Beste speelkleed baby (2022)

Bijgewerkt: 19 maart 2022

Het beste speelkleed baby is niet alleen leuk en veilig maar ook nog eens ontzettend leerzaam. Je kindje kan hier uren op spelen terwijl jij even je handen vrij hebt. Natuurlijk let je goed op het aantal activiteiten dat het speelkleed te bieden heeft, maar er zijn ook speelkleden zonder activiteiten. We zetten 5X het beste speelkleed baby op een rij.

De voordelen van een speelkleed voor baby

Een speelkleed baby is vooral erg praktisch: je kunt het overal mee naar toe nemen. Zonder dat je direct een babybox nodig hebt. Bovendien kan baby de wereld om zich heen verkennen. Een speelkleed is heerlijk zacht, heeft vrolijke kleuren en is soms voorzien van een of meerdere activiteiten. Dit kan om muziek, kleurtjes, vormen of de tastzin gaan.

Het speelkleed daagt de baby uit om te ontdekken. Baby kan het hele lichaam gebruiken en vrij bewegen. Voor baby’s van 0-6 maanden is dit een ideale manier om de spieren aan te sterken, hun motoriek te oefenen en te leren van de wereld om hen heen.

Een speelkleed kopen

Wanneer je een speelkleed koopt, ook wel babygym genoemd, is het vooral heel belangrijk dat deze veilig is. Er mogen geen onderdelen loslaten, gifstoffen vrijkomen en het speelkleed moet ook nog eens uitwasbaar zijn. Dat laatste is wel zo hygiënisch.

Beste speelkleed baby

Speelkleden kom je van verschillende merken tegen waaronder Fischer Price en Baby-Boo. Niet iedereen heeft hetzelfde budget en ook de voorkeur verschilt nogal. Omdat het ook nog eens belangrijk is om goed op kwaliteit te letten hebben we een overzicht gemaakt van het beste speelkleed baby 2020 & 2021. Niet getest door de consumentenbond maar door gebruikers zelf, echt beter!

1. Fisher-Price 3-in-1 Muzikale Activity Gym

Natuurlijk kom je in het overzicht beste speelkleed baby dit model van Fisher Price tegen. Het gaat om de Activity Gym Rainforrest Friends, voorzien van vrolijke muziekjes (met speelbogen. Dit is dan ook een echte babygym met vijf speeltjes en een leeuwtje met twee muziekstanden. Je kunt de speeltjes losmaken en op deze manier regelmatig vervangen. Zo heeft baby altijd weer iets nieuws te ontdekken. De leeuw is voorzien van geluidjes en muziek met een korte en langere speelduur.

De twee speelbogen zijn zacht, waardoor baby zichzelf geen pijn kan doen. Bovendien ook los te halen zodat je het speelkleed baby kunt uitwassen. En het mooie is: je vouwt alles heel makkelijk op en neemt het overal mee naartoe. Dit baby speelkleed is geschikt voor baby’s van 0-12 maanden oud.

Bekijk Fisher-Price 3-in-1 Muzikale Activity Gym

2. Speeltapijt 86-delig foam

Vooral voor baby’s vanaf zes maanden oud is dit foam speelkleed ideaal. Het bestaat uit 86 delen die je allemaal los kunt maken. Zo bepaal je zelf hoe groot het speeltapijt is. Vrolijk gekleurd en voorzien van het complete alfabet en de cijfers nul tot en met negen. Van heerlijk zacht en soepel aanvoelend foam waarbij de letters en cijfers uitneembaar zijn. Dit betekent dat ook oudere kinderen hier uren mee kunnen spelen.

In totaal bevat dit speelkleed 36 tegels en heeft een afmeting van 130 X2 120 cm. Wordt zeer goed beoordeeld, waarbij gebruikers aangeven dat het speelkleed goed schoon te maken is. Bovendien het ideale speelkleed om baby te laten oefenen met kruipen of omdraaien.

Naar speeltapijt 86 delig foam

3. MobySystem Babygym Schildpad

Ben je bang dat je kindje op een speelkleed baby kan wegrollen? Niet met het beste speelkleed baby van Moby System. Deze is voorzien van een opstaand randje waardoor baby absoluut niet weg kan rollen. Over het speelkleed lopen twee bogen met vrolijk speelgoed. Zo kan baby zichzelf vermaken en van alles ontdekken. Inclusief zwembad (box) met ballen.

Het baby speelkleed van Moby System is vooral gericht op het stimuleren van de zintuigen en de motoriek. Mocht het kindje wat ouder zijn dan kun je het opstaand randje gewoon naar beneden halen. Zo pas je het speelkleed helemaal aan naar de ontwikkeling van baby. Dit model heeft een afmeting van 90 X 68 cm en is uiteraard uitwasbaar.

Bekijk MobySystem Babygym Schildpad

4. Nijntje green knit speelkleed met boog

Een mooi baby speelkleed in een ronde vorm, met twee bogen en in een opvallend mooie mintkleur. Dit speelkleed heeft een afmeting van 90 X 90 cm en wordt geleverd inclusief verschillende speeltjes. De bogen kun je zeer eenvoudig bevestigen en weer los halen. Aan de boog hang je de bijgeleverde speeltjes of knuffeltjes. Uiteraard is alles uitwasbaar (30 graden).

Een ontzettend leuk product dat ook nog eens goed beoordeeld wordt. Het ontvangt namelijk de beste score van 5 sterren. Hiermee behoort deze zeker tot het beste speelkleed baby. Eindeloos speelplezier, een goede kwaliteit en ook nog eens een mooi ontwerp, wat wil je nog meer? Hier maak je baby blij mee.

Naar Nijntje green knit speelkleed

5. Playgro – Ball Activity Nest

Voor de laatst in het overzicht beste speelkleed baby is er gekozen voor een kleed met verschillende opstellingen. Je kunt er niet alleen een speelkleed van maken maar ook een echte babygym en zelfs een ballenbak. Hierdoor groeit de Playgro met de ontwikkeling van baby mee. Voorzien van twee bogen en speeltjes die je aan de bogen kunt hangen. Maar de speeltjes kun je ook heel goed aan de box of het bedje hangen.

Er zit zelfs een bijtring bij, ideaal wanneer de eerste tandjes van baby doorkomen. En wanneer baby wat ouder is bouw je dit baby speelkleed om tot een ballenbak. Want je krijgt er ook 32 kleurrijke ballen bij, uiteraard vrij van BPA. Voor een voordelige prijs krijg je heel veel activiteiten en speelplezier inéén. Geschikt vanaf de geboorte tot het kindje tussen de 12 en 18 maanden oud is.

Bekijk Playgro – Ball Activity Nest

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste speelkleed baby (2022)
Schuiven naar boven