Beste boeken voor vrouwen van 2024

Bijgewerkt: 26 februari 2024

Lekker onderuitgezakt in je favoriete stoel, op de bank of in bed een boek lezen: een moment voor jezelf. Ook goed voor de nodige (ont)spanning. Sommige boeken moet je gelezen hebben. We tonen je de beste boeken voor vrouwen van 2024.

Welke boeken lezen vrouwen?

Een thriller of een roman, wat is jouw favoriet? Toegeven, in ons overzicht beste boeken voor vrouwen (2024 editie) kom je vooral veel romans en waargebeurde verhalen tegen. Dat blijkt toch de favoriet onder meisjes en vrouwen te zijn. Verbaas je dus niet over het lijstje beste boeken.


Hoe overleef ik alles wat ik niemand vertel?

Dit boek is geschreven door Francine Oomen, bekend om haar populaire “Hoe overleef ik”-serie. In dit boek maak je kennis met Rosa, de hoofdpersonage. Rosa bevindt zich op een belangrijk kruispunt in haar leven. Ze worstelt met herinneringen uit haar tienerjaren, moet vriendschappen onderhouden en krijgt met familierelaties te weten.

Als vrouw herken je veel dingen die Rosa meemaakt. Daarom is dit verhaal zo levendig, herkenbaar en heeft het een persoonlijke impact. De illustraties versterken de emoties aan gebeurtenissen. Kortom: dit boek is een visuele traktatie.

Ga je erover schrijven?

Liefde, verlies en zelfontdekking staat centraal in dit boek. Auteur Herman Koch beschrijft hoe hij omgaat met zijn diagnose en zijn strijd tegen kanker. Want ja, het is een ziekte die we bespreekbaar moeten maken. Koch ken je vast wel van het televisieprogramma Jiskefet. Daarnaast is hij columnist voor de Volkskrant en Esta. Ook heeft hij diverse romans op zijn naam staan.

Kock kreeg in februari 2020 de diagnose kanker. Slecht nieuws gesprekken zijn nooit prettig, maar het ergste moet dan nog komen. De behandelingen en vooral het omgaan met zijn gezondheidstoestand. Als lezer krijg je een inkijk op de veerkracht van de menselijke geest. Ken je iemand in je omgeving met deze ziekte, of maak je het zelf mee? Dan is dit boek zeker een aanrader.

Ga als een rivier

Ben je op zoek naar een van de beste boeken voor vrouwen? ‘Ga als een rivier’ van Shelley Read neemt je mee naar het betoverend landschap van Colorado. Het verhaal speelt zich in het jaar 1948 af. De zeventienjarige Victoria komt op een dag een jongeman tegen. Het lijkt een normale ontmoeting maar niets blijkt minder waar. Deze ontmoeting zal haar leven voor eens en altijd veranderen.

Victoria komt voor keuzes te staan die haar dwingen om diep in de natuur te vluchten. Ze moet niet alleen haar leven maar ook haar meest kostbare bezit achter zich laten.

Het verhaal gaat over liefde, verlies, familie en het zoeken naar een thuis. Je denkt na over de betekenis van toevallige ontmoetingen. Bestaat toeval wel?

Vind je lezen op je tablet of e-reader prettiger? Dit boek is ook als e-book verkrijgbaar.

Nooit

Ben jij een vrouw die warm loopt voor een thriller? Dan is dit spannend verhaal iets voor jou. Nooit van auteur Ken Follett speelt zich in de Sahara af. Twee geheimagenten achtervolgen een groep terroristen. Ze riskeren hun leven maar ze zetten alles op alles om de terroristen in handen te krijgen.

Deze thriller draait om de eerste vrouwelijke president van de Verenigde Staten, communistische oudgedienden in China, valse profeten en onbetrouwbare politici. Het verhaal blijft tot aan de laatste zin boeien. Grote kans dat je dit toppertje in één ruk uitleest.

De burn-out

Auteur Sophie Kinsella en je vast wel van de Shopaholic-serie, enige tijd geleden verfilmd. Ook schreef ze de populaire romans Wat spreek jij uit? Aanpakken! en Ken Je Me Nog? Het boek De burn-out gaat over Sacha, die de draai naar leven niet meer kan vinden. Ze gaat naar een resort om bij te komen. Helaas is het laagseizoen en is stilte het enige dat op haar afkomt.

De enige met wie ze het strand moet delen is een chagrijnige jongeman Finn. Deze gestreste kerel houdt haar continu in de gaten. Plots worden er geheimzinnige berichten op het strand achtergelaten, gericht aan zowel Sacha als Finn. Zo zijn de twee genoodzaakt om met elkaar te praten. Langzaam komt erachter dat ze best veel met elkaar gemeen hebben. Maar wie laat die geheimzinnige berichtjes achter?

It ends with us

Feit: mensen die het dichtst bij jou staan kunnen je ook het meest pijn doen. Dit wordt duidelijk in It ends with us, geschreven door Colleen Hoover over lelie die wanhopig verliefd wordt op een knapper neurochirurg. Alleen is die neurochirurg hartstikke koppig en een beetje arrogant. Aan de andere kant ook gevoelig. Is hij gevoelig genoeg voor Lily’s charmes?

Door haar verliefdheid moet Lily weer denken aan haar eerste liefde. Die plots voor haar neus staat! Lily’s leven komt in gevaar. Maakt ze opnieuw dezelfde fouten als in het verleden, of wordt haar toekomst beter? It ends with us is een boek voor vrouwen dat je zeker gelezen moet hebben.

Deze boeken veranderen je leven

Een roman, een drama of een thriller, het zijn van die boeken die je leven kunnen veranderen. Vaak omdat je anders tegen bepaalde onderwerpen aan gaat kijken. Boeken die je leven drastisch veranderen zijn vaak zelfhulpboeken. Een zelfhulp verandert je denkwijze en soms zelfs je mening. Je leert beter met één of meerdere aspecten van het leven omgaan. Oftewel: een zelfhulpboek zorgt dat je sterker in het leven staat.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste boeken voor vrouwen van 2024
Schuiven naar boven