Best verkochte bordspellen (2022) – populair bordspel

Bijgewerkt: 19 maart 2022

De best verkochte bordspel en zijn altijd een goede keus. Een gezelschapsspel dat je met twee of meerdere personen speelt. Gezellig aan tafel met vrienden, familie of collega’s. Welk populair bordspel moet je absoluut in huis hebben? Dat ontdek je in het overzicht best verkochte bordspellen van dit moment.

Dit is een bordspel

De naam zegt het al: een bordspel speel je op een gemarkeerd oppervlak, dit noem je ook wel een spelbord. Klassieke en zeer bekende bordspellen zijn dammen, schaken maar ook halma of ganzenbord. Veel van dit soort spellen kun je met 2-4 spelers doen. Een aantal spullen is geschikt voor meerdere personen.

Best verkochte bordspellen 2022

Wat zijn nu de best verkochte bordspellen van dit moment? Mocht je er niet uitkomen of geen keuze kunnen maken: dankzij onderstaand overzicht heb je hier geen moeite mee. Bekijk 5X de beste bordspellen.

1. Monopoly Classic Nederland

Zeg je Monopoly dan zeg je het beste bordspel sinds jaren en hiermee dus ook een van de best verkochte bordspellen. Het gaat hier om de classic uitvoering dus zoals deze altijd al bestaan heeft. Maar wel in een modern jasje want de pionnen zijn aangepast. Monopoly is een vastgoedspel waarbij het erom gaat dat je straten of gebouwen koopt, verkoopt of hierin onderhandelt.

Het komt vooral op tactiek aan, wie heeft aan het einde van het spel het meeste geld verdiend? Het leuke aan dit spel is dat je Nederlandse straatnamen of pleinen voorbij ziet komen. Dit bordspel is geschikt voor jong en oud, minimumleeftijd acht jaar. Geschikt voor 2-6 spelers. Meer dan 200 keer beoordeeld en ontvangt een uitstekende score van 4,8 van de 5 sterren.

Bekijk Monopoly Classic Nederland

2. 30 Seconds Herziene Editie

Ook weer een van de best verkochte bordspellen, een partyspel dat je met teams speelt. In totaal kunnen 3-20 spelers meedoen. Het ideale gezelschapsspel op feesten en partijen maar natuurlijk ook met familie of vrienden. Het is de bedoeling om iets dat op het kaartje staat in vijf begrippen te omschrijven. De teamgenoot moet dit binnen 30 seconden raden.

Doel is om als team als eerste de finish te bereiken. Houd er rekening mee dat dit bordspel geschikt is voor kinderen vanaf 12 jaar oud. Voor jongere kinderen is dit spel nog te moeilijk. Meer dan 900 keer beoordeeld waarbij het een score ontvangt van 4,8 sterren.  Absoluut het beste bordspel van dit moment.

Naar 30 Seconds Herziene Editie

3. Rummikub Original

Rummikub is niet direct een bordspel maar wel een van de best verkochte gezelschapsspellen. Zeg nu eerlijk: wie kent Rumikub niet? Met zijn gekleurde cijfers op het plankje. Het is de bedoeling dat je slimme combinaties legt en hiermee als eerste alle cijfers weg hebt gespeeld. Leuk om te weten: Rummikub was van oorsprong een kaartspel. Helaas was er niet genoeg ruimte en is er een versie met bordjes, kleuren en cijfers gemaakt.

In het spel Rummikub kom je verschillende andere spellen tegen zoals jokeren, domino en het bekende mahjong. Een leuk en uitdagend spel voor jong en oud. Ook dit spel ontvangt een score van 4,8 sterren wat natuurlijk zeer goed is.

Bekijk Rummikub Original

4. Codenames

Een modern spel dat zeker wat de best verkochte bordspellen behoort. Je speelt het met 2-40 spelers dus je hebt de keuze. Bij dit spel speel je in twee teams en probeert middels het woordspel  de tegenstander te slim af te zijn. Hierbij is het belangrijk dat je als detective uit de buurt van de huurmoordenaar te blijven. Hartstikke spannend dus.

Dit beste bordspel is genomineerd voor speelgoed van het jaar 2016. Geschikt vanaf een leeftijd van 10 jaar oud. Wat vinden gebruikers van dit bordspel? Met een score van 4,6 van de 5 sterren is dit een uitstekende aankoop. Gebruikers ervaren eindeloos speelplezier en een goede kwaliteit. Zeker een aanrader dus.

Naar Codenames

5. Ticket to Ride Europe

We zijn aangekomen bij de laatste in het overzicht best verkochte bordspellen. Een van de beste bordspellen is Ticket to Ride Europe. Hierbij ga je per trein helemaal door Europa, het avontuur tegemoet. Het is hierbij de bedoeling dat je de route op je bestemmingskaart helemaal voltooid. Hierbij claim je verbindingen tussen de verschillende steden. Wanneer je een bepaalde kaartcombinatie in handen krijgt dan mag je deze verbinding bouwen.

Aan het einde van dit leuke bordspel heeft de winnaar de meeste punten verzameld. Bedoeld voor 2-5 spelers met een minimumleeftijd van acht jaar. Al meer dan 800 mensen hebben dit beste bordspel beoordeeld met een 4,8, een hele mooie score. Hiermee een absolute aanrader wanneer je van bordspellen houdt.

Bekijk Ticket to Ride Europe

Zoek je eigenlijk naar klassieke bordspellen? Dan kom je zeker bij dammen of schaken uit. Ook ganzenbord is heel leuk. Denk ook eens aan mens erger je niet, het meest bekende bordspel wereldwijd. Overigens heet dit spel in andere landen Ludo, dus kijk er niet vreemd van op wanneer je deze naam op de doos ziet staan.

Ik ben benieuwd of je voor het beste bordspel van dit moment gaat. In ieder geval alvast heel veel speelplezier gewenst.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Best verkochte bordspellen (2022) – populair bordspel
Schuiven naar boven