Beste hoestdrank droge hoest (2021): effectieve hoestdranken

De beste hoestdrank tegen droge hoest werkt binnen enkele dagen. Het is belangrijk om onderscheid te maken tussen een droge hoest (kriebelhoest) en een slijmproducerende de hoest. Dit bepaalt namelijk welke hoestdrank nodig is.

Symptomen droge hoest

Een droge hoest wordt ook wel een kriebelhoest genoemd. De slijmvliezen zijn geïrriteerd en geven een hoestprikkel af. Dit komt vaak bij griep en verkoudheid voor. Een droge hoest gaat gepaard met een of meer van de volgende symptomen:

  • Kriebelgevoel in de keel
  • Vaak moeten hoesten
  • Keelpijn
  • Hoofdpijn (door het vele hoesten)
  • Slaapproblemen
  • Geen slijm ophoesten

De symptomen verdwijnen na twee tot drie weken. Een hoestdrank tegen droge hoest vermindert de klachten en versnelt het herstel.

Beste hoestdrank droge hoest 2021

Veel verkochte hoestdranken zijn van bekende merken als A. Vogel, Daro en Bronchostop. Deze geven directe verlichting bij een kriebelhoest (droge hoest). Hieronder 5x beste hoestdrank bij een droge hoest. Geselecteerd op werking en gebruikerservaringen.

1. A. Vogel hoestspray

Een goed werkende hoestspray tegen droge- en kriebelhoest. Werkt verzachtend en vermindert de hoestprikkel. Bevat honing, dat bekend staat om zijn goede werking tegen (nachtelijke) hoest. Deze hoestspray mag niet gebruikt worden bij een productieve hoest (slijm ophoesten). Dit geldt overigens voor alle hoestdranken die bedoeld zijn voor een droge hoest. Het voordeel van een hoestspray is het gebruiksgemak: gemakkelijk mee te nemen.

Bekijk de A. Vogel hoestspray

2. Bronchostop Direct – met Honing

Bronchostop is een bekend merk op het gebied van hoestdranken en hoestpastilles .de Bronchostop Direct bevat honing, ideaal bij een kriebel- en prikkelhoest. De ingrediënten verminderen de hoestprikkel en werken verzachtend voor de keel. Bevat naast honing ook xylitol, citroenzuur en heemswortelextract. Dit product is voor volwassenen, maar er is ook een Bronchostop Direct Junior verkrijgbaar.

Naar de Bronchostop Direct (volwassenen)

3. Fluimucil Drank Forte

Fluimucil Drank Forte is geschikt voor het oplossen van vastzittend slijm. Denk hierbij aan verkoudheid, astma, bronchitis of andere aandoeningen van de luchtwegen. Bevat methylparahydroxybenzoaat en een frambozen smaak.

Volwassenen nemen eenmaal daags 15 ml hoestsiroop. Voor kinderen geldt driemaal daags 5 ml als dosering. Deze hoestdrank is veilig te gebruiken voor kinderen vanaf 2 jaar oud. Doordat het zo wel voor volwassenen als kinderen geschikt is, behoort het zeker tot de beste hoestdrank droge hoest 2020.

Bekijk de Fluimucil Drank Forte

4. Daro alle Hoest

De Daro droge hoest siroop is bedoeld voor iedereen met een droge hoest (kriebelhoest/ vastzittende hoest). Ook geschikt bij een kriebelhoest en bij keelpijn. De ingrediënten zorgen voor een beschermend laagje in de keel. Hierdoor worden de slijmvliezen beschermd tegen irritatie en onderdrukt het de hoestprikkel. Bevat ingrediënten van honing dat verzachtend voor de keel is.

Deze hoestdrank is geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar oud. De aanbevolen dosering staat op de verpakking vermeld. Niet gebruiken bij een overgevoeligheid voor een van de bestanddelen.

Naar de Daro alle Hoest

5. Natterman Voor Alle Hoest Hoestdrank

Natterman is de laatste in het overzicht beste hoestdrank droge hoest. Deze hoestdrank is geschikt voor volwassenen met een droge of vastzittende hoest, maar dan voor de nacht. Bevat de ingrediënten acaciahoning, drindelia en heemst. Natterman heeft er ook nog kaasjeskruid en weegbree aan toegevoegd. Natuurlijke ingrediënten dat irritatie vermindert en het slijmvlies in de bovenste luchtwegen beschermt.

Bij vastzittend slijm wordt het slijm vloeibaarder, waardoor dit gemakkelijker kan worden opgehoest. Deze hoestdrank is aan te bevelen bij een hardnekkige of langdurige hoest. Dit product heeft iets meer inhoud dan voorgaande hoestdranken. Er is ook een Natterman hoestdrank voor kids.

Bekijk de Natterman Voor Alle Hoest

Goede Voornemens 2020Goede Voornemens 2020

© bestetop5.nl 2019 - 2020 - 2021 - 2022

BesteTop5

BesteTop5.nl verzamelt beoordelingen van de consumentenbond, tests van onafhankelijke websites en gebruikerservaringen. Hieruit komen de 5 beste producten naar voren: onze top 5.