Beste lockpick set – sloten openen

Bijgewerkt: 9 mei 2022

Een slot openen zonder sleutel of dit te beschadigen? Dan is de beste lockpick set een aanrader. Deze set bestaat uit meerdere professionele lockpicks, geschikt voor verschillende sloten. Een goede set wordt ook geleverd inclusief handleiding en oefensloten. In dit artikel een mooi overzicht van de beste lockpick setjes.

Vivid Green 27-delig Lockpick Set
Ontdek de prijs

Lockpick set voor beginners

  • Compleet met oefensloten
  • Prijs: vanaf € 21,95

Ben je nog niet zo bekend met het openen van sloten zonder sleutel, ga dan voor de beste lockpick set voor beginners. Deze set bestaat uit 20 tot 30 onderdelen en is hiermee helemaal compleet. Niet alleen geschikt voor beginners maar ook voor professionals.

Oefen op het openen van verschillende sloten, waarbij je inzicht krijgt in de werking van het slotmechanisme. De doorzichtige oefensloten vergemakkelijken het leerproces. Al het materiaal is van duurzaam roestvrij staal en een praktisch handvat met veel grip. De complete set wordt geleverd inclusief een praktisch opbergetui.

Verkrijgbaar vanaf € 21,95 (met 20 onderdelen). Voor een goede oefening is het beter om de uitgebreide set te kiezen. Deze is namelijk voorzien van meerdere transparante sloten, een e-book en luxe lederen hoes.

Bekijk lockpick set voor beginners

Professionele set (voor gevorderden)

  • Professioneel sloten openen
  • Prijs: vanaf € 28

Ook de gevorderde heeft veel aan de complete lockpick set. Voor het professioneel openen van sloten zijn er verschillende setjes verkrijgbaar. Ontwikkel een speciale vaardigheid die in de toekomst mogelijk van pas komt. Leer hoe je sloten moeiteloos openmaakt zonder dat er een sleutel aanwezig is. Ideaal wanneer je jezelf hebt buitengesloten of de sleutel bent kwijtgeraakt.

De professionele set verschilt niet veel van die voor beginners, maar is meer uitgebreid. Er zijn meerdere doorzichtige oefensloten aanwezig. Je ziet dus direct waar je mee bezig bent. Pas het aangeleerde hierna in de praktijk toe. Uiteraard is het materiaal ook geschikt voor het echte werk.

Naar professionele lockpick setjes

Wat betekent lockpick?

Sinds 2022 is lockpicking een groeiende trend. Lockpicken is Engels voor ‘zonder sleutel en schade sloten openen’. In de praktijk komt het erop neer dat je deuren en eventueel ramen opent zonder dat er braakschade zichtbaar is of dat je gebruik maakt van een sleutel.

Zo legaal is lockpicking in Nederland

Voor deze methode heb je de beste lockpick set nodig. Niet alleen om te oefenen maar ook om het geleerde in de praktijk te brengen. Nu komt de grote vraag: is lockpicking legaal in Nederland? Ja, je mag oefenen om sloten zonder sleutel of schade open te maken. Dit mag je ook op je eigen sloten toepassen. Het mag zelfs bij anderen, mits dit met toestemming is.

Wanneer je lockpicking gebruikt om in te breken of om voertuigen te stelen, dan is dit niet legaal. Overigens is het wel legaal om een lockpick set in je bezit te hebben, je mag en kan deze probleemloos aanschaffen.

Zo lockpick je een deur

Tip: schaf de beste lockpick set aan en ga hier direct mee aan de slag. Hoe lockpick je een deur? Hieronder een praktisch stappenplan.

Stap 1: Bepaal om welk type slot het gaat. Bij deuren wordt vaak gebruik gemaakt van een cilinderslot. Hierbij zijn er 5-7 op een rij geplaatste pinnen aanwezig. Het lockpicken van een cilinderslot is wat lastiger, maar zeker niet onmogelijk.

Stap 2: neem de tension wrench en plaats deze in de sleutel ingang. Zet hierbij wat kracht en draai de cilinder een beetje naar links of rechts. Het is belangrijk dat je druk uitoefent waardoor de pinnen blijven haken.

Stap 3: neem de rake pick erbij. Plaats deze in de sleutelingang, vaak merk je dat je de pinnen nu licht omhoog kunt duwen. Beweeg de rake een paar keer in en uit het slot waardoor je de pinnen omhoogduwt. Blijf druk op de cilinder uitoefenen zodat de pinnen blijven haken. Meestal gaat op deze manier het slot open.

Stap 4: wanneer het via de derde stap niet lukt, dan heb je een andere lockpick of rake nodig om het slot te openen. Daarom is een compleet setje zo praktisch, want je kunt het uitproberen met verschillende stukken gereedschap.

Alternatief: met de lockpick gun

Heb je niet zoveel ervaring of beschik je niet over de juiste techniek, maak dan gebruik van een lockpick gun. Deze is verkrijgbaar als handmatig of elektrisch model. Plaats eerst de tension wrench in de sleutel ingang en oefenen druk uit. Plaats vervolgens de lockpick gun in het slot. Haal de trekker over en blijf druk uitoefenen, net zo vaak totdat het slot opendraait.

Tip: het is niet nodig om de gun op en neer te bewegen, het apparaat doet zelf het werk.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste lockpick set – sloten openen
Schuiven naar boven