhouding. Bij een projectieverhouding van 1,5: 1 moet de beamer anderhalve meter van de muur staan om 1 meter beeldbreedte te krijgen. Een kleinere projectieverhouding is dan ook meer geschikt voor kleine ruimtes.

Beste beamer 2022

Je weet nu waar je op moet letten bij aanschaf van de beste beamer. Ik heb een goede selectie gemaakt van populaire modellen, velen van een goed merk. Hieronder vind je 5x beste beamer 2021, gevolgd door wat informatie over het aansluiten van de beamer.

1. Anker Nebula capsule

 • Resolutie 854 x 480 pixels
 • 1000 ANSI lumen
 • Projectieverhouding 1.3:1

Een zeer compacte beamer en hierdoor overal mee naartoe te nemen. Kan tot 2 meter breedte projecteren. Is voorzien van wifi en bluetooth, maar ook van HDMI-aansluiting. De laserlamp heeft een lage lichtopbrengst en is hierdoor alleen geschikt voor verduisterde ruimtes. Met de ingebouwde accu kun je tot ongeveer 4 uur lang projecteren. Dankzij de ondersteuning voor snelladen is de beamer binnen 60 minuten voor meer dan 70% opgeladen. Inclusief afstandsbediening.

Bekijk de Anker Nebula capsule

2. Salora 50BHD2000 – HD LED Beamer

 • Resolutie 800 x 480 pixels
 • 2000 ANSI lumen
 • Projectieverhouding onbekend

Deze beste beamer is geschikt voor thuisgebruik waaronder het bekijken van foto’s en video’s in HD kwaliteit. Minder geschikt voor gaming. Dankzij de hoge lichtopbrengst is de Salora HD LED beamer toepasbaar in matig verlichte en verlichte ruimtes. Uitgerust met dubbele HDMI aansluiting, VGA en usb. Ondersteunt geen wifi of ethernet. Ook dit model is inclusief afstandsbediening.

Ontdek de Salora 50BHD2000 – HD LED Beamer

3. Dailygoods – Beamer

 • Resolutie 1280 x 800 pixels
 • 3500 ANSI lumen
 • Projectieverhouding 4000:1

Een draagbare Full HD beamer, geschikt voor thuis- en zakelijk gebruik. Heeft een projectieformaat van 36 inch – 150 inch en hierdoor geschikt voor kleine ruimtes zoals de woonkamer of slaapkamer, maar ook voor grote ruimtes. De hifi stereo luidsprekers verspreiden een zeer goed geluid. Het plug-and-play systeem maakt installatie en opstarten heel eenvoudig. De ledlamp heeft een maximale levensduur van 30.000 uur. Ondersteunt AV, HDMI, USB1+2 en VGA

Dit voordelig geprijsd model heeft een goede prijs-kwaliteit verhouding en vooral geschikt voor afspelen van Netflix, YouTube en nog meer.

Bekijk de Dailygoods

4. Mini beamer YG280

 • Resolutie 340 x 320 pixels
 • 600 ANSI lumen
 • Projectieverhouding onbekend

In een standaard kwaliteit foto’s, films of een presentatie bekijken. Door de lage lichtsterkte alleen geschikt voor verduisterde ruimtes. De projectieafstand bedraagt 0,8 – 2 meter. Deze mini beamer is voorzien van een HDMI- uitgang en USB ingang. Ook heeft even deze een micro-SD ingang, wat wel een pluspunt is. Wil je gebruik maken van internet, sluit dan een dongel aan. Bluetooth is helaas niet mogelijk. De ledlamp gaat zeer lang mee.

Houd er rekening mee dat de YG300 mini beamer geen luidsprekers heeft. Je ontvangt dit model inclusief voeding, afstandsbediening en een tulpkabel. Goedkoop model dat ik zeker meeneem in de beste beamer.

Naar de Mini beamer YG280

5. Epson EH-TW740 – Full HD 3LCD Wi-Fi Beamer

 • Resolutie 1920 x 1080 pixels
 • 3100 ANSI lumen
 • Projectieverhouding 1.02 – 1.23: 1

Van het bekende merk Epson een beamer met Full HD beeldkwaliteit. Hiermee creëer je een echte thuisbioscoop. Bij dit model wordt gebruik gemaakt van de LCD projectietechniek. Dit betekent een hoge lichtopbrengst en hiermee zeer geschikt voor zakelijk gebruik, gaming en als homecinema. Zowel in donkere als verlichte ruimtes is er altijd een helder en scherp beeld. Met twee HDMI aansluitingen en 2x USB aansluiting. Ondersteunt wifi en is voorzien van een audio-ingang. Inclusief afstandsbediening en batterijen. Misschien niet de goedkoopste, maar zeker wel een van de beste beamers.

Bekijk de Epson EH-TW740 Wi-Fi Beamer

Aansluiten van een beamer

Hoe gebruik je een beamer? Met dit apparaat projecteer je films, afbeeldingen of een presentatie op een groot scherm. Thuis creëer je hier je eigen bioscoop mee. Afhankelijk van het merk en model beschikt de beamer over een HDMI– of VGA aansluiting. Let op: VGA zendt geen audiosignaal mee. Hiervoor heb je een aparte omvormer nodig.

Voor aansluiting op een laptop of tablet heb je een micro- of mini-HDMI kabel nodig. Bij sommige projectoren is het mogelijk om verbinding te maken met een netwerk of vanaf een usb-stick te projecteren. Zo kun je draadloos content streamen. Je kunt ook kiezen voor aansluiting op een mediabox.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste beamer 2022 – beamers review en prijs
Schuiven naar boven