Beste wimperlifting producten + voor- en nadelen

Bijgewerkt: 13 februari 2022

Wimperlifting is het verlengen van je wimpers middels de LVL- techniek. Hierbij wordt gebruik gemaakt van siliconen pads. Je brengt dus geen valse wimpers aan. Vaak wordt alleen over de voordelen van deze techniek gesproken, maar er zijn ook wat wimperlifting nadelen. Wat kost het en kun je dit zelf doen? Ontdek tevens de beste wimperlifting producten.

Uitleg over wimperlifting

Je wimpers kunnen wel wat aansprekender. Hoe fijn zou het zijn om langere wimpers te hebben of waarbij ze wat hoger staan? Dit kun je op twee manieren bereiken: met wimperextennsions (valse wimpers) of wimperlifting.

Bij wimperlifting wordt er gebruik gemaakt van een siliconen staafje en een speciale lotion. Het resultaat is een opgetilde en verlengde wimper. Deze ziet er ook gekrulder uit en wordt tevens (indien gewenst) geverfd.

Is wimperlifting goed?

Soms wordt gedacht dat wimperlifting schadelijk is maar dit klopt niet. De lotions hebben een verzorgende werking op de wimperharen. Het is dus niet zo dat er schade aan je wimpers of de huid rondom je wimpers ontstaat.

Nadelen van deze techniek

Een wimperlift kan wat nadelen hebben. Bijvoorbeeld de kosten, die kunnen best hoog uitvallen. Later meer hierover. Een van de andere wimperlifting nadelen is dat het resultaat niet oneindig is. Na ongeveer twee maanden moet je weer voor een nieuwe behandeling gaan.

Ook moet je na een wimperlift rekening houden met verschillende zaken. Je mag bijvoorbeeld de eerste 24 uur na de wimperlifting niet douchen of in bad. Ook mag je geen waterproof mascara aanbrengen.

Als laatste nadeel is dat er gebruik wordt gemaakt van chemische middelen. Denk maar aan siliconen en soms perioxide. Bij overgevoeligheid hiervoor kunnen wimperhaartjes uitvallen. Soms voelt alleen de huid geïrriteerd aan.

In deze gevallen mag je de behandeling niet ondergaan

Een wimperlifting is niet voor iedereen goed. Wanneer je overgevoelig of allergisch bent voor peroxide mag je deze behandeling zeker niet ondergaan. Heb je alopecia, dit is een ziekte met overmatig haaruitval, dan moet je ook niet voor een wimperlift kiezen.

Sommige mensen hebben het type bandhaar. Je haar heeft dan geen ronde maar een platte vorm. In de praktijk zie je dit omdat je zeer steil haar hebt. Bandhaar komt veel voor bij mensen van Aziatische afkomst. Heb je bandhaar dan kun je niet voor wimperlifting gaan.

Over de kosten

Wat kost wimperlifting? Wanneer je dit laten doen dan moet je rekenen op een prijs van € 55 tot € 75. Bedenk dat deze kosten elke 8 weken terugkomen. Voor een blijvend resultaat moet je de behandeling namelijk om de acht weken herhalen. Dit betekent dat de wimperlifting kosten jaarlijks uitkomen op € 350 tot € 485.

Beste wimperlifting producten

Zelf doen is altijd goedkoper. Hieronder vind je de beste wimperlifting producten en de werkwijze. Lees dit goed door want er mag niets misgaan. Kies altijd voor kwalitatieve en dus hiermee de beste wimperlift producten. Die zijn wat duurder maar je voorkomt dat het resultaat tegenvalt of dat er schade ontstaat.

Wimperlifting set

Ben je op zoek naar de beste wimperlifting producten? Dan kun je het beste voor een complete set gaan. Deze bestaat uit eye pads, siliconen pads, fixatielotion, perming lotion, lijm en afhankelijk van de set nog wat andere producten. Binnen 45 minuten creëer je perfecte wimpers. De set is altijd voorzien van een duidelijke gebruiksaanwijzing.

Bekijk wimperlifting set

Tip: zorg dat de set compleet is en voldoet aan je wensen en eisen. Sommige setjes werken op een iets andere manier. Lees daarom goed de beschrijving bij de wimperlifting producten. Voor een set betaal je tussen de € 10 en € 15.

Wimperverf

Bij wimperlifting is het vrij gebruikelijk om de wimperharen te verven. Een donkere kleur zorgt voor meer expressie. Of je de wimpers wil verven hangt van verschillende dingen af. Bijvoorbeeld hoe het met de gevoeligheid zit. Gebruik wimperharen verf nooit wanneer je allergisch bent voor bepaalde bestanddelen in de verf.

Naar wimperverf

Gebruik altijd een veilige verf, geschikt voor wimpers en wenkbrauwen. Nooit haarverf op wimpers toepassen!

Zelf je wimpers liften: zo doe je dat

Je begint met het schoonmaken van je gezicht. Verwijder alle make-up en zorg dat je huid ontvet is. Het beste kun je de onderwimpers afplakken, dit voorkomt dat je ze per ongeluk naar boven krult. Dat zou natuurlijk niet uitzien. Het afplakken is overigens niet noodzakelijk, dit hangt er weer vanaf hoe secuur je te werk gaat.

Plaats siliconen rods waar de bovenwimpers overheen komen te liggen. Deze rods plaats je dus op het randje vlak boven de bovenwimpers. Gebruik het product dat de krul uit de wimpers haalt. Smeer dit over de haartjes en laat dit een tijdje intrekken. Houd hierbij de tijd goed in de gaten, zie de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

Hierna breng je het tweede goedje aan dat er voor zorgt dat er een nieuwe en mooie krul in de wimpers komt. Dit moet je ook weer een tijd in laten trekken. De gehele behandeling duurt ongeveer 45 minuten.

Lees ook: Beste wimperserum – sterke en volle wimpers

Dit mag je niet doen na wimperlifting

Eindelijk, de behandeling zit erop. Dit is ook nog eens goed gelukt dankzij de beste wimperlifting producten. Maar let op want er zijn een aantal dingen die je na de behandeling niet mag doen. Zo is het niet toegestaan om de eerste 24 uur na de behandeling te douchen of in bad te gaan. De wimpers mogen niet nat worden. Ook mag je de eerste twee dagen geen mascara gebruiken.

Hierna kun je gewoon douchen of zwemmen en je mag ook mascara aanbrengen. Vermijd het gebruik van waterproof mascara, dit haalt het effect weer weg.

Tevreden over de beste wimperlifting producten? Dan kun je de behandeling na ongeveer 8 weken weer herhalen.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste wimperlifting producten + voor- en nadelen
Schuiven naar boven