Beste Samsung voor ouderen (2022)

Bijgewerkt: 19 maart 2022

Samsung is een van de meest bekende merken op het gebied van smartphones. Samen met Huawei en Apple domineren ze de smartphonemarkt. Het mooie aan Samsung is dat dit een gebruiksvriendelijk merk is. De beste Samsung voor ouderen, voor welk model moet je kiezen? Er is best wat verkrijgbaar.

Wanneer je een smartphone voor ouderen aanschaft is het belangrijk dat deze vooral gebruiksvriendelijk is. Maar ook een goede interface heeft. Een groot scherm is prettig, daarnaast moeten de instellingen, functies en apps niet al te moeilijk werken.

Seniortelefoon mobiel (Samsung)

Voor senioren is het vaak lastig om een smartphone te bedienen. Al helemaal wanneer hier geen bekendheid mee is. Let op want er is verschil tussen een senior telefoon/ mobiel en de beste Samsung voor ouderen.

Een senior telefoon betreft soms een toestel dat bedoeld is voor de vaste lijn. Er zijn ook wel een aantal modellen die als smartphone dienen, maar dit zijn niet de allerbeste. Een goede Samsung smartphone beschikt over verschillende applicaties en functies. Zo kun je als senior contact houden met familie en vrienden. Maar ook de mooiste foto’s maken, bijvoorbeeld van huisdieren, de kleinkinderen of de natuur.

Beste Samsung voor ouderen

In de keuze voor de beste Samsung voor ouderen is het belangrijk om met een aantal zaken rekening te houden. Bijvoorbeeld een groot scherm. Hierdoor is het lettertype groter en zijn ook applicaties goed zichtbaar. Sommige Samsung smartphones hebben een kristalhelder scherm. Dit maakt het alleen maar makkelijker om alles goed te lezen.

De beste Samsung voor ouderen beschikt ook over een lange batterijduur. Het is namelijk heel vervelend wanneer het toestel dagelijks moet worden opgeladen. Een accuduur die in stand-by misschien wel een week meegaat, dat is natuurlijk wel een aanrader.

Het besturingssysteem moet vooral gebruiksvriendelijk zijn. Gelukkig is dit met Android het geval. Hierdoor komen nagenoeg alle Android toestellen in aanmerking als beste smartphone voor ouderen.

De beste Samsung voor senioren is duurzaam. Hij moet toch wel enkele jaren meegaan. Daarom is het niet verstandig om een model uit het lage segment te kopen. Kies liever voor smartphones uit het middensegment of het hoogste segment. Andere belangrijke aandachtspunten zijn een goede smartphonecamera en natuurlijk de prijs van het toestel. Bekijk maar eens wat de beste Samsung voor ouderen is.

Samsung Galaxy S21

De beste mobiel voor ouderen is waarschijnlijk de S21. Nou ja, één van de beste want er zijn nog een aantal modellen die je voor een aanmerking komen. Het fijne aan dit toestel is het grote scherm van maar liefst 6,2 inch. Hierdoor is alles goed zichtbaar, mede te danken aan het Dynamic AMOLED 2X scherm. Dit heeft namelijk een heldere en kleurrijke weergave. Het Ultra model is zelfs 6,8 inch groot!

Het toestel is beschermd met Corning Gorilla Glass Victus. Dat je als senior eens iets uit de handen laat vallen, dat is met deze smartphone geen probleem. Hij is ook nog eens waterbestendig (IP 68).

De hoofdcamera beschikt over drie lenzen waaronder een telelens met 64 megapixels. Prachtige foto’s maken van alles om je heen, gewoon ideaal. Het toestel beschikt ook over stereo luidsprekers waardoor videobellen of muziek zeer prettig is. Als laatste de krachtige accu die in gesprekstijd tot wel 14,5 uur lang meegaat. In stand-by houdt de accu het enkele dagen vol. Een absolute aanrader voor ouderen.

Bekijk Samsung S21

Samsung Galaxy S20 Ultra

Dit model is net iets beter dan de normale Samsung S20. Hij heeft namelijk een nóg groter scherm van 6,9 inch. Ook weer voorzien van de beste kijkervaringen. De processor van de Samsung S20 Ultra is zeer krachtig en reageert razendsnel. De batterij is een echte krachtpatser. In gesprekstijd houdt deze het makkelijk 25 uur vol, in stand-by tijd tot wel een week.

Dan nog iets over de camera’s. De toestel is uitgerust met een quad camera oftewel met vier lenzen. De grootste lens heeft een resolutie van 108 MP, de tweede lens 48 MP. Foto’s en video’s maken kan hiermee niet mislukken. Bovendien is dit ook nog eens een heel goede vervanging voor de normale fotocamera.

Voorzien van de beste sensors, Bluetooth, gps maar ook een FM radio. Dit is iets wat voor ouderen zeer prettig is en waar niet alle merken mee komen. Absoluut de beste Samsung voor ouderen. Hij is helaas wel wat duurder geprijsd, daarom misschien leuk om cadeau te doen tijdens een jubileum. Of om er samen voor te sparen.

Naar Samsung S20 Ultra

Samsung Galaxy A51

Ook weer met een groot scherm, dit keer 6,5 inch. De A51 behoort vanwege zijn goede prijs-kwaliteitverhouding zeker tot de beste Samsung voor ouderen. De batterij heeft een verrassend lange levensduur. In gesprekstijd ongeveer 22 uur, in stand-by soms meer dan een week. Ook de camera’s zijn goed. De hoofdcamera beschikt over vier lenzen waarvan de grootste een resolutie van 48 megapixels.

