Beste zeep voor je huid

Bijgewerkt: 25 november 2022

Last van een droge huid? Waarschijnlijk komt dit door de zeep die je gebruikt. Wanneer je voor de beste zeep voor je huid gaat dan droogt dit veel minder snel uit. Dat is belangrijk want zeep verwijdert de natuurlijke oliën van je huid. Hierdoor verlies je ook aan natuurlijke barrière en bescherming. Kijk maar eens wat de beste zeep voor je huid is.

Zeep of douchegel?

Wat is beter, zeep of douchegel? Steeds meer mensen vragen zich dit af. Logisch want de ouderwetse zeep is tegenwoordig helemaal door douchegel vervangen. Helaas krijgen ook steeds meer mensen met huidproblemen te maken. Denk hierbij aan een droge huid, eczeem, schilfers, roodheid en jeuk.

Moet je nu zeep of douchegel gebruiken? Je wil het misschien niet geloven maar gewone zeep is echt beter dan douchegel. Toch blijven veel mensen voor douchegel kiezen, simpelweg omdat het makkelijker in gebruik is. Maar ook omdat het lekker ruikt.

Ondanks dat is zeep beter. Het bevat weinig water en veel vet en loog. Hierdoor geef je de huid de verzorging die het nodig heeft.

Beste zeep voor je huid

Goed, je hebt kunnen zien dat zeep beter is dan douchegel. Niet alleen om je handen te wassen maar ook je hele lichaam. Onder de douche of in bad, een handzeepje is zoveel beter.

Probleem met veel zeepsoorten is dat ze rundvet of bewerkte olie bevatten. Hierdoor zijn ze niet zo heel goed voor je huid. Ook bevatten veel zeepjes geurstoffen en kleurstoffen. Het ruikt lekker en het ziet aantrekkelijk uit, maar deze stoffen drogen je huid ontzettend uit. Bovendien kun je er ook allergische reacties van krijgen.

Ontdek hieronder de beste zeep voor je huid.

Tekoha biologische zeep

Een van de betere zeep zo voor je huid is de biologische zeep van Tekoha. Geschikt voor handen, gezicht en lichaam. Deze zeep is in twee varianten verkrijgbaar. Allereerst in lavendel, dit is geschikt voor alle huidtypes. Heb je een droge of gevoelige huid, kies dan voor avocado.

Deze natuurlijke zeep bevat geen palmolie. Het bestaat uit een mix van olijfolie, mangoboter, zonnebloemolie, avocado-olie en andere natuurlijke ingrediënten. Het hydrateert en is hiermee geschikt voor de gevoelige tot droge huid. Maar ook voor de ouder wordende huid.

Le Joyau d’Olive zeep

De beste zeep voor je huid, deze is namelijk helemaal biologisch. Het bestaat uit 100% pure vierge olijfolie, goed voor je huid. Geschikt voor alle huidtypes, ook wanneer je normaal gesproken slecht tegen zeep kan. Gebruik deze biologische zeep dus gerust bij een gevoelige of ontstoken huid. Bijvoorbeeld bij eczeem.

Heb je een zeer droge huid of klachten als eczeem of psoriasis, blijf dan niet langer onder de douche of in bad dan noodzakelijk. Na het wassen de huid insmeren met een vette crème.

Le Joyau d’Olive zeep wordt goed verkocht en is zeker een aanrader. Het is namelijk een prima en natuurlijk alternatief voor synthetische zepen. Het kost wat meer dan een normaal zeepje, maar dan heb je ook wat. Verkrijgbaar in verschillende geuren zoals jasmijn, lavendel, oranjebloesem of rozen.

Bekijk Le Joyau d’Olive zeep

Aleppo laurel olie zeep

Een merk dat eerder door een Belgische website als zeer goed getest is. Deze zeep heeft namelijk een hydraterende werking op de huid. Dit betekent dat je huid niet zo snel uitdroogt. Allemaal te danken aan de milde reiniging en verzorgende ingrediënten.

Wanneer je naar de Aleppo laurel olie zich kijkt dan zijn er verschillende varianten verkrijgbaar. Bijvoorbeeld 12% of 40%. Wat betekent dit precies? Het percentage staat voor de hoeveelheid laurel olie. Hoe hoger het percentage, hoe beter.

Laurel olie staat ook wel bekend als laurierolie. Deze olie heeft een aantal bijzondere eigenschappen. Het zorgt ervoor dat de huid niet snel uitdroogt. Maar het stimuleert ook de doorbloeding van de huid. Daarnaast heeft laurierolie als eigenschap dat het wondjes geneest. Een gezonde huid dankzij laurier, dat wil toch iedereen?

Je kunt je voorstellen dat dit product zeker tot de beste zeep voor je huid behoort. Een absolute aanrader.

Naar Aleppo laurel olie zeep

Zeep bewaren

De beste zeep voor je huid bestaat dus uit een handzeepje.  Geen douchegel, dit droogt je huid echt te veel uit. Het probleem met een blokje zeep is dat je dit op de juiste manier moet bewaren. Zo moet de zeep na gebruik de mogelijkheid krijgen om goed te drogen. Hiermee voorkom je dat er bacteriën op je zeep terechtkomen of erger nog: dat de zeep gaat schimmelen.

Bewaar de vochtige zeep daarom altijd op een roostertje of speciaal zeepbakje. Niet in een geheel gesloten bakje, dit is niet goed voor de levensduur.

Een speciaal zeepbakje of zeephouder voor de douche, wasbak of het bad bevat altijd een afvoerkanaal. Bijvoorbeeld groeven of gaatjes om het vocht weg te laten lopen.

Hoe lang is zeep houdbaar?

Nog een goede vraag: hoe lang is zeep houdbaar?  Hierbij moet je onderscheid maken tussen harde zeep (zeep) en vloeibare zeep (douchegel of vloeibare handzeep). Vloeibare zepen bevatten veel water, dit beperkt de houdbaarheid. Wanneer je het product openmaakt dan is dit nog 6-12 maanden goed. Op de verpakking zie je hoe lang vloeibare zeep na openen te bewaren is.

Een blok zeep is oneindig houdbaar. Wel kan de zeep met de tijd uitdrogen. Hierbij verdampt het kleine beetje water in de zeep. Dit is alleen maar goed want hierdoor neemt de concentratie aan werkzame stoffen juist toe. Let er wel op dat een blok zeep er niet vies uit moet zien.

Zitten er aan de onderkant zwarte puntjes aan de zeep? Waarschijnlijk is dit schimmel. Gooi in dit geval de zeep liever weg. In alle andere gevallen is een blok zeep heel lang houdbaar. Hiermee is de beste zeep voor je huid een hele goede investering.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste zeep voor je huid
Schuiven naar boven