Beste babyfoon met camera en app

Bijgewerkt: 9 mei 2022

Een wifi babyfoon is voorzien van camera en een bijbehorende applicatie. Kijk live vanaf je smartphone mee, praat tegen je kindje of controleer de temperatuur op de babykamer. De beste babyfoon met camera en app heeft dit allemaal te bieden. De goedkopere merken zijn verkrijgbaar vanaf € 49. Kwalitatieve merken zijn Luvion en Alecto. Hier vind je de beste babyfoons inclusief camera en applicatie.

Luvion wifi babyfoons

  • Wereldwijd bereik
  • Verkrijgbaar vanaf € 89

De wifi babyfoon van Luvion is een absolute topper. Deze modellen hebben een wereldwijd bereik. Blijf altijd verbonden met de babyfoon, waarbij je ook goed toezicht houdt. Er is keuze uit verschillende modellen waaronder de Smart Optics (ongeveer € 89), voorzien van camera, terugspreekfunctie en slaapliedjes. Maar ook een temperatuurweergave en geluidsactivatie.

De Supreme Connect (ongeveer € 279) biedt heldere HD beelden die je vanaf je smartphone of de meegeleverde babymonitor bekijkt. Ook dit model is voorzien van alle gewenste functies, waarbij ook nog eens een nachtlampje aanwezig is.

Van hetzelfde merk wordt de Grand Elite (€ 209) ook als beste babyfoon met camera en app verkocht. Dit model heeft een zeer goed bereik en werkt zowel via wifi als via de bijgeleverde 4,3 inch monitor. In dit laatste geval is wifi niet nodig.

Luvion wordt zeer goed door gebruikers beoordeeld. Afhankelijk van het product behaalt deze een score die tussen de 4 en 4,7 van de 5 sterren ligt.

Bekijk Luvion wifi babyfoons

Alecto met camera en app

  • Uitstekende prijs-kwaliteitverhouding
  • Verkrijgbaar vanaf € 49

Alecto is een bekend merk op het gebied van babyfoons. Daarnaast levert dit merk rookmelders, flessenwarmers en andere kwalitatieve (elektronische) producten. Met Alecto ben je verzekerd van een goede kwaliteit, en ook nog eens tegen een mooie prijs.

De beste babyfoon met camera en applicatie is de Smartbaby10, die zeer goed verkoopt. Dit model is verkrijgbaar voor ongeveer € 80 en is uitgerust met een beweegbare HD camera. Ontvang pushmeldingen op je smartphone bij beweging en geluid. Kijk live via de camera mee of spreek tegen de baby. Geen slaapliedjes, temperatuurweergave of nachtlampje aanwezig.

De DIVM-850 (ongeveer € 249) is een opvallend model met een vrolijk design voor op de babykamer en een bijgeleverd 5 inch scherm. Wanneer je gebruik maakt van het scherm is een wifiverbinding niet vereist. Installeer de app op de smartphone en kijk live naar gebeurtenissen, maak gebruik van beeld- en geluidsactivatie (pushmeldingen) of speel een slaapliedje af.

Van hetzelfde merk is er veel verkrijgbaar, en alles van een goede kwaliteit. Zeker de moeite waard, ook gezien de goede beoordelingen door ouders.

Naar Alecto babyfoons

Goedkope babyfoon met camera en app

Is het budget niet zo groot en zoek je een goedkope babyfoon met camera en app? Hierin is ook het een en ander verkrijgbaar. Wees wel voorzichtig met de aanschaf van hele goedkope wifi camera’s. Wanneer het model uit Azië komt, dan is deze niet altijd veilig bevonden voor de Europese markt. Dit komt omdat dit soort camera’s makkelijk te hacken is. Ook is niet altijd duidelijk wat er met de beelden gebeurt.

Probeer voor een goed of bekend merk te gaan. Kijk ook naar beoordelingen door gebruikers (zie onder het product). Staan er heel veel negatieve reviews bij, laat deze babyfoon dan liever links liggen. Er is nog voldoende andere keuze in de lagere prijscategorie.

Bekijk overzicht wifi babyfoons

Een aantal aanraders in de lagere prijscategorie zijn de volgende merken of modellen: LeamsiQ babyfoon met nachtvisie (ongeveer € 45), Yobby met beveiligde app (€ 35). Van andere merken is de werking en veiligheid onvoldoende aangetoond. Aan de andere kant kan een onbekend of goedkoop merk evengoed een goede keuze zijn.

Wat is de beste babyfoon app?

De Luvion en Alecto wifi babyfoons ontvangen goede beoordelingen. De bijbehorende apps werken zoals ze moeten doen, en zijn hiermee dan ook gelijk een uitstekende keuze.

Een babyfoonapp werkt net iets anders. Hiermee maak je gebruik van twee smartphones of tablets, of een combinatie van deze twee. Het ene toestel werkt als zender, de andere als ontvaner. Hierbij maak je gebruik van de camera op het toestel, en natuurlijk een babyfoon app.

De beste babyfoon apps staan hieronder op een rij:

  • Babyfoon 3G
  • MAM Babyfoon

Let op met het gebruik van een babyfoon app in combinatie met twee smartphones/tablets. Je verstuurt privacygevoelige beelden die mogelijk onderschept kunnen worden. Bovendien werkt niet elke app op de achtergrond. Een ander nadeel is dat de smartphone of de tablet die als babyunit wordt ingezet, snel warm wordt. Bovendien heb je een stabiele wifi- of mobiele verbinding nodig, anders gaat de connectie tussen beide toestellen verloren.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste babyfoon met camera en app
Schuiven naar boven