Beste alcoholvrije bieren (2022)

Bijgewerkt: 19 maart 2022

Met de beste alcoholvrije bieren geniet je van een heerlijk biertje zonder dat je alcohol binnenkrijgt. Ideaal wanneer je niet tegen alcohol kunt of dit niet mag. Er zijn verschillende merken die alcoholvrij bier op de markt brengen. De vraag is wat het beste alcoholvrij bier van dit moment is. Hieronder vind je het overzicht.

Wat is alcoholvrij bier?

Je hebt alcoholvrij bier maar ook alcoholarm bier. En dan is er nog maltbier. Wat is het verschil tussen deze drie? Alcoholvrij bier is hetzelfde als maltbier. Dit betekent dat er helemaal geen alcohol inzit. Maar let op, alcoholarm bier mag ook als alcoholvrij worden verkocht. Het is hierbij belangrijk dat er niet meer dan 0,1% alcohol inzit.

Buitenlandse alcoholvrije bieren mogen niet meer dan 0,5% alcohol bevatten, ook niet wanneer ze in Nederland verkocht worden. Staat er 0,0 op het etiket dan betekent dit dat er helemaal geen alcohol inzit.

Beste alcoholvrije bieren 2022

Je kunt niet zomaar zeggen welke alcoholvrije bieren de beste zijn. Want het is vooral een kwestie van smaak. Daarom kijken we in het overzicht beste alcoholvrije bieren vooral naar de best verkochte merken. Want hieruit kun je ophalen hoe populair een alcoholvrij biertje is.

Tip: zelf bier brouwen is het tegemmwoordig helemaal. Probeer het eens.

Bekijk thuisbrouw pakketten

1. Heineken 0.0

Van het wereldwijde bekende merk Heineken en natuurlijk van Nederlandse bodem! Dit beste alcoholvrije bier bevat helemaal geen alcohol (0.0). Maar wel met de bijzonder lekkere smaak van Heineken. De smaak is fruitig en vooral erg fris. Voordeel van dit alcoholvrij bier is dat het geen alcohol bevat maar ook veel minder calorieën.

Een verpakking bestaat uit 24 blikjes alcoholvrij Heinekenbier. Hiermee heb je gelijk voldoende voorraad in huis. Gezellig genieten met de partner, vrienden of op een feestje. Of gewoon lekker alles voor jezelf houden, waarom ook niet?

2. Peroni Libera 0.0%

Niet iedereen heeft van het merk Peroni gehoord. Ben je op zoek naar de beste alcoholvrije bieren dan moet je dit merk zeker eens proberen. Het bevat 0,0% alcohol en is hiermee zeker iets voor jou. Wat is de smaak van dit bier? Peroni is een bier van lage gisting, afkomstig uit Italië. Hierdoor heeft het een heel bijzondere smaak. Moeilijk uit te leggen maar je moet het natuurlijk zelf proeven.

Bestel je online dan ontvang je 24 flesjes van dit alcoholvrij bier. Een flesje heeft een inhoud van 33 cl. Het mooie is dat het ook nog eens gratis thuis wordt bezorgd, dat scheelt weer. Eigenlijk hoef je voor alcoholvrij bier de deur niet uit.

3. Birra Moretti Bier – ZERO

Ook dit merk behoort tot de beste alcoholvrije bieren want het wordt ontzettend goed verkocht. Heb je al eens van het merk Birra Moretti gehoord? Ook weer afkomstig uit Italië maar wat je misschien niet wist is dat deze bierbrouwerij sinds 1996 in het bezit is van Heineken. Er zit dus ook een Nederlands tintje aan.

Er is bij dit bier gebruik gemaakt van de beste kwaliteit en zorgvuldig geselecteerde grondstoffen. Daarom is dit alcoholvrij bier zo populair. Ook nu weer bestel je van huis uit en ontvang je 24 bierflesjes van elk 33 cl inhoud.

4. Alcoholvrij kadopakket – 6 speciaalbieren

Heel leuk om cadeau te geven is dit alcoholvrij bierpakket. Je ontvangt zes speciaalbieren, een opener en een bierboekje. Dit alles is verpakt in een leuk houten kistje. Het speciaalbier heeft een alcoholpercentage dat tussen de 0% en 0,5% ligt. Het aanbod wisselt maar het gaat altijd om de beste Nederlandse bieren.

In dit pakket zit ook een boekje met beschrijvingen van het bier. Leuk voor Vaderdag, kerst, een verjaardag of jubileum. Een absolute aanrader voor bierliefhebbers. Dit alcoholvrij cadeaupakket mag zich dan ook zeker tot het beste alcoholvrij bier benoemen. Enne… natuurlijk ook leuk (en lekker) voor jezelf.

5. Brothers In Law 0.5 Hoppy Lager

Je mag best genieten van een bijzonder alcoholvrij biertje. Dit keer komt het merk Brothers in Law voorbij. Dit bier is van Nederlandse bodem. Het biermerk is bedacht door de zwagers Tim, Tim en Felix. De oprichters houden van experimenteren, wat je dan ook in de ingrediënten terug ziet.

Wanneer je voor het beste alcoholvrij bier gaat moet je dit zeker eenmaal proberen. Misschien ben je zo verkocht dat je nooit meer iets anders wil.

Een van de beste alcoholvrije bieren van dit moment en dat kenmerkt zich door de bijzondere smaak van fruit met bitterheid. Ondanks dat is het een zeer fris biertje dat lekker wegdrinkt. Heerlijk genieten na een dag hard werken of omdat het weekend is. Bevat slechts 0,5% alcohol.

Nog meer beste alcoholvrij bier

Ga je voor alcoholvrij bier dan heb je natuurlijk de keuze uit veel meer merken. Denk maar eens aan het eerder genoemde Heineken maar ook Amstel, Grolsch, hertog Jan en nog veel meer. Er zijn natuurlijk ook merkloze alcoholvrije bieren verkrijgbaar.

Deze zijn een stuk goedkoper maar de smaak kan wel wat minder zijn. Dit soort goedkope alcoholvrije bieren vind je vooral in supermarkten terug. Denk maar eens aan de Lidl, de Aldi, Albert Heijn en andere supermarktketens.

Lees ook: beste gin

Mag een kind alcoholvrij bier drinken?

Kinderen kunnen gewoon alcoholvrij bier kopen of bestellen. Voor alcoholvrij bier geldt er namelijk geen leeftijdsbeperking.  Mag een kind alcoholvrij bier drinken? In principe is het niet schadelijk voor de hersenen of andere lichaamsdelen. Toch is het niet wenselijk dat kinderen alcoholvrij bier drinken.

Uit onderzoek blijkt dat kinderen die alcoholvrij bier drinken later sneller normaal bier gaan drinken. Waarbij overmatig drinken tot de risico’s behoort. Daarnaast bevatten sommige alcoholvrije bieren toch een klein percentage alcohol. Het is dus even goed opletten hiermee.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste alcoholvrije bieren (2022)
Schuiven naar boven