Beste allesreiniger

Bijgewerkt: 7 juli 2022

Op het gebied van schoonmaakproducten is er voldoende verkrijgbaar. Natuurlijk ga je voor de beste allesreiniger (2021/2022). De vraag is of de consumentenbond dit product ook getest heeft. En wat de allesreiniger beste koop is. Ontdek waar je voor moet kiezen, zodat je huis perfect schoon wordt.

De werking van allesreiniger

Vergis je niet maar een allesreiniger is wat anders dan afwasmiddel, bleekmiddel of ander product. Een allesreiniger is geschikt voor het reinigen van, en de naam zegt het al, ‘alles’.  Het product is mild en hierdoor geschikt voor het schoonmaken van verschillende materialen.

Aan de andere kant is dit schoonmaakmiddel niet bedoeld voor het verwijderen van aangekoekte etensresten, vetaanslag of kalkaanslag. Hier is allesreiniger niet sterk genoeg voor. Je mengt een dopje van dit middel in een emmer lauwwarm water. Zo ontstaat er een heerlijk geurend sopje dat moeiteloos vingervlekken, strepen en andere vlekken verwijdert.

De beste allesreiniger

Wat is nu de beste allesreiniger? Je hebt keuze uit bekende merken maar ook merkloze of huismerk producten. Het is een feit dat goedkope allesreinigers minder goed schoonmaken. Dit komt omdat ze vaak te verdund zijn. Wanneer je dit verder met water verdunt dan kan het middel zijn werk niet goed doen.

Hieronder vind je de beste allesreiniger. Hierbij is gekeken naar een test door de consumentenbond en beoordelingen van gebruikers.

Dettol allesreiniger

De beste allesreiniger volgens de consumentenbond (2020) is de Dettol Allesreiniger Power&Fresh. Dettol is een bekend merk wanneer het op hygiëne aankomt. Deze allesreiniger weet vlekken moeiteloos te verwijderen. Bovendien maakt hij alles hygiënisch schoon. Enig nadeel van de Dettol allesreiniger is dat je hem niet zomaar onverdund gebruiken. Er kunnen namelijk scheurtjes op het te reinigen oppervlak ontstaan. Dit geldt ook voor kunststof materialen!

Het is aan te raden om deze allesreiniger altijd met water te vermengen. Gebruik je het product onverdund, spoel dan heel goed na met water. Je hebt keuze uit verschillende varianten. Bijvoorbeeld die met citrusgeur, hier ruikt je woning heerlijk fris van. De spuitfles is zeer geschikt voor gebruik in de keuken en badkamer.

Wat duurder geprijsd dan andere merken maar je kunt ook voor een voordeelverpakking gaan. Hiermee bespaar je zeker op de kosten.

Bekijk Dettol allesreiniger

Una Allesreiniger

De Una allesreiniger en dan met name de eucalyptus komt bij de consumentenbond als beste koop uit de test (2020). Voordeel van dit product is dat het heerlijk fris ruikt en goed schoonmaakt. Wanneer je hem onverdund gebruikt verdwijnen vlekken als beste. Uiteraard wel even naspoelen. Toch beschadigt de Una allesreiniger geen oppervlakken, tenzij het een erg poreus oppervlak is.

Nadeel is dat het product soms wat strepen achter kan laten. Dit gebeurt vooral wanneer je het onverdund gebruik. Naspoelen is dan ook echt wel aan te raden. Of er strepen achterblijven hangt natuurlijk ook weer van het materiaal af. Hoe dan ook, dit is zeker de beste allesreiniger en de moeite waard om uit te proberen. Helaas online niet goed verkrijgbaar, maar er komt nóg een product aan dat geschikt is voor je huishouden.

Seepje allesreiniger

Als laatste in het overzicht beste allesreiniger die van het merk Seepje. En ja deze kwam ook bij de consumentenbond als beste naar voren. Hij maakt namelijk goed schoon, al kan dit per vertrek wel wat schelen. Kalkaanslag en ernstige vetresten krijg je er niet mee weg, maar voor de dagelijkse schoonmaak is dit product een prima keuze.

Voordeel is dat het hier om een ecologische allesreiniger gaat. Je belast het milieu een stuk minder, en dat is natuurlijk prettig. Vind je de toekomst van de aarde belangrijk? Dan moet je voor deze allesreiniger gaan. Hij tast materialen niet aan, maakt goed schoon en droogt redelijk streeploos. Eventueel nawrijven met een droge en schone doek, hiermee verwijder je de laatste strepen.

Omdat het hier om een ecologische allesreiniger gaat kan deze wel wat duurder zijn. Heb je dit ervoor over, dan maak je een hele goede keuze. Kijk ook eens naar de verdeelpakkingen, hier bespaar je geld mee.

Naar Seepje allesreiniger

Welke allesreiniger is het beste?

Naast bovenstaande allesreinigers kwamen er nog meer als beste uit de test. Zoals de Mr Proper Allesreiniger die vooral streeploos opdroogt en redelijk goed schoonmaken. Het product kan wel kwetsbare materialen aantasten, daarom altijd goed verdunnen of naspoelen.

Ben je voorzichtig met materialen, ga dan voor de Driehoek vloeibare groene zeep. Dit tast geen enkel materiaal aan, maar maakt wel wat moeilijker schoon. Ook kan dit product strepen nalaten dus niet op glanzende oppervlakken gebruiken.

Bekijk alle allesreinigers

Gelukkig is er nog veel meer verkrijgbaar. Bekijk het complete overzicht en ontdek de beste allesreiniger.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste allesreiniger
Schuiven naar boven