Beste elektrische dweil

Bijgewerkt: 19 maart 2022

Je hoeft tegenwoordig geen zwaar huishoudelijk werk te doen. Een elektrische dweil maakt schoonmaken tot een leuke klus. Het is dan wel even bekijken waar je voor kiest. Je hebt namelijk de draadloze elektrische mop maar ook een dweil robot. Bij die laatste hoef je zelfs helemaal niets te doen, alleen maar niet in de weg lopen. Wat is de beste elektrische dweil? Laten we eens gaan kijken wat er allemaal mogelijk is.

Van gewoonlijk dweil tot elektrische dweil

Vroeger moest alles met de hand gebeuren. Denk maar aan de was doen, afwassen, de vloer vegen en dweilen. Tegenwoordig wordt het ons makkelijk gemaakt middels verschillende elektronische apparaten. Een elektrische dweil is betrekkelijk nieuw. Het bestaat veel korter dan de stofzuiger.

Een elektrische dweil is echt een uitkomst. Het scheelt heel veel tijd en je hoeft minder kracht te zetten. Bovendien wordt de vloer over het algemeen schoner. Maar dat hangt er ook vanaf welk model je kiest.

De beste elektrische dweil van dit moment

Kijk je naar elektrische dweilen dan is er op dit moment niet zo heel veel verkrijgbaar. Dit komt omdat dit soort systemen nog volop in ontwikkeling is. Voor een elektrische dweil betaal je tussen de € 50 en € 500. Dit zijn grote prijsverschillen maar het hangt er helemaal vanaf wat je precies wil. Hieronder enkele mogelijkheden inclusief het prijskaartje.

Draadloze elektrische mop

Allereerst vind je in dit overzicht de draadloze elektrische mop. Absoluut de beste elektrische dweil wanneer je tijd wil besparen. Daarom is het apparaat zeer geschikt voor drukke huishoudens maar ook voor bedrijven. Een goed voorbeeld is je Hyundai elektrische dweil. Deze kost rond de € 200 en is een goede investering. Het gaat hier om een dweil/ mop op steel met een handvat. Op het handvat zitten knoppen waarmee je de dweil bedient.

Vul de watertank met water en een zeepsop naar keuze. Gebruik de knoppen op het handvat op de vloer te sproeien. De motor roteert de twee moppen waardoor de vloer effectief wordt schoongemaakt. Omdat een draadloze elektrische mop licht van gewicht is verplaats je hem zeer eenvoudig.

Bekijk draadloze elektrische mop

Stoomreiniger

Een andere optie is het gebruik van een vloer stoomreiniger. Let op want je hebt ook hand stoomreinigers, die zijn niet geschikt voor de vloer maar wel voor kleine reinigingsklusjes. Een vloer stoomreiniger kost tussen de € 50 en € 110.

Wat kun je met een vloer stoomreiniger? Dit apparaat reinigt de vloer middels stoom. Ideaal voor het effectief verwijderen van vuil, stof, bacteriën, virussen en schimmels. Het zorgt dus ook nog eens voor extra hygiëne in huis of op kantoor. Daarom wordt de vloer stoomreiniger veel ingezet bij mensen die last hebben van een allergie. Maar ook wanneer je van een goede hygiëne houdt.

De werking van een stoomreiniger is vrij eenvoudig. Ook deze beschikt over een steel met handvat. Het stoomvolume is regelbaar. Dat is prettig want op parket of laminaat moet je minder stoom gebruiken. Bovendien is de stoomreiniger ook geschikt voor kortharige tapijten. Dit is met recht een gebruiksvriendelijke elektrische dweil die 99,9% van de bacteriën doodt.

Naar vloerstoomreinigers

3-in-1 vloerreiniger

De beste elektrische dweil is voor velen de 3-in-1 vloerreiniger. Stofzuigt, dweilt en droogt de vloer. Dit alles doe je in één stap. Voordeel van dit apparaat is dat het vuile water niet opnieuw wordt gebruikt. Dit komt in een apart reservoir terecht. Hierdoor weet je zeker dat je altijd met schoon water de vloer schoonmaakt. Bovendien maakt het apparaat na het dweilen de vloer weer droog. Ideaal wanneer er vaker strepen achterblijven.

De 3-in-1 vloerreiniger is voorzien van een draaibare voet. Hierdoor kun je makkelijk manoeuvreren rond de meubels. Uiteraard licht van gewicht en ook weer voorzien van een steel met praktisch handvat. Vanaf het handvat bedien je het apparaat, makkelijker kan niet. Hiermee bespaar je ontzettend veel tijd. Bovendien is dit de beste elektrische dweil omdat je hier zeer effectief mee schoonmaakt. De prijs van dit apparaat ligt tussen de € 200 en € 300.

Bekijk 3-in-1 vloerreiniger

Dweilrobot

Heb je helemaal geen tijd voor het huishouden en vooral het dweilen? Lukt het dweilen niet goed vanwege lichamelijke klachten? Dan is een dweilrobot een verstandige keuze. Je hoeft dan echt helemaal niets meer te doen. Behalve dan af en toe de watertank bijvullen en de dweilmop vervangen.

Voordeel van een dweilrobot is dat deze geheel automatisch gaat. De duurdere modellen werken via een bepaald systeem waardoor ze automatisch hun weg vinden. Dit gebeurt dus middels een systematische schoonmaakroute. De robot kan zijn taken automatisch hervatten wanneer hij onderbroken wordt. Bijvoorbeeld wanneer hij ergens op vastloopt, de accu moet bijladen of wanneer de tank leeg is.

Er zijn verschillende merken en modellen verkrijgbaar. De Aziatische modellen zoals Yaqubi en Medion kosten tussen de € 70 en € 100. Deze goedkopere modellen hebben iets minder functionaliteiten. De betere dweilrobot met meer functionaliteiten en mogelijkheden kost tussen de € 100 en € 250. De iRobot Bravaa Jet is een absolute aanrader. Deze beschikt namelijk over een systematische schoonmaker, app, automatische hervatting en is zeer effectief.

Bekijk dweilrobots

Er zijn overigens ook modellen verkrijgbaar die een combinatie van stofzuigen en dweilen aanbieden.

Hoe dweilen zonder strepen?

Je kunt nog de beste elektrische dweil in huis halen, het resultaat moet goed zijn. Sommige vloeren vertonen na het dweilen zichtbare strepen. Denk maar aan glanzende tegevloeren. Bij een houten vloer zul je dit veel minder zien. Hoe dweilen zonder strepen? Wil je geen zichtbare strepen, dan zul je na het dweilen de vloer moeten drogen. Hiervoor is weer de 3-in-1 vloerreiniger geschikt.

Hoe maak je een dweil schoon?

De elektrische dweil is altijd voorzien van een afneembare mop. Hoe maak je een dweil schoon? Haal de dweil eraf en schudt het ergste vuil eruit. De mop kun je nu gewoon in de wasmachine wassen. Doe dit op een temperatuur van 40 °C tot 60 °C.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste elektrische dweil
Schuiven naar boven