6 redenen waarom dubbelstaafmatten hekken zo populair zijn

Bijgewerkt: 26 februari 2024

Zoek je een goede omheining voor je pand, tuin of terrein? Dan kom je al snel op dubbelstaafmatten hekwerken uit. Dit hekwerk is zeer geschikt voor perimeterbeveiliging en tuinafscheidingen. De populariteit hiervan is dan ook geen toeval, maar het resultaat van een perfecte mix van functionaliteit en vorm. In deze blog vind je de beste redenen om voor een dubbelstaafmat hek te kiezen.

1. Een uitstekende sterkte

Het eerste dat aan een dubbelstaafmat hekwerk opvalt is de robuustheid. Bij dit ontwerp lopen twee horizontale staven parallel met diverse verticale staven. Dit zorgt voor een ondoordringbare structuur dat ongewenste bezoekers op afstand houdt. Het ontwerp zorgt ook voor een visuele zachtheid, het oog wil tenslotte ook wat.


2. Een vesting tegen weer en wind

Een hekwerk moet goed bestand zijn tegen verschillende weersomstandigheden. Iedereen kent de ellende van houten schuttingen die na 10 jaar, en vaak nog eerder, hun gebreken vertonen. Bij een dubbelstaafmat hekwerk draait het vooral om duurzaamheid. De materialen trotseren weer en wind. Dit is te danken aan de verzinkte stalen constructie.

Ongeacht waar het hekwerk wordt aangebracht, het kan goed tegen een stootje. Zelfs een flinke Hollandse storm is voor dit hekwerk geen probleem.

Je kijkt ook naar onderhoud. Dit hekwerk heeft heel weinig onderhoud nodig. Het is namelijk thermisch verzinkt en vervolgens ook nog eens gepoedercoat. Je hebt dus bijna geen omkijken naar de omheining of erfafscheiding. Dit in tegenstelling tot veel andere hekwerken.

3. Privacy en bescherming gaan hand in hand

Ja, we leven in een tijdperk waar privacy steeds schaarser wordt. Gelukkig zijn er wat manieren om je een gevoel van privacy te geven, vooral op eigen terrein. Dit soort hekken zorgen voor de juiste erfafscheiding zonder dat je het gevoel hebt dat je opgesloten zet.

Dankzij het ontwerp houd je ongewenste gasten buiten. Aan de andere kant blijf je zicht op het buitengebeuren houden. Het ontwerp zorgt ook voor een ruimtelijk gevoel.

4. Kostenbewust zonder kwaliteitsverlies

Natuurlijk wil je kwaliteit voor de prijs die je betaalt. De prijs-kwaliteitverhouding van dubbelstaafmatten is uitstekend te noemen. Deze hekken beschikken namelijk over de duurzaamheid en esthetiek van duurdere hekwerken zonder je budget te overbelasten. Dit maakt het een slimme investering voor zowel de korte als de lange termijn.

5. Installatiegemak: een zorg minder

Je wil geen ingewikkelde montage maar op een eenvoudige manier het hekwerk plaatsen. Desnoods doe je het zelf. Gelukkig zijn dubbelstaafmatten hekwerken verrassend eenvoudig te installeren. Dit bespaart tijd en geld, of je nu een doe-het-zelver bent of een professional inschakelt.

6. Groen denken is groen doen

Duurzaamheid komt steeds centraler te staan in de dingen die we kopen, en ook hier scoren deze hekken hoog. Hun lange levensduur en recyclebaar materiaal maken ze tot een verantwoorde keuze voor de milieubewuste consument.

Conclusie

Dubbelstaafmatten hekwerken zijn een prettige omheining, en meer; ze zijn een slimme samensmelting van design, duurzaamheid, veiligheid, kostenefficiëntie, en milieubewustzijn. Je integreert ze naadloos in je landschap (erf of tuin). Deze hekken bieden een solide, stijlvolle en duurzame oplossing voor een breed scala aan behoeften.

Ben je van plan om een hekwerk aan te brengen? Met deze hekwerken sta je garant voor een toekomstgerichte oplossing die zowel praktisch als aantrekkelijk is, ongeacht de doeleinden die je hebt!

Dit artikel is in samenwerking met Bedrijf tot stand gekomen.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

6 redenen waarom dubbelstaafmatten hekken zo populair zijn
Schuiven naar boven