Er is gebruik gemaakt van een octa core processor (Exynos 980). Niks mis mee, deze processor levert goede prestaties. Het 6,5 inch scherm betreft een Super AMOLED weergave. Dit lijkt in vergelijking met bovenstaande modellen misschien minder maar voor senioren is dit meer dan perfect.

Voordeel van de Samsung A51 is de lagere prijs. Daar waar andere modellen tussen de 800 en € 1000 kosten betaal je voor de A51 tussen de € 270 en € 300. Een stuk voordeliger dus.

Bekijk Samsung Galaxy A51

Samsung Galaxy A21s

Nog eentje dan in het overzicht beste Samsung voor ouderen. Dit keer een toestel dat minder dan € 200 kost. Het gaat hier om de Samsung A21s. Dit toestel heeft een 6,5 inch scherm, dit is aardig groot en geschikt voor senioren. De 5000 MAh batterij is de kracht achter dit toestel. Je hoeft minder vaak op te laden, dat is een feit. Uit een test blijkt dat de batterij in stand-by wel anderhalve week meegaat. In gesprektijd houdt de batterij het ongeveer 40 uur vol. Hiermee behoort het zeker tot de beste Samsung voor ouderen.

Hoe zit het met de camera’s? Als senior wil je dagelijks of wekelijks een aantal mooie foto’s maken. Natuurlijk kan dat met deze Samsung mobiel. De hoofdcamera heeft vier lenzen waarvan de grootste lens 48 megapixels. Je maakt er ook video’s mee, maar alleen in 1080p. Dat is wat minder dan bij de duurdere toestellen. Toch is dit nog steeds een uitstekende Samsung voor senioren. Vooral gezien de prijs want je betaalt minder dan € 200.

Naar Samsung Galaxy A21s

Conclusie beste Samsung voor ouderen

Je ziet, er zijn genoeg goede Samsung modellen voor senioren verkrijgbaar. Van budget modellen tot duur. Wat is nu de beste keuze? Dit hangt voornamelijk van het budget af. Hoe meer je betaalt, hoe beter de specificaties. Overigens is Samsung altijd een kwalitatief goed merk. Ze presteren beter dan bijvoorbeeld Xiaomi, Nokia of andere merken.

Enige concurrentie zou Huawei kunnen zijn. Nadeel is dat Huawei op het gebied van smartphones voor ouderen wat achterblijft. De toestellen van dit merk hebben wel goede camera’s maar daar blijft het een beetje bij.

Wat komt nog meer als de beste Samsung voor senioren in aanmerking? Dit zijn onder andere de volgende toestellen:

  • A71 – 6,7 inch scherm
  • M31 – 6,4 inch scherm
  • A11 – 6,4 inch scherm

Verschil Samsung A en M serie

Let op want wanneer je voor de beste Samsung voor ouderen gaat heb je keuze uit drie verschillende series.

  • S-serie: vlaggenschepen
  • A-serie: middenklassen
  • M-serie: budget modellen

Voordeel van toestellen uit de M-serie is dat ze altijd een krachtige batterij hebben. Deze gaat makkelijk een week in stand-by mee zonder tussentijds opladen. Overige specificaties van de M-serie zijn te minimaal om als beste mobiel voor ouderen in aanmerking te komen. De A-serie is altijd een goede keuze. Hoe hoger het getal achter de A, hoe geavanceerder het toestel is. De A71 is dus beter dan de A21. Toch is de A21 een betere keuze voor ouderen, simpelweg omdat je als senior toch niet aan het gamen bent.

De S-serie is altijd de meest perfecte keuze maar het betreft hier ook toestellen die het duurst zijn. Voordeel van de S-serie is niet alleen de kwaliteit en goede specificaties maar ook de duurzaamheid. Dit soort toestellen kan makkelijk vijf jaar mee. Terwijl toestellen uit de M-serie na twee jaar alweer aan vervanging toe zijn.

Levensduur van de smartphone verlengen

Het is voor iedereen belangrijk dat een smartphone zo lang mogelijk meegaat. De levensduur van een smartphone verlengen is niet zo moeilijk. Hieronder enkele aandachtspunten.

Voorzie de smartphone altijd van de nieuwste beveiligingsupdates. Samsung brengt bijna jaarlijks een nieuwe beveiligingsupdates uit. Hier ontvang je vanzelf een melding van op het scherm van je toestel.

Laat de batterijstatus niet onder de 50% uitkomen. Opladen wanneer deze tussen de 55% en 70% bedraagt. Het is aan te raden om de batterij niet volledig op te laden maar voor 99%.

Installeer geen overbodige applicaties. Verwijder regelmatig apps die je niet meer gebruikt. Mocht je een nieuwe app willen installeren, doe dit dan altijd vanuit de officiële Google Play store.

De levensduur van een smartphone verlengen doe je ook door het toestel niet in een hete ruimte achter te laten. Dus niet in een auto die in de volle zon staat.

Verwijder ook regelmatig cookies op de smartphone. Hiermee wordt het toestel weer een stuk sneller. Cookies verwijderen doe je via de browser.

Hoe lang gaat een smartphone mee?

De gemiddelde levensduur van een smartphone bedraagt 2,5 jaar tot 3 jaar. De levensduur hangt onder andere van het gebruik van het toestel af. Senioren die voor een goede Samsung smartphone kiezen kunnen tot wel 5 jaar met het toestel doen.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste Samsung voor ouderen (2022)
Schuiven naar boven