Een beamer voor buiten – de beste uitzoeken

Bijgewerkt: 14 april 2022

Veel beamers zijn bedoeld voor thuisgebruik of in een zaal/op kantoor. Vaak moet je de ruimte wat verduisteren, dan pas heb je optimaal beeld. De beste beamer voor buiten werkt onder alle omstandigheden, dus ook wanneer de zon schijnt. Een kwalitatief model is onmisbaar. In onderstaand overzicht vind je de beste beamers voor gebruik in de buitenlucht.

Winnes buitenbeamer

  • 1080 P
  • 6500 lumen
  • Prijsindicatie: € 119

Dit model van Winnes is geschikt voor binnen en buiten. Hij heeft een lichtopbrengst van 6500 lumen, wat hem zeer geschikt maakt voor gebruik bij een slechte verduistering. Voor binnen heb je een lichtopbrengst tussen de 1000 en 3500 lumen nodig, dus deze is erg prima voor gebruik in de buitenlucht.

Op festivals wordt meestal gebruik gemaakt van een beamer van 10.000 lumen, maar dan betaal je ook best wel veel. Daarom is de Winnes de beste beamer voor buiten. Hij ondersteunt een resolutie van 1080P en heeft standaard een 720P HD- resolutie. Verder een contrastverhouding van 6000:1.

Zeer geschikt voor zakelijke presentaties, op een tuinfeest of klein festival. Via wifi maak je eenvoudig verbinding met de laptop, smartphone of een ander mobiel apparaat. Daarnaast is er een 3,5 mm audioaansluiting maar ook HDMI/AV/USB-aansluitingen aanwezig.

Bekijk Winnes buitenbeamer

Royal Supplies C130

  • 4K beeld
  • 7500 lumen
  • Prijsindicatie: € 295

Een nog betere keuze is de Royal Supplies C130, maar hier hangt ook een hoger prijskaartje aan. Wanneer je het budget hiervoor hebt is dit zeker een grote aanrader. De Royal Supplies C130 presteert namelijk uitmuntend hoog. Met 7500 lumen projecteer je moeiteloos diavoorstellingen, films of presentaties in de buitenlucht. Dit kan gewoon overdag, de toeschouwers zien nog steeds voldoende.

In een verduisterde ruimte kun je tot maximaal 7 meter breed projecteren. In een verlichte ruimte tot maximaal 6 m en bij vol daglicht tussen de 4 en 5 m. Je maakt gebruik van 4K beeldkwaliteit wat voor een bioscoopachtige kijkervaring zorgt. In de buitenlucht is de beeldkwaliteit iets minder maar nog steeds zeer goed.

De contrastverhouding bedraagt 8000:1, wat ook uitstekend is. Dit model is voorzien van een ingebouwde 5 Watt speaker en een geavanceerd koelsysteem. De ingebouwde lamp heeft een levensduur van maar liefst 50.000 uur.

Voorzien van HDMI- en VGA-aansluiting, USB-aansluiting en compatibel met smartphone, laptop, PlayStation en Xbox. Eenvoudig te bedienen en makkelijk te installeren. Uiteraard zit hier alles op en aan waaronder ook de afstandsbediening, voedingskabel, HDMI-kabel, een beamertas, het statief en een projectiescherm met haken.

Naar Royal Supplies C130

Strex Beamer

  • 1920 x 1080P
  • 6500 lumen
  • Prijsindicatie: € 149

Ook weer de beste beamer voor buiten, want deze heeft een lichtopbrengst van 6500 lumen. De Strex biedt ook nog eens een hoge beeldkwaliteit van 1920 x 1080 pixels. Verder een contrastverhouding van 8000:1. Dit betekent haarscherpe projecties, binnen of buiten. Kijk op een levensgroot beeld van maximaal 500 cm naar je favoriete films, series of presentaties. Het scherm is tussendoor heel makkelijk bij te stellen.

Voorzien van een ingebouwde wificonnector waardoor je verschillende apparaten draadloos verbindt. Projecteer bijvoorbeeld YouTube vanaf je smartphone of een diavoorstelling vanaf je laptop. Hij is uitgerust met vijf verschillende aansluitingen dus ook bekabeld maak je connectie met de tv, gameconsole of wat dan ook. Via de ingebouwde speakers krijg je ook de audio goed mee.

De ledlamp heeft een levensduur van 50.000 uur. De beeldverhouding bedraagt 16:9 of 4 3. De projectieafstand ligt tussen de 1 en 5 m, dat is een aardige afstand. Deze slimme beamer is dan ook zeer geschikt voor buiten, maar natuurlijk ook voor gebruik in de woning of het kantoor.

Bekijk Strex beamer

Wat is de beste beamer voor buiten?

Zoek je een goede beamer voor buiten, dan kun je best voor een van bovenstaande modellen kiezen. Wil je toch een ander merk of model, kies dan voor een beamer met een minimale lichtopbrengst van 6500 lumen. Zeker niet minder, omdat je dan niet voldoende beeld ziet.

Soms wordt een model met minimaal 4000 ANSI lumen geadviseerd, maar dan moet het buiten ook donker zijn. Houd hier rekening mee, anders zit je met een apparaat waar je overdag niks aan hebt.

Kan een beamer op een wit doek?

Het is altijd aan te raden om het beeld te projecteren op een wit doek of een wit vlak. Dit kan een effen muur zijn, maar je kunt ook een apart scherm aanschaffen. Een projectiescherm is hierin de beste keuze, die hang je eenvoudig op. Sommige van bovenstaande modellen worden geleverd inclusief kwalitatief projectiescherm.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Een beamer voor buiten – de beste uitzoeken
Schuiven naar boven