Beste Bluetooth koptelefoon

Bijgewerkt: 25 november 2022

Je bent al een tijd op zoek naar de beste Bluetooth koptelefoon. Met zoveel merken zie je door de bomen het bos niet meer. Waar let je op en wat moet zoiets ongeveer kosten? In deze koopgids zie je niet alleen de beste Bluetooth op telefoon, ook komen er handige tips voorbij. Bijvoorbeeld hoe je verbinding maakt en welke problemen zich kunnen voordoen.

Over-ear en on-ear koptelefoons

Kijk je naar de Bluetoothkopte dan heb je keuze uit twee modellen:

  • Over-ear
  • On-ear

De eerste, de over-ear telefoon, omsluit je oor helemaal kunnen het oorkussen zit dus over je oorschelp. Voordeel hiervan is dat geluiden van buitenaf niet tot nauwelijks hoorbaar zijn. Hierdoor kun je je beter concentreren op de muziek. Een on-ear koptelefoon heeft oorkussens dat op het oor rust, dus niet eroheen. Hierdoor hoor je omgevingsgeluiden beter. Dit laatste is aan te raden wanneer je de kop telefoon in het verkeer gebruikt.

Dit is de beste Bluetooth koptelefoon

Goed, snel over naar de beste Bluetooth koptelefoon. Eerst iets over de prijs-kwaliteitverhouding. Over het algemeen is het zo dat duurdere telefoons echt veel beter zijn. De fabrikant heeft meer aandacht aan de technologie besteed. Hele goedkope koptelefoons zijn niet per definitie slecht. Wel is de geluidskwaliteit minder en kan deze koptelefoon sneller kapot gaan.

Bekijk drie keer de beste Bluetooth koptelefoon die verkrijgbaar is. Lees zeker de tips die je in dit artikel terugvindt, die zijn hartstikke nuttig.

1. JBL hoofdtelefoon

Zoek je de beste Bluetooth koptelefoon dan kom je bijna altijd bij het merk JBL uit. Ze staan al jarenlang bekend om een zeer hoge kwaliteit. Een JBL hoofdtelefoon is dan ook zeker van de allerbeste kwaliteit. Bovendien is dit merk ook nog eens betaalbaar. Dit maakt voor velen JBL tot een van de beste merken.

De voordelen van een JBL Bluetooth koptelefoon zijn groot. Ten eerste natuurlijk compatibel met Bluetooth. Daarnaast gaat de accu ontzettend lang mee. Bovendien zijn de koptelefoons van dit merk stootbestendig en gemaakt van duurzame materialen.

De best verkochte JBL hoofdtelefoon is de Tune 500BT en de TuneBT. De eerste is een on-ear en de tweede juist een over-ear. Afhankelijk van het model beschikt deze ook over Noise canceling en zelfs een microfoon. Hartstikke handig wanneer je de koptelefoon op je smartphone of pc aansluit. Voor een JBL koptelefoon betaal je tussen de € 37 en € 75. Er zijn ook wat duurdere modellen van meer dan € 100 verkrijgbaar.

Bekijk JBL koptelefoon

Tip 1: kan een koptelefoon tegen water?

Goedkope koptelefoons kunnen slecht tegen water. Je moet hier dus niet mee in de regen rondlopen. De betere merken kunnen goed tegen vocht waaronder zweet of wanneer je in een vochtige ruimte verblijft. De allerbeste modellen kunnen zelfs tegen regen of sneeuw. Wel is het belangrijk dat er geen vocht in de USB oplaadsleuf terechtkomt.

2. Sony Bluetooth (draadloze) hoofdtelefoon

Het tweede merk dat als beste bluetooth koptelefoon naar voren komt is Sony. Ook dit is een groot merk met een uitstekende kwaliteit producten. Voordeel van een Sony koptelefoon is dat deze een goede geluidskwaliteit heeft. Ook het strakke design mag er wezen. Daarnaast is de draadloze koptelefoon natuurlijk makkelijk te koppelen met verschillende apparaten, zolang deze ook maar over bluetooth beschikken.

Kijk je naar de Sony Bluetooth hoofdtelefoon dan heb je keuze uit verschillende modellen. Populair zijn de WH-serie en de MDR-serie. Allemaal voorzien van een verbeterde geluidskwaliteit en slimme functies. Let op want de MDR modellen zijn specifiek bedoeld voor de televisie. Het gaat hier om een draadloze koptelefoon die met een zendstation werkt. De WH-serie werkt wel met bluetooth en is geschikt voor aansluiting op welk Bluetooth apparaat dan ook.

Voor een Sony hoofdtelefoon betaal je tussen de € 37 en meer dan € 200. De prijzen variëren dus enorm, maar dit hangt ook van de functies af.

Naar Sony Bluetooth hoofdtelefoons

3. Silvergear draadloze koptelefoon

De beste en goedkoopste Bluetooth koptelefoon, dan kom je bij het merk Silvergear uit. De kwaliteit is goed en de prijs is nog beter. Dit is dan ook de beste bluetooth hoofdtelefoon voor mensen met een beperkt budget. Veel van deze modellen hebben een batterijduur die tussen de 10 en 12 uur ligt. Dat is misschien minder lang dan bij een JBL of Sony hoofdtelefoon, maar nog steeds prima.

De koptelefoons van Silvergear zijn in veel gevallen ook geschikt om te bellen. Dit betekent dat er een microfoon is ingebouwd. Let hierbij wel even op het model dat je koopt. Voor een Silvergear Bluetooth hoofdtelefoon betaal je tussen de € 20 en € 40. De duurdere modellen hebben dus een ingebouwde microfoon.

Bekijk Silvergear Bluetooth koptelefoons

Tip 2: kan Bluetooth koptelefoon niet vinden: de oplossing

Je wil je apparaat met de bluetooth koptelefoon verbinden. Je krijgt vervolgens de melding “kan Bluetooth op telefoon niet vinden”. Wees er eerst zeker van dat beide apparaten Bluetooth aan hebben staan. Bij een koptelefoon gebeurt dit automatisch maar bij het apparaat dat je wil koppelen moet het vaak handmatig. Zorg er daarnaast voor dat zowel de koptelefoon als het andere apparaat volledig is opgeladen. Of dat deze op netstroom is aangesloten.

Daarnaast is het belangrijk dat de bluetooth hoofdtelefoon niet te ver verwijderd is van het apparaat. Sommige koptelefoons hebben een beperkt bereik. Na het koppelen kun je vaak wat verder weg lopen, maar dan nog kan de verbinding ineens wegvallen. Kijk daarom in de beschrijving wat de maximale afstand tussen Bluetooth koptelefoon en het apparaat is.

Bluetooth kop telefoon & vertraging geluid

Je hebt een bluetooth koptelefoon en ervaart vertraging van het geluid. Hoe ontstaat dit? Meestal ontstaat dit wanneer je de koptelefoon met de tv verbindt. Het geluidssignaal dat van de tv naar de koptelefoon loopt wordt dan meerdere keren gecodeerd of gedecodeerd. De bluetooth transmitter kan alles dan niet snel genoeg converteren.

Het kan ook met de bluetooth versie te maken hebben. Oudere of goedkopere koptelefoons maken gebruik van een verouderde bluetooth versie. Deze is een stuk trager waardoor je ook vertraagde geluiden waarneemt.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste Bluetooth koptelefoon
Schuiven naar boven