Beste iPhone apps van 2022

Bijgewerkt: 25 november 2022

Het aantal iPhones in Nederland ligt momenteel rond de 4 miljoen. Het is dan ook niet zo vreemd dat de lijst beste iPhone apps 2022 veel wordt bekeken. Ontdek handige apps voor dagelijks gebruik, leuke spelletjes of een applicatie voor muziek, films en series.

Alto’s Odyssey (game)

 • Gratis
 • Beoordeling: 4,5 van 5

Een zeer populaire iPhone app is Alto’s Odyssey. Je speelt dit spel vanaf een sandboard waarbij je door een uitgestrekte woestijn reist. Gebruik de sandboard voor het maken van salto’s of pak een luchtballon als springplank. Kijk uit voor diepe ravijnen en ontdek mysterieuze tempelsteden. Alles vanuit je luie stoel.

Toca Life: World (fantasiewereld/ game)

 • Gratis
 • Beoordeling: 4,1 van 5

In 2021 behoorde Toca Life: World al tot de beste iPhone-apps, maar ook in 2022 domineert hij de lijst. Met deze app bouw je een eigen fantasiewereld aan en uniek verhaal. Deze app is een verzameling van alle Toca-Life’s waaronder hospital en city. Alle werelden zijn in deze app met elkaar verbonden.

WhatsApp (social media)

 • Gratis
 • Beoordeling: 4,6 van 5

De razendpopulaire berichtendienst WhatsApp mag niet ontbreken in het overzicht beste iPhone-apps van 2022. Blijf in contact met familie, vrienden en collega’s. Maak een groepsapp aan en praat met meerderen tegelijk. Naast de chatfunctie maak je bij WhatsApp ook gebruik van het versturen van media waaronder gesproken audioberichten, muziek, foto’s en filmpjes.

Met iemand bellen zonder dat dit geld kost? WhatsApp heeft ook een ingebouwde belfunctie. Doe dit via wifi, zodat het je geen enkele cent kost.

Flitsmeister (navigatie)

 • Gratis
 • Beoordeling: 4,7 van 5

Een van de meest gedownloade en praktische apps is Flitsmeister. Deze waarschuwt voor de aanwezigheid van flitsers, waardoor je hoge boetes voorkomt. Ook ontvang je realtime verkeersinformatie. Heb je een goed navigatiesysteem nodig? Dan is Flitsmeister ook de aangewezen partner.

Voor een veilig en goed gebruik is het aan te raden om de Flitsmeister One waarschuwingsmelder aan te schaffen. Deze koppel je middels Bluetooth aan je smartphone.

Bekijk Flitsmeister One

LumaFusion (videobewerking)

 • € 29,99
 • Beoordeling: 4,8 van 5

Helaas zijn niet alle apps in dit overzicht gratis. Voor LumaFusion betaal je € 29,99, maar je krijgt er heel veel voor terug. Deze mobiele videobewerking app beschikt namelijk over verschillende functionaliteiten. Creëer professionele verhalen, voeg externe audio toe en deel de beste video’s op social media of zet ze zakelijk in.

BitWarden (wachtwoordbeheer)

 • Gratis
 • Beoordeling: 4,6 van 5

De beste iPhone apps van 2022 hebben veel te bieden, maar wat te doen wanneer je het wachtwoord van een account of applicatie bent vergeten? Dan is er BitWarden, de wachtwoordbeheer applicatie voor iPhones. Sla wachtwoorden en logins op en synchroniseer ze tussen verschillende apparaten.

Deze app is niet alleen geschikt voor iOS maar ook voor Android, Windows pc’s en Macs. Het grootste pluspunt is dat BitWarden geheel gratis is, daar waar je voor vergelijkbare apps moet betalen.

League of Legends: Wild Rift (game)

 • Gratis
 • Beoordeling: 4,0 van 5

League of Legends: Wild Rift staat in de top 10 van meest gedownloade iPhone applicaties. Je bevindt je in een strijdarena waarbij je het opneemt tegen (andere) kampioenen. Zorg dat je alle doelen behaalt en train ondertussen je vaardigheden. Dit spel is ook verkrijgbaar voor de pc, waarbij het iets meer mogelijkheden heeft.

Tip: naar de nieuwste iPhones

Andere populaire iPhone apps

Bovenstaand overzicht bestaat uit de beste iPhone apps van 2022. Maar er zijn natuurlijk nog veel meer populaire applicaties verkrijgbaar. Bijvoorbeeld Netflix, een van de beste streamingdiensten. Kijk series, films en documentaires in je eigen taal of met Nederlandse ondertiteling. Voor Netflix heb je wel een (betaald) abonnement nodig.

Ook Spotify is een erg geliefde app. Dit keer draait het niet om films en series maar geheel om muziek. Nagenoeg alle artiesten en muzieknummers komen in Spotify voorbij. Gratis te beluisteren, maar met een abonnement heb je toegang tot nog veel meer muziek. Bovendien heb je dan de mogelijkheid om muziek te downloaden, zodat je deze offline beluistert.

9292 is een veelgebruikte iPhone app in Nederland. Het geeft actuele informatie met betrekking tot het openbaar vervoer. Plan je reis voor de trein, tram, bus of metro. Ook de veerboot is hierin meegenomen. Wanneer er storingen of vertragingen zijn dan krijg je een alternatieve route te zien.

Nog meer populaire iPhone apps:

 • Microsoft Teams
 • Instagram
 • YouTube
 • DigiD
 • TikTok

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste iPhone apps van 2022
Schuiven naar boven