Beste bolderkar voor het strand

Bijgewerkt: 25 maart 2022

Een dagje of misschien wel een vakantie aan het strand? Met een bolderkar zit je nooit verlegen om vervoer. Je neemt echt alles mee, van eten en drinken tot de strandspullen. Maar ook het kind of de hond kan erin zitten. De beste bolderkar voor het strand beschikt over stevige wielen die makkelijk door het zand kunnen.

TecTake Nico

  • Belastbaar tot: 80 kg
  • Massieve wielen en rempedaal

De TecTake Nico is niet zo goedkoop maar wel de beste bolderkar voor het strand, de duinen of op de camping. Dankzij zijn grote massieve wielen en het rempedaal kan hij moeiteloos over verschillende ondergronden. Deze kar is voorzien van een verwijderbaar dak, hij biedt dus volop bescherming tegen UV-zonlicht en regen. Aan de voorzijde een trekstang, aan de achterzijde een duwstang. Bovendien bevindt zich aan de achterzijde nog een extra opbergvak.

Hij is belastbaar tot 80 kg, er kunnen dus ook twee kleine kinderen in. Deze transportwagen bespaart kracht en is makkelijk te rijden en te sturen. De voorwielen verplaatsen zich naar binnen waardoor hij een kleine draaihoek heeft. Aan veiligheid is ook gedacht want voor zitten de twee remmen en achter het rempedaal. Zo glipt hij nooit uit je handen.

Dit model is verkrijgbaar voor een bedrag variërend van € 170 tot € 199. Hoge kwaliteit tegen een goede prijs.

Naar TecTake Nico

Bo-Trail Bolderkar

  • Belastbaar tot: 40 kg
  • Opvouwbaar

De Bo-Trail Bolderkar is al enige tijd de beste bolderkar voor het strand. Hij heeft een royale afmeting van 92 x 51 cm en een hoogte van 54 cm. Hij is opvouwbaar, en dat maakt hem zo praktisch. Dit model is belastbaar tot 40 kg. Dit betekent dat er ook een klein kind of een hond in kan zitten. Maar uiteraard ook geschikt voor al je spullen. Hij is namelijk uitgerust met verschillende opbergvakken en ophanglussen.

Hij is heel gemakkelijk uit te vouwen maar ook weer op te bergen. Eenmaal opgevouwen verandert hij in een zeer compact pakketje. Let op dat je het gewicht in de kar goed verdeelt. Kijk hierbij ook naar de stalen onderkant, laat een kind zeker niet op het zwakste punt zitten.

Let op: volgens de fabrikant is hij belastbaar tot 50 kg, maar het is aan te raden om een maximumbelasting van 40 kg te nemen. Dan weet je zeker dat hij aan al je wensen blijft voldoen.

Bekijk Bo-Trail Bolderkar

TecTake – met overkapping

  • Belastbaar tot: 60 kg
  • Opvouwbaar en met overkapping

Op het strand is weinig schaduw aanwezig. Zitten er spullen in de bolderkar die je liever in de schaduw plaatst of droog houdt tijdens een regenbui? Ga dan voor de beste bolderkar met overkapping. De TecTake is voorzien van een polyester dak, polyester wanden en bodem (stalen frame), een extra achterzak en twee bekerhouders.

Het laadvlak heeft een mooie afmeting van 77 x 44 cm. Het totale gewicht van deze bolderkar bedraagt slechts 11,5 kg. Hierdoor til je hem eenvoudig op, mocht hij in het zand vastlopen. Overigens is het nooit aan te raden om met een bolderkar voor het strand door het mulle zand te gaan. Vooral wanneer deze zwaar beladen is zal hij vastlopen of wordt het voorttrekken bemoeilijkt. Maar over nat en hard zand (direct langs de kustlijn) of over een verhard duinpad neem je deze bolderkar moeiteloos met je mee.

Dit model kost rond de € 75 en is hiermee vooral voordelig geprijsd.

Naar TecTake met overkapping

Een kar door het zand trekken

Het is niet altijd makkelijk om een bolderkar over het strand te rollen. Zolang er verharde paden aanwezig zijn, is dit nog te doen. Maar in het zachte zand hebben de wielen geen grip meer. Zelfs de meest degelijke bolderkar zal het uiteindelijk van het mulle zand verliezen.

Voorkom dat de kar helemaal vastloopt. Kies verharde paden uit. moet je toch door het zachte zand? Zorg dan dat de bolderkar niet te zwaar belast is. Haal kinderen eruit en draag zware producten op een andere manier. De lichtgewicht bolderkar til je eenvoudig op, dit werkt het makkelijkst met twee personen.

Wat te doen wanneer de bolderkar in het zand vastzit? Haal de inhoud uit de kar en probeer of je hem nu uit het zand los krijgt. Is dit niet mogelijk, probeer de kar dan op te tillen. Een alternatief is de kar op de zijkant duwen en plaatmateriaal of hard plastic onder de kar te leggen. Zet hem weer rechtop, je kunt nu de kar net zover verplaatsen als het plaatmateriaal ligt, of tot het hardere zand.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste bolderkar voor het strand
Schuiven naar boven