Wifi camera Action: de voor- en nadelen

Bij de Action is een wifi camera verkrijgbaar. Het gaat hier om de LSC Smart outdoor IP-camera (of momenteel een ander model). Is het wat? Wanneer je naar de prijs kijkt koop je best een aardige beveiligingscamera. Maar wanneer het op privacy en veiligheid aankomt, dan zijn de reviews minder positief.

kerstboom opzetten

Kerstboom opzetten?

Doe het met een kerstboomstandaard

Beveiligingscamera’s kopen

Bij steeds meer winkels kun je beveiligingscamera’s kopen. Denk maar eens aan de bouwmarkt, Mediamarkt, Coolblue, webshops en natuurlijk de Action. Ook de Lidl en de Aldi hebben af en toe een beveiligingscamera in het assortiment.

Waarom zou je een wifi camera bij de Action kopen? Vooral vanwege de lage prijs. Voor een prijs variërend van € 25 tot € 35 koop je een aardig modelletje. De vraag is of je ook kwaliteit in huis haalt.

IP camera Action gehackt

In 2017 is onderzoek gedaan naar de wifi waarvan de Action. Op de site van RTL Nieuws was te lezen dat de IP-camera van de Action makkelijk te hacken is. Dit gebeurde bij iemand die bij de Action een wifi camera van het merk Maxxter kocht. Hackers braken op het apparaat in en begonnen via de camera tegen de eigenaar te praten.

Na onderzoek bleek dat het standaard wachtwoord van deze camera ‘123’ is. Het merk dwingt de koper niet om dit wachtwoord aan te passen. Veel mensen denken niet over een nieuw en uniek wachtwoord na. Hierdoor is het betrekkelijk eenvoudig om toegang tot dit soort goedkope wifi camera’s te krijgen.

Wifi camera Action: review

Over naar de wifi camera (Action) review. Wat krijg je voor deze lage prijs? In 2020 beoordeelde de Nederlandse Consumentenbond de Action beveiligingscamera die te koop was voor € 25. De eerste ervaring was positief. De camera verstuurde netjes meldingen naar de smartphone zodra er beweging werd waargenomen.

Nadeel was het matige beeld en de net zo matige geluidskwaliteit. Staat de camera in een goed verlichte omgeving, dan zie je meer dan voldoende. Maar bij schemerlicht is moeilijk te volgen wat er in de ruimte gebeurt. Geluiden kunnen vervormd overkomen, hierdoor is niet alles makkelijk te verstaan.

Veiligheid en privacy

Bij een wifi camera staan veiligheid en privacy bovenaan. Ben je erg op je privacy gesteld dan kun je beter geen wifi camera bij de Action kopen. Dit soort producten is namelijk makkelijk te hacken. Bovendien staat in de privacyverklaring iets heel bijzonders. Vrij vertaald staat er in dat de Chinese wet van toepassing is. Voor Europese gebruikers is dit op het gebied van privacy niet erg prettig.

Bedenk dat veel spulletjes die je bij de Action koopt afkomstig zijn uit Aziatische landen. Dat is ook de reden waarom je bij de Action zoveel goedkope spullen tegenkomt.

Alternatief wifi camera Action

Zoek je een goede wificamera tegen een net zo goede prijs? Dan zijn er hele goede alternatieven. Een echte aanrader is de Google Nest beveiligingscamera. Hiervan zijn verschillende modellen verkrijgbaar, geschikt voor binnen en/of buiten. Ook het model van TP-Link (prijs ongeveer € 45) is een goede aankoop.

De Eufycam is het helemaal. Een set bestaande uit twee IP camera’s voor buiten en een basisstation kost rond de € 250. Dit is een stuk prijziger maar je haalt wel topkwaliteit in huis. Bovendien krijg je voor dit geld een complete set met twee camera’s, daar kan de wifi camera de Action niet tegenop.

Bekijk IP camera’s

Is een wifi camera veilig?

Vaak wordt gedacht dat een wificamera onveilig is. Fout gedacht want de betere IP camera’s zijn redelijk tot goed beveiligd. Hoe veilig een wificam is hangt van twee zaken af: de instellingen en privacy van de fabrikant en wat de gebruiker ermee doet.

Allereerst is het belangrijk dat de fabrikant het aanpassen van het wachtwoord mogelijk maakt. Bij hele goedkope modellen kun je dit wachtwoord niet altijd aanpassen. Het standaard wachtwoord zoals ‘admin’ of ‘1234’ blijft dan bestaan, hierop is er makkelijk op in te breken.

Met dit in je achterhoofd is het beter om voor een goed merk te gaan. Ten tweede gaat het ook erom of je het wachtwoord zelf aanpast. Doe dit direct na aankoop. Kies voor een moeilijk te raden wachtwoord dat uit verschillende letters, cijfers en leestekens bestaat. Met dit soort wachtwoorden is de kans op een hack betrekkelijk klein.

Shop de leukste producten, bezoek bol.com

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial