Zomerse tip: de beste buitendouche met solar

Bijgewerkt: 9 mei 2022

Voor het zwembad in de achtertuin, op de camping of op de bouwplaats: een buitendouche is verfrissend en hygiënisch. De beste buitendouche met solar werkt altijd. Hij wordt namelijk opgeladen middels zonne-energie, dit is milieuvriendelijk en kostenbesparend. Bekijk hieronder het overzicht van de beste buitendouches op zonne-energie.

Sens Design buitendouche op zonne-energie

  • Zonder stroom
  • Inhoud vanaf 20 liter
  • Prijs: vanaf € 118

De beste buitendouche met solar is er een van het merk Sens Design. Verkrijgbaar in verschillende met een inhoud van 20-35 liter. Gebruik de tuindouche zonder stroom, dit model werkt volledig op zonne-energie. Zo warm je water tot een temperatuur tot wel 60 °C op. Hiermee is dit model milieuvriendelijk en kostenbesparend, maar ook erg praktisch.

Deze tuindouche is vervaardigd van UV-bestendig kunststof, voorzien van een beslag. Het design is robuust en modern tegelijk. Sluit een standaard tuinslang op de watertank aan. Vul de tank met water, waarna de solar ervoor zorgt dat het water wordt opgewarmd. Door gebruik te maken van de mengkraan pas je de watertemperatuur aan.

De waterdruk bedraagt tot 3,5 bar. Dit model heeft een maximale hoogte van 215 cm. De Sens Design ontvangt goede beoordelingen van gebruikers, waarbij vooral de fantastische werking goed naar voren komt.

Bekijk Sens Design tuindouches

Alice’s Garden Buitendouche (Solar)

  • Modern design
  • Inhoud vanaf 20 liter
  • Prijs: vanaf € 99

Van een vergelijkbare prijs en kwaliteit is de buitendouche van Alice’s Garden ook een uitstekende keuze. Vooral het model met voetenkraan behoort tot de beste buitendouche met solar. Spoel de voeten af of het gehele lichaam, dit is allemaal met deze mooie tuin- of campingdouche mogelijk. De solar zet energie om in warmte, zodat het water en de tank verwarmd wordt.

Dankzij de mengkraan is het mogelijk om de watertemperatuur in te stellen. Deze ecologische douche is zeer geschikt voor gebruik in de tuin of op het terras, rond het zwembad en op de camping. Afhankelijk van de hoeveelheid zonneschijn bedraagt de opwarmtijd ongeveer twee uur.

Bekijk Alice’s Garden Buitendouche

Beste buitendouches solar op een rij

Naast bovenstaande merken is er nog meer verkrijgbaar. Bijvoorbeeld de kwalitatieve buitendouche van Maison Home (€ 309) of de voordelig geprijsde douche van G.F Gar (€ 109). Sommige modellen zijn voorzien van een ingebouwde thermometer, zodat je exact de watertemperatuur instelt. Andere modellen zijn voorzien van een extra voetkraan of andere mogelijkheden.

Een verstelbare douchekop is ook wel praktisch, en vergroot het gebruiksgemak en plezier. Kies altijd een model dat perfect bij je wensen en eisen past. Houd er rekening mee dat een goede buitendouche op zonne-niet goedkoop is, en verkrijgbaar vanaf € 99. Goedkopere modellen zijn soms van een zeer lage kwaliteit en zeker geen aanrader.

Naar overzicht solar buitendouches

Hoe krijg ik warm water in buitendouche?

Op een tuindouche of buitendouche sluit je de tuinslang aan. De standaard modellen leveren alleen koud water. Wil je warm water in een buitendouche krijgen, dan zijn er twee mogelijkheden:

  • Het gebruik van een solar buitendouche
  • Tuinslang aansluiten op de warmwaterkraan

De meest praktische oplossing is de aanschaf van een solar buitendouche. Zonder gebruik te maken van stroom of de tuinslang aan te sluiten op de keukenkraan, geniet je toch van warm water. Houd er wel rekening mee dat de opwarmtijd gemiddeld 2 uur bedraagt.

Moet de douche ten alle tijden beschikbaar zijn en direct warm water leveren? Dan volstaat het om een (normale) tuindouche aan te sluiten op de binnenkraan, bijvoorbeeld in de keuken of badkamer. Dit is niet altijd even praktisch want de keukekraan is dan tijdelijk niet te gebruiken voor andere zaken.

Hoe werkt een solar buitendouche?

De werking van een solar buitendouche is eenvoudig, want je hoeft dit model niet aan te sluiten op een stroompunt. De installatie/montage is mogelijk zonder technische kennis. De douche is voorzien van een watertank. Sluit een tuinslang op de douche aan en de watertank vult zich automatisch.

Aansluiting op een tuinslang is nodig om gebruik te maken van de mengkraan, anders is het douchewater te warm.

De zonnecellen in de panelen vangen de stralen van de zon op. Deze energie wordt omgezet in warmte, waardoor het water in de tank tot wel 60 °C verwarmd wordt.

De juiste inhoud bepalen

Let op want de beste buitendouche solar is verkrijgbaar met verschillende watertanks. Het model van 20 liter is voldoende voor ongeveer 5 minuten douchen. Ga je voor een model met een inhoud van 35 liter, dan is dit goed voor 8 tot 9 minuten warm douchen.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Zomerse tip: de beste buitendouche met solar
Schuiven naar boven