Beste snurkbeugel voor beduidend minder gesnurk

Bijgewerkt: 11 mei 2022

Klaagt je partner over je gesnurk? Ga dan voor de beste snurkbeugel. Dit kun je bij de tandarts laten maken maar is dan wel een stuk duurder. Geen paniek, de beste snurkbeugels vind je gewoon online. Of een anti snurk beugel, zo wordt een bitje tegen snurken ook wel genoemd. De bitjes zijn geschikt voor zowel mannen als vrouwen en zorgen voor een betere nachtrust of werken tegen apneu.

SleepiezZ PRO Anti Snurk Set
Bekijk prijs

Zo werkt het

Vraag jij je ook af hoe een snurkbeugel precies werkt? De anti snurk beugel bestaat uit een bitje dat je ‘s nachts draagt. Het voorkomt dat de onderkaak naar beneden zakt, iets dat juist de grootste oorzaak van snurken is. Maak je niet druk want je went snel aan het dragen van een bitje tegen snurken. Na 2 tot 3 nachten ben je er al helemaal aan gewend geraakt.

Snurkbeugel op maat of kant-en-klaar?

Een snurkbeugel op maat, dit laat je bij de tandarts maken. Sommigen gaan voor een snurkbeugel naar het ziekenhuis. Hier kom je terecht wanneer er veel problemen zijn met slapen waaronder slaapapneu. In dit geval werkt een anti snurkbeugel zeer goed.

Een snurkbeugel op maat is een dure aanschaf. Aan de andere kant wordt dit door de zorgverzekeraar vergoed wanneer je de diagnose slaap apneu (OSAS) hebt. Dit is een gevaarlijke aandoening waarbij de ademhaling tijdelijk stilstaat. De anti snurk beugel oftewel MRA- beugel wordt ook veel gebruikt om hinderlijk snurken tegen te gaan. Ook dan kun je hem bij de tandarts laten maken, maar krijg je hem vaak niet vergoed. In dit geval kun je beter voor een kant en klare anti snurkbeugel gaan, dan ben je goedkoper uit.

Snurkbeugel ervaringen

Misschien ben je op zoek naar snurkbeugel ervaringen, omdat je wil kijken hoe effectief dit. Bij meer dan 90% van de gebruikers werkt een anti snurk beugel echt. Je vindt snurkbeugel ervaringen op het internet, maar het is even zoeken. Ga er maar van uit dat dit een prima oplossing is tegen overmatig of luid gesnurk én slaapapneu.

De beste snurkbeugel

Helaas, de beste snurkbeugel kost meer dan € 2000. Die laat je bij de tandarts of in het ziekenhuis op maat maken. Omdat een anti snurk beugel zelden wordt vergoed, is het beter om voor een goedkoper modelletje te gaan. Die kun je gewoon aan je gebit en mond (laten) aanpassen en zit hierdoor goed.  Hieronder een aantal mogelijkheden. Je ziet de beste snurkbeugel volgens gebruikers of de best verkochte modellen.

Mr. Anti Snurk

Volgens het merk je zelf is dit de bestverkochte snurkbeugel. Hij is geschikt voor mannen en vrouwen en eenvoudig op maat te maken. De onderkaak zakt tijdens het slapen niet naar beneden, dat is wat dit bitje tegen snurken doet. Het bevordert een goede nachtrust, zowel voor jezelf als voor de partner. Dit anti snurk bitje kun je niet gebruiken wanneer je een kunstgebit draagt.

De ervaringen over dit product zijn aardig positief. Het werkt niet alleen tegen snurken maar ook tegen apneu. Het kan wel even wennen zijn, hij is namelijk vrij groot. Hierdoor kun je de eerste dagen spierpijn in de kaak ervaren. Gelukkig trekt dit na een aantal dagen vanzelf weg.

Kijk je naar de prijs, dan komt dit product zeker als beste snurkbeugel in aanmerking. Hij is namelijk stukken goedkoper dan veel andere modellen. Minder dan € 40, daar doe je het toch voor? Maar let op, helaas werkt het product niet bij iedereen. Voor de prijs is dit een mooie kans om het gewoon uit te proberen.

Bekijk Mr. Anti Snurk

Mr Sleep Anti Snurk Beugel

Een tweede bekend merk op het gebied van bitjes tegen snurken is Mr Sleep. Vergelijkbaar met de voorgaande, ook wanneer je naar de prijs kijkt. Het bitje is goed aan te passen aan de mond, dit betekent dus dat het vormbaar is. De werking is hetzelfde: de kaak zakt tijdens het slapen niet meer naar beneden. Dit vermindert het snurken zeker, het kan er zelfs voor zorgen dat het snurken helemaal ophoudt.

Niemand heeft garantie of een bitje tegen snurken ook echt werkt, daarom is het een kwestie van uitproberen. Omdat dit nog geen twee tientjes kost kun je hier makkelijk gaan. Eventueel voordat je een snurkbeugel op maat laat maken, want ook hierbij heb je geen garantie.

