Beste koekenpan (2022) – koekenpannen getest

Bijgewerkt: 11 mei 2022

Lekker koken met de beste koekenpan. Maar dan wel een pan die een goede antiaanbaklaag heeft en lang meegaat. Daarnaast is het belangrijk om een koekenpan aan te schaffen die ook bij jouw kooktoestel past. Moeilijk om een keuze te maken? Niet met het overzicht beste koekenpan.

Tips over het gebruik van een koekenpan

Alleen bij juist gebruik gaat een koekenpan jaren mee. Ondanks de aanwezigheid van een antiaanbaklaag is het wel belangrijk om te bakken of braden in olie of (vloeibare) boter. Zo branden etenswaren niet aan. Gebruik nooit metalen voorwerpen in een pan, dit zorgt voor krassen! Een houten pollepel of kunststof spatel of pannenkoekmes zorgt voor een langere levensduur van de koekenpan.

Met betrekking tot het schoonmaken: gebruik geen schuursponsjes of staalsponzen. Maak de binnenkant van de pan met een zachte spons of een afwasborstel met zachte haren schoon. Laat de pan eventueel een tijd in heet water met wat afwasmiddel weken, zo komt aangekoekt vuil makkelijker los.

Beste koekenpan 2022

Je kent vast wel de bekende merken Tefal of BK, maar er is natuurlijk nog veel meer verkrijgbaar. Over het algemeen geldt wel: goedkoop is duurkoop. De goedkope koekenpannen hebben een slechte of dunne antiaanbaklaag die snel beschadigt of verdwijnt.

Een goede pan van een kwalitatief merk gaat jarenlang mee en is op de eindstreep een betere investering. Kijk maar eens naar het overzicht beste koekenpan: dit zijn de modellen die nu zeer goed verkopen.

1. Tefal Hard Titanium+ Koekenpan – Ø 24 cm

Daar is hij dan: een koekenpan van het merk Tefal. Hoe kan het ook anders? De naam van de koekenpan, hard titanium+ zegt al iets over de kwaliteit. Deze pan is geschikt voor koken op gas, elektrisch, keramisch, inductie en zelfs halogeen. Hiermee is het een multifunctionele koekenpan. De antiaanbaklaag is zeer sterk en duurzaam. De pan heeft een diameter van 24 cm, geschikt voor dagelijks gebruik.

Met meer dan 60 beoordelingen ontvangt deze koekenpan een score van 4,6 van de 5 sterren. Gebruikers zijn dan ook razend enthousiast over dit product. Een absolute aanrader!

Bekijk de Tefal Hard Titanium+ Koekenpan

2. Tefal XL Force Koekenpan – Ø 32 cm

Voor starters of wanneer je toe bent aan een goede koekenpan. Van het merk Tefal ontvang je deze uitstekende koekenpannen in de maat 32 cm doorsnede. Geschikt voor gas, elektrisch, keramisch en halogeen. Maar er is meer, want deze pan kan ook in de oven. Voorzien van een uitstekende antiaanbaklaag, zoals je van Tefal gewend bent.

Deze pan mag in de vaatwasser, wel zo handig. Dit kan overigens met alle Tefal koekenpannen. Ontvangt een beoordeling van 4,7 sterren, wat natuurlijk uitstekend is.

Naar de Tefal XL Force Koekenpan

3.  Demeyere Alu Pro Dura Glide Koekenpan

Deze beste koekenpan 2020 is niet de goedkoopste maar wel de beste in zijn soort. Overigens ontvang je voor die prijs niet een maar twee koekenpannen met een afmeting van 24 en 28 cm doorsnede. Deze Demeyere pannen hebben een sterke antiaanbaklaag dat verrijkt is met titanium. Dit betekent dat de antiaanbaklaag krasbestendig en slijtbestendig is. Zelfs wanneer je met metalen of roestvrijstalen voorwerpen in de pan krast komt de antiaanbaklaag niet los. Een koekenpan van de hoogste kwaliteit.

Kan dit merk deze belofte waarmaken? De consumentenbond heeft deze koekenpannen als beste getest. Ook gebruikers zijn er erg tevreden over (4,7 sterren). Het mooie is dat gebruikers zeggen dat er nooit iets in de pan aanbakt, maar dit moet je natuurlijk zelf uitproberen.

Bekijk de Demeyere koekenpan

4. Tefal Easy Plus Pannenset – Ø 24 + Ø 28 cm

Niets zo handig als een koekenpanset. Van het merk Tefal krijg je er twee met een diameter van 24 en 28 cm. Voordelig geprijsd, dat is een ding dat zeker is. Deze koekenpannen zijn geschikt voor gas en elektrisch, keramisch en halogeen. De pannen kunnen ook in de oven. Uiteraard vaatwasser bestendig en voorzien van een antiaanbaklaag. Deze pannen zijn vrij van het schadelijke PFOA, aldus Tefal.

Dankzij de speciale Tefal antiaanbaklaag heb je tijdens het bakken geen boter of olie nodig. Toch is het altijd beter om een klein beetje olie te gebruiken, zo weet je zeker dat er niks aanbakt. We zijn tenslotte geen vijf sterrenkoks! Ontvangt goede beoordelingen (4,8 sterren) maar dit hoort ook een beetje bij het merk Tefal.

Naar Tefal Easy Plus Pannenset

5. Tefal So Intensive Koekenpan – Ø 20 cm

Heb je een compacte koekenpan nodig? Dan zit je met deze beste koekenpan 2020 zeker goed. Hij heeft een afmeting van 20 cm doorsnede en is geschikt voor gas, elektrisch, keramisch en halogeen. Kan ook in de vaatwasser, wel zo handig. Deze pan is voorzien van de Tefal antiaanbaklaag titanium force. Dit is een zeer sterke en dikke antiaanbaklaag en uiteraard vrij van PFOA.

Meer dan 200 keer beoordeeld en ontvangt hiermee een score van 4,6 sterren. Gebruikers zijn tevreden over de goede kwaliteit, het design maar natuurlijk ook de prijs. Want voor een pan van het merk Tefal is dit een goede aankoop.

Bekijk de Tefal So Intensive Koekenpan

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste koekenpan (2022) – koekenpannen getest
Schuiven naar boven