Beste gin (2022) & de beste gin ter wereld

Bijgewerkt: 19 maart 2022

De beste gin heeft een bijzondere smaak en laat zich goed combineren met tonic. Het zijn de toegevoegde jenever beste die deze drank zo sterk maken. Natuurlijk heb je ook de beste gin ter wereld. Ben jij een echte ginliefhebber? Dan moet je zeker even kijken wat de beste gin is.

Zo drink je gin

Gin is niet zomaar een alcoholische drank. Het ontstaat vanuit de stimulatie van vergist graanbeslag. Hier worden jeneverbessen aan toegevoegd. Deze drank is dan ook direct afkomstig van jenever.

Het alcoholpercentage in gin bedraagt tussen de 40 en 45%. Dit is een stukje meer dan jenever (35%) maar wel lager dan rum (tussen de 40% en 80%). Gin drink je juist door de sterke en droge smaak zelden puur. In veel gevallen meng je deze alcoholische drank met tonic.

Leuk om te weten: gin komt oorspronkelijk uit Nederland. In de 17e eeuw gebruikten Nederlanders jenever als medicatie tegen onder andere maagklachten. Engels soldaten namen onze drank mee en maakten er gin van.

Beste gin ter wereld

De beste gin ter wereld is in Nederland misschien wat moeilijk verkrijgbaar. Op de International Wine and Spirits Competition werd de Oliver Cromwell London Dry Gin verkozen tot de beste gin ter wereld. Wanneer je op zoek gaat naar deze best gin ter wereld  dan kom je weliswaar bij de Aldi uit maar alleen bij Aldi vestigingen in Engeland. Je kan hem dus alleen in het Verenigd Koninkrijk kopen. Gelukkig kun je in Nederland ook zoiets als een beste gin kopen.

Beste gin 2022

In Nederland hebben we een aantal heerlijke gins die je zeker eens moet proberen. Benieuwd welke dat zijn? Bekijk het overzicht beste gin enne… proost!

1. Gordon’s Pink Gin

De naam, het uiterlijk van de fles en de kleur van deze drank maken het alleen al tot de beste gin van dit moment. Maar natuurlijk gaat het ook om de smaak. Een roze gin dat geïnspireerd is op een recept uit 1880. Er is niet alleen gebruik gemaakt van jeneverbes te maar ook van de heerlijke smaken van frambozen en rode bessen. Een zeer bijzondere drank die zich goed laat combineren met tonic of ijs. Gebruik hem ook eens als garnering over ijscoupes, doetjes of fruit.

Deze gin heeft een alcoholpercentage van 37,5%. Op een droge en koele plaats bewarend. Een fles heeft een inhoud van 0,7 l.

2. Bombay Sapphire

Dit merk kom je onder de gins heel vaak tegen en dat is niet zomaar. Hij heeft namelijk een heerlijke smaak van verschillende kruiden. Dit zijn onder andere jeneverbes, allemaal handel, koriander, engelwortel en zoethout. Hier zijn ook nog citroenschil en wat pepers aan toegevoegd. Een kruidige gin met een bijzonder karakter. Zeer goed met tonic of limoen te drinken. Voeg er wel voldoende ijs aan toe, dat maakt het extra lekker.

De vorige gin was hartstikke roze en deze is juist blauw. Hierdoor is deze beste gin ook prima als garnering te gebruiken.

Aanrader: Pasabahce Timeless Gin Tonic Glazen

3. Gordon’s Dry Gin

Van het merk Gordon’s een dry gin, een klassieker die de perfecte combinatie met tonic vormt. Voorzien van een mengsel van kruiden en specerijen met een lichte citrussmaak. Heeft ook weer een alcoholpercentage van 37,5% waarbij een fles een inhoud van 0,7 l heeft. Er valt verder niet zoveel over deze gin te zeggen: hij is klassiek, iedere ginliefhebber moet deze in huis hebben.

4. Gin Mare Mediterranean

Het uiterlijk van deze ginfles doet een beetje aan een parfumfles denken maar daar moet je overheen kijken. Gin Mare Mediterranean is afkomstig uit Spanje, wat terug te zien is aan de ingrediënten. Er is namelijk gebruik gemaakt van olijven, basilicum, rozemarijn en tijm. Kruidig en zonnig, zo laat deze beste gin van nu zich goed omschrijven. Hier zijn ook nog eens citroenen en sinaasappels aan toegevoegd, waardoor het geheel ook nog eens een fris fruitige smaak krijgt.

Het alcoholpercentage ligt wat hoger, namelijk 42,7%. Ook deze fles heeft een inhoud van 0,7 l. Bewaar deze gin op een koele en donkere plek, weg van het zonlicht.

Tip: Do Your Gin – Zelf Gin maken
voordelig geprijsd

5. Hendrick’s

Ginliefhebbers opgelet want dit is de laatste in het overzicht beste gin. Dit keer is gekozen voor het merk Hendrick’s, dat gedistilleerd wordt in een plaatsje aan de zuidwestkust van Schotland. Het bijzondere aan dit merk is dat het met de hand gemaakt wordt waarbij de producent 500 l per keer verwerkt. Dit maakt Hendrick’s gin dus heel uniek.

De smaak is ook uniek: verschillende kruiden, rozenblaadjes en komkommer geven deze gin een verrassend karakter met een bijzondere smaak. Ook het design van de fles mag er wezen: donker en mysterieus. Bevat een alcoholpercentage van 41,4%. Een absolute aanrader wanneer je een bijzondere gin wilt proeven.

Heb je in het overzicht beste gin iets kunnen vinden dat bij jouw smaak past? Nog even over het bewaren van gin. Doe dit altijd op een koele en droge plaats. Dit hoeft niet direct in de koelkast te zijn, zolang je de fles maar uit het zonlicht houdt. Drink gin bij voorkeur met veel ijs, waarbij je de helft van het glas met ijs vult. Zo is gin op zijn lekkerst.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste gin (2022) & de beste gin ter wereld
Schuiven naar boven