Naar Mr Sleep bitjes

Beste snurkbeugel: de SleepPro

Hij is wat duurder maar SleepPro behoort zeker tot de beste snurkbeugel. Het betreft hier een snurkbeugel op maat, wel goedkoper dan bij de tandarts of het ziekenhuis. Deze snurkbeugel worden in de Verenigde Staten gemaakt, hiermee weet je zeker dat de kwaliteit goed is. Voordeel is dat je de anti snurk beugel gewoon online bestelt. Vervolgens krijg je een zogenaamde dentalkit thuisgestuurd. Hiermee maak je een afdruk van je tanden. Niet moeilijk want er zit een duidelijke beschrijving bij.

De mal stuur je na het bedrijf op. Zo kan SleepPro een snurkbeugel op maat maken. Je krijgt hem vervolgens netjes thuis geleverd. Dit anti snurk bitje werkt beter dan de goedkopere modellen en hij zit natuurlijk comfortabel. Dit komt omdat hij is aangepast naar je mond/gebit.

Je betaalt rond de € 199 voor deze beste snurkbeugel. Het is even een investering maar je krijgt er ook wel veel voor terug. Bovendien zijn de snurkbeugel ervaringen zeer positief. Gebruikers zijn er ontzettend tevreden over, dat zegt natuurlijk ook al wat.

Bekijk SleepPro snurkbeugels

Let op want van hetzelfde merk heb je ook een aantal goedkopere modellen. Deze zijn kant-en-klaar en niet aangepast naar het gebit. De kwaliteit is goed maar de werking en het comfort zijn hetzelfde als bij de andere goedkopere modelletjes.

Snurkbeugel beste getest

Je zoekt de beste snurkbeugel, dat is logisch. Het is belangrijk dat de aanschaf wel binnen je budget past. Is er zoiets als de snurkbeugel beste getest? Er zijn verschillende merken die goed door gebruikers worden beoordeeld. Let op want veel websites laten je de snurkbeugel beste getest zien, maar het gaat hier niet om een officiële test van de consumentenbond of een gezondheidsorganisatie.

Vaak wordt er een poging gedaan om een zo duur mogelijke anti snurkbeugel te verkopen. Die is dan helemaal niet als beste getest maar levert gewoon veel geld op. Ga daarom altijd uit van je eigen gevoel en budget. Jij weet als geen ander wat goed voor je is.

Snurkbeugel van Kruidvat, Etos of andere drogist

Een snurkbeugel bij Kruidvat kopen of misschien de snurkbeugel van Etos scoren? Bij deze drogisterijen vind je, afhankelijk van het assortiment, ook een bitje tegen snurken. Feitelijk zijn dit dezelfde anti snurk beugels als die je online koopt. Goedkoop, werkzaam maar minder comfortabel.

Snurkbeugel voor vrouwen

Het zijn voornamelijk mannen die overmatig snurken. Dit heeft verschillende oorzaken. Te denken valt aan overgewicht, roken en alcoholgebruik. Ook grote keelamandelen of een aangeboren afwijking kan de oorzaak zijn. Daarnaast gaan veel mensen snurken wanneer ze verkouden zijn of last hebben van een allergie.

Vrouwen snurken minder vaak of hard. Toch kan ook een vrouw overmatig snurken, iets dat vooral hinderlijk is voor de partner. Snurken bij een vrouw in de overgang komt vaker voor, maar het kan natuurlijk ook een andere oorzaak hebben.

Maak kennis met de snurkbeugel voor vrouwen. Een snurkbeugel op maat is altijd aangepast aan het gebit of de mond, ongeacht of het om een man of een vrouw gaat. Wil je een goedkoper model, dan kom je bij de snurkbeugel voor vrouwen uit. Deze is in veel gevallen niet zichtbaar in de mond. Praktisch want veel vrouwen schamen zich voor het overmatig snurken. Qua afmeting maakt het niets uit, alle snurkbeugels die verkocht worden passen zowel in een mannen- als vrouwenmond. Ze zijn namelijk vormbaar of worden op maat gemaakt.

Snurkbeugel schoonmaken

Het is belangrijk dat je de anti snurkbeugel goed schoonhoudt. De snurkbeugel schoonmaken doe je door deze na ieder gebruik met koud water af te spoelen. Gebruik af en toe een ragertje om de kleinste hoekjes goed schoon te maken. Eenmaal per week mag de anti snurk beugel in een bakje water met azijn. De helft water en de helftschoonmaakazijn, dat is een goede verhouding.

Eventueel kun je gebruik maken van bruistabletten. Neem dan wel de bruistabletten voor kunstgebitten, die werken ook prima voor het schoonmaken van de snurkbeugel.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste snurkbeugel voor beduidend minder gesnurk
Schuiven naar boven