Beste dweil (2022) – o.a. parket, gietvloer, houten vloer, tegelvloer

Bijgewerkt: 3 september 2022

De beste dweil moet goed aansluiten op het vloertype. Zo heb je eens wil voor parket, gietvloer, tegelvloer, laminaat of pvc vloer. Hoe weet je nu welke dweil je moet kopen? Met zoveel verschillende producten is het lastig kiezen. We zetten 5x de beste dweil 2022 op een rij.

Het gebruik van een dweil

Iedereen weet wat een wil is maar hoe gebruik je dit product op een effectieve manier? Dit hangt een beetje van het product af, maar de werkwijze leeft in veel gevallen hetzelfde. Je maakt een sopje van warm water en schoonmaakmiddel. Hierbij is het belangrijk dat het schoonmaakmiddel is afgestemd op het type vloer. Vervolgens dweil je de vloer en spoelt dit wil tussendoor frequent uit.

Dweil altijd van de meest schone naar de meest vervuilende delen, zodat het water niet snel vies wordt. Dweil ook naar een gebied toe waar je de ruimte uit kunt of kunt gaan zitten. Het is namelijk niet de bedoeling dat je over de natte vloer loopt: dit laat sporen achter.

De beste dweil 2022 getest

Je kunt de beste dweil volgens de consumentenbond nemen maar gebruikerservaringen zijn net zo belangrijk. Het is tenslotte de eindgebruiker die hier echt een oordeel over kan vellen. Bekijk de best verkochte dweilen van dit moment.

1. Vileda Easy Wring & Clean TURBO Mopset

Van het merk Vileda een mooi dweilsysteem bestaande uit een mop, een steel en een handige peddelemmer. Zo hoef je niet met je handen in het water of te bukken. Ook krachtig wringen behoort hiermee tot de verleden tijd. Deze dweil is dan ook zeer geschikt voor mensen met een verminderde kracht in de handen, rugproblemen, artrose of artritis. Daarnaast voorkomt dit systeem dat je gezondheidsklachten door verkeerd gebruik van je lichaam krijgt.

Dit dweilsysteem is meer dan 350 keer beoordeeld! Pluspunten zijn het gebruiksgemak en de goede prijs-kwaliteitverhouding. Vooral het pedaal en de extra opening in de emmer zijn erg praktisch. Uit de vele beoordelingen scoort het product 4,6 van de 5 sterren.

Bekijk de Vileda Easy Wring & Clean TURBO Mopset

2. Leifheit Set Clean Twist System M

Goed en efficiënt schoonmaken met de Leifheit dweil. Dit is een systeem bestaande uit een vloerwisser inclusief steel en een handige emmer. Dankzij het handige rotatiemechanisme wordt de dweil veel droger. Het is dan ook de beste dweil voor kwetsbare vloeren zoals parket, laminaat en natuursteen. De dweil heeft een breedte van 33 cm waardoor je snel en efficiënt werkt.

Natuurlijk is ook dit product verschillende keren beoordeeld. Hierbij ontvangt het een score van 4,4 van de 5 sterren. Veel gebruikers ervaren dat de vloer zeer makkelijk en snel schoon te maken is. Bovendien blijft de vloer niet lang nat, wat echt een pluspunt is.

Naar de Leifheit Set Clean Twist System M

3. Leifheit Profi Pers Micro Duo vloerwisser

Ook deze behoort tot de beste dweil en dan vooral vanwege de aanwezigheid van wieltjes. Dit maakt het systeem mobiel, zwaar tillen behoort tot de verleden tijd. Wat kun je van dit systeem verwachten? Je ontvangt een vloerwisser inclusief dweil en steel maar ook een uitwringemmer inclusief wieltjes. Je hoeft niet meer met je handen in het vuile water te zitten. Bukken is ook niet meer nodig, dit bespaart weer rugklachten. De vloermop draait 360° waardoor je ook onder kasten en ander meubilair komt.

Dat dit product tot de beste dweilen behoort zie je aan de beoordelingen terug: 4,4 sterren. Gebruikers vertellen dat het dweilen hun nu 70% minder tijd kost. Probeer het zelf maar eens!

Bekijk de Leifheit Profi Pers Micro Duo vloerwisser

4. Swiffer WetJet Alles-in-1 Spray & Dweil Starterkit

Even snel schoonmaken zonder de dweil, steel en emmer uit de kast te moeten halen. Dit betreft een alles in één dweilsysteem waarbij het reservoir in de steel zit ingebouwd. Je hebt dus geen aparte emmer meer nodig. Naast dit dweil systeem ontvang je er ook een starterskit bij. Zo kun je direct aan de slag. Deze dweil is geschikt voor alle voorkomende vloeren zoals de tegelvloer, houten vloer, pakket, laminaat en nog veel meer.

Natuurlijk is ook dit product beoordeeld door gebruikers. Met meer dan 175 beoordelingen ontvangt de Swiffer WetJet een score van 4,3 sterren.

Naar de Swiffer WetJet Starterkit

5. Vileda Easy Wring & Clean Mocio Schoonmaaksysteem

De laatste in het overzicht beste dweil/ beste dweilsystemen. Alweer van het merk Vileda maar dit keer een schoonmaakset van microvezel. Dit product is voorzien van een roterende pers. Je hoeft niet met je handen uit te wringen of te bukken, dit maakt deze dweil ergonomisch. Geschikt voor het dweilen van verschillende vloeren in huis, op kantoor of in het bedrijfspand. De afneembare kop is wasbaar op 60 °C.

Wat vinden gebruikers van dit product? Met meer dan 300 beoordelingen ontvangt deze dweil een score van 4,6 van de 5 sterren. Een uitstekende keuze dus!

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste dweil (2022) – o.a. parket, gietvloer, houten vloer, tegelvloer
Schuiven naar boven