De beste hangslot merken voor fiets, motor, buiten en binnen

Bijgewerkt: 9 mei 2022

Bescherm je fiets, motor of kostbare voorwerp middels een hangslot. Bekende merken zijn AXA en Abus, maar er is nog meer verkrijgbaar. In dit artikel een uiteenzetting van de beste hangslot merken. Ontdek ook de belangrijkste verschillen tussen de merken en verschillende soorten hangsloten.

Abus – als beste getest

  • Verschillende kwalitatieve modellen
  • Prijs: vanaf € 11

Een van de beste hangslot merken is Abus. Dit merk is sinds 1924 actief en maakt volgens sommigen de beste sloten ter wereld. Er is keuze uit verschillende hangsloten waaronder de titalium, voorzien van hardstalen beugel met Nano protect. Dit materiaal biedt een goede bescherming tegen roest.

Ook het Abus Hangslot 65/30 C (ongeveer € 13) verkoopt goed. Deze is voorzien van een enkele of dubbele vergrendeling en automatisch sluiting. Vervaardigd van messing of gehard staal, afhankelijk van het model. Het Abus cijfer hangslot (ongeveer € 20) is praktisch voor iedereen die niet met sleutels rond wil lopen. Dit model wordt door gebruikers zeer goed beoordeeld met een 4,6 van de 5 sterren.

Bekijk Abus hangsloten

Master Lock

  • Anti inbraak
  • Prijs: vanaf € 13

Ook Master Lock behoort tot het beste hangslot merk. Voor een setje kleine hangsloten betaal je ongeveer € 13. De grotere en zwaardere modellen zijn verkrijgbaar vanaf € 20 per stuk. Ook het discusslot is populair, dit model biedt een maximum weerstand tegen doorzagen en doorknippen.

Alle hangsloten van dit merk zijn gericht op een anti-inbraakwerking. Afhankelijk van het model voorkomt de cilinder met meerdere stiften ook nog eens het openwrikken van het slot.

Het Master Lock Combinatie hangslot is ook een aanrader (ongeveer € 23) want deze is vervaardigd van massief aluminium, voorzien van 16 mm dikke beugel en verchroomd staal. Dit betekent een goede beveiliging tegen doorknippen en doorzagen. Een stevig slot dat vanwege de lange beugel geschikt is voor verschillende toepassingen.

Naar Master Lock hangsloten

TSA kofferslot

  • Goedgekeurd door veiligheidsinstantie Amerikaanse overheid
  • Prijs: vanaf € 5

Speciaal voor reizigers (vliegtuig, douane) is er het beste hangslot voor bagage. Het TSA kofferslot is goedgekeurd volgens de veiligheidinstantie van de Amerikaanse overheid. Deze instantie ziet toe op veilig reizen, waarbij de inhoud van koffers veilig blijft.

Een goede reiskoffer is voorzien van een ingebouwd TSA slot. Helaas is dit niet altijd het geval, en kan het nodig zijn om een apart hangslot voor de koffer aan te schaffen. Ga in dit geval voor het beste hangslot dat voorzien is van een TSA certificering. Deze bagage sloten werken middels cijfercodes, en zijn hierdoor erg praktisch in gebruik. De sloten worden wereldwijd geaccepteerd door douanes en vliegvelden.

Bekijk TSA koffersloten

Welk hangslot voor buiten?

Een hangslot is geschikt voor het afsluiten van de fiets, scooter of motor. Maar ook voor een koffer of kast. Daarnaast wordt dit type slot veel gebruikt voor het afsluiten van hekken en poorten. Welk hangslot voor buiten is het meest geschikt? Het is in ieder geval belangrijk dat je voor een model van roestvrij staal gaat. Dit materiaal beschermt tegen corrosie (roest).

Kies zeker voor een hangslot dat gemaakt is van titalium of messing, omdat dit de beste bescherming tegen roest biedt.

Zo veilig is een hangslot & het veiligste slot ter wereld

De hele goedkope hangsloten, vaak van onbekende merken, bieden niet de beste beveiliging. Maar hoe veilig is een hangslot wanneer je voor een goed merk gaat? Redelijk veilig, al helemaal wanneer je hem op de juiste manier gebruikt. De beste hangslot merken zijn namelijk voorzien van een hogere roestbestendigheid en zijn niet zomaar open te wrikken of kapot te slaan.

Abus heeft Granit hangsloten in het assortiment. Deze behoren tot de veiligste sloten ter wereld. Deze sloten zijn verkrijgbaar vanaf € 87, maar dan haal je het beste in huis. Ontwikkeld op basis van de Zweedse verzekeringspecificaties.

Bekijk Abus hangslot Granit

De prijs is afhankelijk van het model. Hoe groter het slot, hoe hoger de prijs. Let op: dit soort sloten is niet eenvoudig te kraken.

Hoe kan je een cijferslot kraken?

Een cijferslot werkt middels een cijfercode, niet met sleutels. Ben je de code vergeten dan is het lastig om het slot open te krijgen. Toch kan je een cijferslot kraken. Allereerst door alle combinaties uit te proberen, maar dit kan vrij lang duren. Al helemaal wanneer het om een combinatie van vier cijfers gaat.

Een cijferslot openen lukt met een goede lockpick set. Gaat het om een slot met draaischijf, dan trek je aan de stang en begin je aan de schijven te draaien. Wanneer je bij een bepaald getal weerstand opmerkt, dan ga je naar de volgende schijf.

Een cijferslot kraken kan ook met behulp van een leeg colablikje en een schaar. Knip van het colablikje een shim (soort gereedschap, bevindt zich ook in de lockpick set) en plaats dit tussen de stang en de behuizing van het slot. Schuif het palletje naar binnen en het slot springt open.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

De beste hangslot merken voor fiets, motor, buiten en binnen
Schuiven naar boven