Beste babygym 2022: Activity gym getest

Bijgewerkt: 19 maart 2022

Een babygym stimuleert de ontwikkeling van baby. Het is niet alleen leerzaam maar ook nog eens heel erg leuk. De beste babygym 2022 biedt voldoende variatie met kleuren, lichtjes en/ of geluid. Ontdek welke Activity gym de beste is en waarom je hiervoor moet kiezen.

Ontwikkeling baby – babygym

Een baby gym is, de naam verraadt het al, een gymtoestel voor baby’s. Je noemt het ook wel een speelkleed. Het bestaat uit een zachte mat met hier overheen twee bogen gespannen. Afhankelijk van het model bestaat deze speelgym uit verschillende hangspeeltjes. Er zijn echter ook modellen met één boog of frame van hout.

Het is belangrijk dat dit product veilig in gebruik is. Vooral de houten babygym mag niet omvallen en op baby terechtkomen. Daarnaast moet het product afwasbaar zijn.

Een babygym is geschikt voor baby’s van 0 – 6 maanden oud een aantal modellen zijn ook geschikt voor baby’s tot 12 maanden oud.

Beste babygym 2022

De Consumentenbond heeft nog geen babygym getest. Wel zijn er veel beoordelingen terug te vinden. Reviews van consumenten zijn misschien wel het belangrijkste: ontdek wat andere ouders ervan vinden. Hieronder 6x beste babygym.

1. Fisher-Price Deluxe Gym

De best verkochte en best beoordeelde babygym. Van het bekende merk Fisher-Price een muzikale activiteit gym. Deze bestaat uit een zachte speelmat met twee speelbogen. Aan de bogen hangen 5 speeltjes waaronder een muziekleeuw, rammelaar en nog veel meer.

Het bevordert de ontwikkeling van baby, vooral op het gebied van grove en fijne motoriek. Heeft ook nog eens een goede invloed op het denkvermogen. De Fisher Price 3-in – baby gym bevat vrolijke muziek en bekende geluidjes. Werkt op twee AAA-batterijen.

Naar Fisher-Price Deluxe Gym

2. Little Dutch Houten Babygym

Betrekkelijk nieuw is de houten babygym. Dit model is van het merk Little Dutch, dat een ruime collectie babyproducten ontwikkelt. De houten babygym is gemaakt van degelijk hout en voorzien van 3 zachte speeltjes.

Een eenvoudig design en overal neer te zetten. Dit product heeft een afmeting van een 40 x 60 cm en is 52 cm hoog. Geschikt voor baby’s tot 6 maanden oud (of tot wanneer baby gaat kruipen).

Naar de Little Dutch Houten Babygym

 3. Treetop Friends Activiteiten Gym

Deze baby activity gym is van het merk Skip Hop. Wordt ook zeer goed beoordeeld door ouders. Het speelkleed heeft een doorsnede van 92 centimeter en is voorzien van twee speelbogen. Hieraan hangen 5 zachte speeltjes met het thema bos. Een vrolijk kleed waren baby zich uren mee kan amuseren.

De zachte kleuren zijn mooi om naar te kijken. De speeltjes tikken of knisperen zonder gebruik van batterijen. Echt een aanrader voor ouders die van rust houden.

Bekijk de Treetop Friends speelgym

4. Skodie Baby Gym

De houten babygym maakt een grote opmars. Dit model, van het merk Skodie, bevat vrolijke kleuren, kralen en speeltjes. Dit stimuleert de zintuigen van het kind. Ouders zijn vooral tevreden over de goede kwaliteit en het eindeloze speelplezier. Dankzij de stevige constructie ook nog eens veilig.

Naar de Skodie Baby Gym

5. Treetop Friends Activiteiten Gym

Wie kan de vrolijke kleuren van het Treetop Friends speelkleed weerstaan? Bestaat uit een warm en zacht kleed met spiegeltje, boomopdruk en dierenspeeltjes. Alleen het kleed zelf al nodigt uit tot voelen en ontdekken.

Aan de twee speelbogen hangen verschillende dieren waaronder een uil en eekhoorn. Met knisperingen en andere dingen om zelf te ontdekken. Voor baby’s van 0 – 12 maanden.

Naar het Treetop Friends Activiteiten Gym

6. Fisher-Price 3-in-1 Muzikale Activiteiten Gym

Als laatst in het overzicht beste babygym de Fisher-Price speelgym. Deze is geschikt voor pasgeborenen totdat het kind ongeveer 18 maanden oud is. Groeit dankzij de drie verschillende speelfases met het kind mee. Baby kan liggend en zittend spelen.

Wanneer het kind eenmaal gaat staan, is er ook de mogelijkheid tot staand spelen (stevige ondersteuning). Deze speelgym bevat dansende lichtjes, speeltjes, 10 activiteiten en geluidjes.

De speelmat is voorzien van een vrolijk gekleurde opdruk. Aan de speelboog hangen verschillende uitdagende speeltjes. De mat is uitwasbaar, de kunststof onderdelen met een vochtige doek eenvoudig te reinigen.

Bekijk de Fisher-Price 3-in-1 Gym

Dit waren ze: 6 x beste babygym. Stoffen onderdelen mogen in de wasmachine of horen bij de handwas. Bekijk het etiket of de gebruiksaanwijzing.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste babygym 2022: Activity gym getest
Schuiven naar boven