De beste airco merken van dit moment

Bijgewerkt: 27 januari 2023

De seizoenen veranderen, vooral in het voor- en najaar loopt de temperatuur verder op. Ook de zomers kunnen verrassend warm zijn. Met een airconditioner houd je het hoofd koel. Wat zijn de beste airco merken? Goed dat je hierbij stilstaat, want er is heel wat verkrijgbaar.

Klimaatbeheersing in huis

Je kunt natuurlijk voor de beste airco merken gaan, maar het is nog belangrijker dat je weet hoe dit werkt. Een airconditioning creëert een perfecte klimaatbeheersing binnenshuis. Dit werkt anders dan een ventilator of een koelsysteem.

Een airconditioner bevat koelvloeistof. De koelvloeistof in de binnenunit verdampt en onttrekt hierdoor warmte aan de omgeving. De verdampte koelvloeistof stroomt naar de buitenunit waar het zijn warmte afgeeft. Vervolgens wordt er nieuwe warme lucht samen met de koelvloeistof naar de binnen unit geleid. Hier vindt de verdamping opnieuw plaats. Een ventilator blaast de afgekoelde lucht in de ruimte.

Een airconditioning onttrekt ook vocht aan de lucht in de ruimte zelf. Minder waterdamp betekent koelere lucht. De condensdruppels worden door het systeem afgevoerd. Vaak zijn deze kon dan druppels als plasjes water op het dak of op de grond onder de buitenunit zichtbaar.

Dit zijn de beste airco merken

Er zijn altijd bepaalde airco merken die vaker worden geplaatst. Dit wil niet direct zeggen dat ze ook beter zijn. Er zijn namelijk een aantal goedkopere airco merken die een net zo goede prestatie leveren. Bekijk hieronder het overzicht beste airco merken van dit moment.

Mitsubishi

Je kent het merk Mitsubishi ongetwijfeld van de auto’s maar ook van de elektronica. Wist je dat Mitsubishi ook tot de beste aircomerken behoort? Ze brengen verschillende klimaatisolatieproducten op de markt. Dit betreft onder andere ventilatie, airconditioning en verwarming. Wel duurder geprijsd.

Panasonic

Ook Panasonic is een bekende op het gebied van airconditioning. Dit merk is in meer dan 100 landen actief. Ze richten zich op de koelingsector maar ook op de verwarmingsector.

Toshiba

Bij veel bedrijven en in woningen tref je een airconditioner van Toshiba aan. Het gaat hier om een Japans elektronicabedrijf. Dat dit tot de beste airco merken behoort heeft vooral met de goede prijs-kwaliteitverhouding te maken. Dit merk is namelijk wat goedkoper dan voorgaande twee.

Samsung

Om nog even bij de grote merken te blijven: Samsung produceert ventilatiesystemen, airconditioner en warmtepompen. Samsung staat altijd voor een hoge kwaliteit maar is wel wat duurder.

LG

Het merk LG is een grote speler op het gebied van elektronica en koelsystemen. Voordeel van een airco van LG is dat deze energiezuinig is. Bovendien heb je ruime instelmogelijkheden, iets dat bij andere grote merken natuurlijk ook het geval is.

Heb je het geld of de ruimte niet voor een vaste airco? Denk dan eens aan een LG mobiele airconditioning. Kostenbesparend en ruimtebesparend, een prima keuze.

Naar LG airconditioner

Whirlpool

Voor consumenten is een Whirlpool mobiele airco een betaalbaar en goed alternatief. Je bent niet veel kwijt (maximaal € 450) en kunt de mobiele airco overal plaatsen waar je wil. De kwaliteit van Whirlpool is verrassend hoog, de prijs juist verrassend laag.

Bekijk Whirlpool mobiele airco’s

Tristar

Zoek je het beste airco merken tegen een betaalbare prijs? Dan kom je bij Tristar uit. Een mobiele airco is verkrijgbaar vanaf slechts € 182. Opvallend aan dit merk is dat consumenten net zo tevreden zijn over Tristar als over grotere en duurdere merken. Ga voor een mobiele airconditioner, die kun je overal inzetten. Ditzelfde merk heeft ook vaste units.

Naar Tristar airco’s

AEG

Natuurlijk behoort ook AEG tot een van de beste aircomerken die verkrijgbaar zijn. Je hebt bijvoorbeeld de mobiele airconditioner, geschikt tijdens de zomermaanden. Na de warme periode berg je hem eenvoudig op. Een mobiele airco is verplaatsbaar. Het ene moment gebruik je hem in je woonkamer, het andere moment op de slaapkamer of de werkruimte.

AEG is wat duurder geprijsd maar wel van een topkwaliteit. Kijk maar eens naar het overzicht mobiele airco’s, hier staat voldoende keuze tussen. Je kunt ook voor een vaste unit gaan.

Bekijk AEG airconditioners

Welk merk van airco is het beste?

Hierboven heb je verschillende merken op het gebied van airconditioner’s kunnen zien. Welk merk airco is het beste? Dat is niet zomaar te zeggen. Een van de grootste en beste merken zijn Mitsubishi, AEG, Whirlpool en Samsung. Ga je voor een uitstekende kwaliteit maar wel tegen een lagere prijs dan kom je bij Tristar en Toshiba uit.

Wat is beter, Daikin of Mitsubishi?

Het merk Daikin heb je in dit overzicht niet voorbij zien komen. Toch wordt dit merk veel gebruikt wanneer het aankomt op een vaste airco met een binnen- en buitenunit. Omdat Daikin een veelgebruikt merk is kiezen de meeste mensen hier ook voor. In de praktijk blijkt dat Mitsubishi vaak een betere kwaliteit levert. Bovendien hebben airco’s van het laatste merk een zelfreinigende werking en een mooier design.

Wat is de beste airco split unit?

Ben je op zoek naar de beste airco split unit? Ga dan zeker voor een van bovenstaande merken. Hiervan weet je dat je kwaliteit in huis haalt.

Wat is een goede airco volgens de Consumentenbond?

De consumentenbond test regelmatig apparaten of producten. Wat is een goede airco volgens de Consumentenbond? Veel van bovenstaande merken waaronder Daikin, Mitsubishi, Samsung en LG scoren ruim voldoende. De split airco van LG heeft zelfs het cijfer 8,1 behaald. Hierdoor mag de fabrikant het stempel van de Consumentenbond op zijn airconditioner voeren. Wat overigens niet wil zeggen dat de andere merken minder zijn. Een test van de consumentenbond is altijd een momentopname.

Wat is de beste airco voor de slaapkamer?

De beste aircomerken vind je hierboven, maar wat is nu de beste airco voor de slaapkamer? Je zou voor een split airco maar ook voor een monoblock kunnen gaan. De beste airco voor de slaapkamer is misschien wel de verrijdbare mobiele airco. Goedkoper in aanschaf, neemt niet veel ruimte in beslag en makkelijk te installeren. Je hebt namelijk geen buiteninstallatie nodig.

De beste airco voor de slaapkamer is stil, zodat je hier niet wakker van wordt. Er zijn speciale stille modellen verkrijgbaar. Bovendien zijn deze modellen ook voorzien van timer, zodat het apparaat niet de hele nacht doordraait. Hiermee bespaar je enorm veel energie.

Conclusie: de beste aircomerken zijn van een uitstekende kwaliteit maar nog steeds betaalbaar.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

De beste airco merken van dit moment
Schuiven naar boven