Beveiligingscamera: Media Markt, Coolblue, Action en Gamma

Bijgewerkt: 15 maart 2023

Een beveiligingscamera kopen? Deze vind je bij verschillende zaken zoals de Mediamarkt, Coolblue, Action of Gamma. Houd er rekening mee dat je niet overal eenzelfde kwaliteit koopt. Bij een beveiligingscamera kopen is het belangrijk dat je goed naar de specificaties maar ook naar de eigen wensen kijkt. Ontdek de voor- en nadelen van beveiligingscamera’s bij de Mediamarkt, Coolblue, Action of Gamma.

Waarom beveiligingscamera een goed idee is

Er zijn voldoende redenen om de woning, het erf of het bedrijf te voorzien van beveiligingscamera’s. Ten eerste preventie: dit soort camera’s schrikt af. Zelfs een dummycamera schrikt de meeste inbrekers voldoende af, maar dan moet deze er wel echt uitzien.

Ten tweede identificatie. Bij inbraak is het belangrijk om bewijsmateriaal te verzamelen. Dit maakt het voor de politie een stuk eenvoudiger om de dader(s) aan te houden.

Beveiligingscamera Mediamarkt

Bewakingscamera’s zijn op verschillende plaatsen verkrijgbaar, vooral in elektronicazaken. Hoe zit het met de beveiligingscamera van Mediamarkt? Deze winkel heeft een aantal eenvoudige beveiligingscamera’s in het assortiment.

Bijvoorbeeld de Google Nest Cam IQ, dit betreft een smart IP camera. Deze camera geeft tot 15 m zicht en is hiermee zeer geschikt voor beveiliging van de oprit of tuin. Dit is gelijk een van de duurste beveiligingscamera’s van Mediamarkt: meer dan € 300.

Bekijk Google Nest camera

Media Markt heeft ook goedkopere bewakingscamera’s in het assortiment. Deze geven HD beelden en zijn veelal te bedienen via de smartphone. Kosten van een dergelijke camera: tussen de € 50 en € 150.

In 2020 heeft de Mediamarkt meer dan 100 beveiligingscamera’s in het assortiment, wat op zich wel veel is. Houd er rekening mee dat deze camera’s niet allemaal in de winkel maar voornamelijk online verkrijgbaar zijn.

Beveiligingscamera’s Coolblue

Coolblue is een grote concurrent van Mediamarkt. Natuurlijk vind je ook beveiligingscamera’s bij Coolblue. Het assortiment camera’s is bij Coolblue wat groter dan bij Media Markt. De prijzen zijn ongeveer hetzelfde.

De best verkochte beveiligingscamera Coolblue is de Eufy by Anker Eufycam 2. Deze IP-camera is geschikt voor binnen of buiten en heeft een goede beeldkwaliteit. Hij slaat beelden in de NAS op. Online heb ik deze camera voordeliger aangetroffen dan bij Coolblue.

Naar Eufy by Anker Eufycam 2

Net als bij Mediamarkt zit het met de kwaliteit van de beveiligingscamera Coolblue wel goed. Je hebt in ieder geval altijd recht op minimaal één jaar garantie. Ook nu weer geldt: in de winkels van Coolblue vind je minder beveiligingscamera’s dan wanneer je online zoekt.

Beveiligingscamera Action

Een goedkope beveiligingscamera van de Action, is dat ook wat? Voor eenvoudige bewaking, bijvoorbeeld als babyfoon of om huisdieren in de gaten te houden, is dit prima. Ook om de voordeur te bewaken is dit een goedkoop alternatief.

Hoe zit het dan met de kwaliteit? Een beveiligingscamera van de Action is vaak vanuit Aziatische landen geïmporteerd. Hierdoor is de kwaliteit wat minder. Een beveiligingscamera Action is wel goedkoop. Gemiddeld betaal je voor een IP-camera tussen de € 25 en € 50. Dit is een stuk voordeliger dan bij Media Markt of Coolblue, maar de kwaliteit is ook lager.

Bewakingscamera Gamma

Gamma is een bekende bouwmarkt en verkoopt ook bewakingscamera’s. Hier zijn de camera’s voordelig geprijsd, maar ze zijn niet van de beste kwaliteit. Bij de Gamma vind je voornamelijk IP camera’s, deze werken via het wifinetwerk. Een aantal modellen heeft nachtzicht, waardoor je ook in schemerlicht of in een donker toezicht houdt.

De kwaliteit van een bewakingscamera Gamma? Matig tot redelijk. Sommige modellen zijn vergelijkbaar met de camera’s van de Action. Andere modellen kun je weer met Mediamarkt of Coolblue vergelijken. Het zit er dus een beetje tussenin. Je bent voor een beveiligingscamera bij de Gamma in ieder geval wel voordelig uit. Hoewel ze online tegen lagere prijzen worden aangeboden.

De beste beveiligingscamera

Wil je weten wat de beste beveiligingscamera is? Hierbij kijk je vooral naar populariteit. Het is namelijk zo dat de specificaties en eisen van bewakingscamera’s regelmatig verschuiven. In 2020 zie je dat de Cleverdog Smart WIFI Security camera heel goed verkoopt. Wat op zich bijzonder is want het gaat om een eenvoudige beveiligingscamera met een resolutie van 720 X 576 pixels. Niet al te best maar omdat hij zo goedkoop is gaat hij als warme broodjes over de toonbank.

Bekijk Cleverdog Smart WIFI Security camera

Opvallend is dat vooral wifi camera’s het goed doen. Met name modellen die in Full HD beeldkwaliteit filmen zijn populair. Een draadloze verbinding zorgt ervoor dat je niet afhankelijk bent van het aanleggen van kabels. Hierdoor zijn deze beveiligingscamera’s in verschillende situaties inzetbaar.

Naar overzicht beste bewakingscamera

Bewakingscamera tips

Een bewakingscamera (beveiligingscamera) plaatsen? Bekijk hieronder de beste bewakingscamera tips.

  • Plaats camera’s in een hoek van de ruimte
  • Hang beveiligingscamera’s nooit te hoog op
  • Plaats bij elke buitendeur één camera
  • Zorg ervoor dat camera’s ook buiten filmen
  • Houd rekening met lampen, zonlicht en andere lichtinval
  • Kijk of nachtzicht noodzakelijk is
  • Film waardevolle spullen

Voor bedrijven is het handig om gebruik te maken van informatie stickers. Ten eerste werkt dit preventief, dan tweede houd je hierbij rekening met de privacywetgeving. Camerabewaking in of rondom de woning is altijd toegestaan. Officieel moet er een aankondiging bij elke toegangsdeur hangen.

Voor het filmen op de openbare weg gelden er aparte regels. Houd hier rekening mee wanneer de beveiligingscamera naar de openbare weg gericht staat. Dit geldt ook voor videodeurbellen, hoewel niemand hier rekening mee houdt. In de praktijk zal het zelden voorkomen dat hierdoor problemen ontstaan.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beveiligingscamera: Media Markt, Coolblue, Action en Gamma
Schuiven naar boven