Beste buitenkoelkast (2022) – koelkasten voor buiten

Bijgewerkt: 10 april 2022

De beste buitenkoelkast is geschikt voor plaatsing onder een afdak of in een onverwarmde ruimte. Let op: je kunt een buitenkoelkast niet zomaar in de regen plaatsen! Een goede buitenkoelkast heeft een aangepaste klimaatklasse en kan hierdoor lagere omgevingstemperaturen aan. Welke buitenkoelkasten het meest geschikt zijn lees je in dit overzicht beste buitenkoelkast 2022.

Het gebruik van buitenkoelkasten

Een buitenkoelkast is niets anders dan een normale koelkast zoals je die ook in de keuken gebruikt. Enig verschil is dat een buitenkoelkast beter bestand is tegen een lagere omgevingstemperatuur. Je kunt dus niet zomaar een willekeurige koelkast buiten neerzetten. Dan zijn er ook nog speciale buitenkoelkasten maar die kosten meer dan € 2500!

Daarnaast is het belangrijk om te weten dat een buitenkoelkast altijd droog moet staan, wat natuurlijk al helemaal voor de normale koelkast geldt. Dit betekent in de garage of schuur, het tuinhuisje of onder de veranda/het afdak. Er mag geen regen bij of rondom de koelkast komen.

De klimaatklasse speelt een belangrijke rol. Wanneer de omgevingstemperatuur tussen de 10 en 32 graden Celcius ligt dan kies je voor klimaatklasse SN. Wordt het warmer, bijvoorbeeld doordat de zon erop staat, kies dan liever voor een model met klimaatklasse SN-T of SN-ST.

De beste buitenkoelkast 2022

Let op: komt de omgevingstemperatuur onder de 10 graden? In veel gevallen is het dan beter om de koelkast binnen te zetten of om de omgevingstemperatuur omhoog te brengen.

Wanneer het kouder dan 10 graden wordt dan gaat de koelkast meer stroom verbruiken. Op de lange duur kunnen er onderdelen kapot gaan. Maar aan de andere kant zijn er ook koelkasten die in koude omgevingen jarenlang meegaan. Het is dus ook een kwestie van geluk hebben. Kies dan wel voor een vorstbestendige koelkast.

Enne… aangezien je in de winter de koelkast buiten toch niet gebruikt, trek de stekker uit het stopcontact. In dit geval kun je hem wel gewoon in een koude omgeving laten staan! Nu snel over naar het overzicht beste buitenkoelkast.

1. Primo PR103FR Mini koelkast

Gelijk maar beginnen met een mini koelkast omdat deze vaker als buitenkoelkast voor de tuin, op vakantie (camping) of op de slaapkamer wordt gebruikt. Een kleine koelkast is makkelijk verplaatsbaar waardoor je deze in de winter gewoon opbergt. De Primo is 49 cm hoog en heeft twee niveaus. Met een inhoud van 43 l past hier best wel wat in. Hij heeft energieklasse F (nieuw label) en een geluidsniveau van 42 dB. Dit is allemaal prima!

Het voordeel van deze mini koelkast is dat hij ook echt goed koelt, dit in tegenstelling tot veel andere modellen voor buiten of op de camping. Heeft een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding en een praktische indeling. Deze koelkast voor buiten ontvangt dan ook een goede beoordeling van gebruikers.

Bekijk Primo PR103FR

2. Inventum KV1435S

Deze koelkast is wat groter dan voorgaand model maar nog steeds compact. Hij heeft een hoogte van 151 cm. Dit model is onderverdeeld in een koelruimte van 122 liter en een vriesruimte van 43 liter. Hij heeft energieklasse A+ en is hiermee kostenbesparend. De koelkast zelf bevat drie draagplateaus en een transparante groentenla. In de deur vind je twee deurvakken en een flessenvak.

Is dit de ideale buitenkoelkast? Wanneer je hem in de schuur of de garage zet of misschien onder de overkapping dan kan hij temperaturen tot 10 graden aan. Bij lagere temperaturen gaat het stroomverbruik omhoog. Deze koelkast is vooral een voordelige koop.

Naar de Inventum KV1435S

3. Primo PR101FR tafelmodel

Alweer een prima oplossing als beste buitenkoelkast. Het gaat hier om een tafelmodel van het merk Primo. Met energielabel A+ dus echt wel energiezuinig. Deze koelkast die je natuurlijk ook buiten kunt plaatsen (onder een afdak) heeft een hoogte van 70 cm. Ideaal om hier nog iets bovenop te zetten. De totale inhoud bedraagt 76 l. Er is een klein vriesvak aanwezig. De deur is omkeerbaar en heeft een magnetische sluiting.

Een compact model dat prima koelt en niet teveel ruimte in beslag neemt. En hij is dankzij zijn compacte afmeting en lichtgewicht ook nog eens gemakkelijk verplaatsbaar. Als buitenkoelkast een prima keuze, vooral dankzij de voordelige prijs.

Bekijk de Primo PR101FR tafelmodel

4. Bosch KGN36NLEA

Voor een koele of koude omgeving is een NoFrost koelkast ideaal als buitenkoelkast. Een koelkast met No Frost zuigt namelijk de lucht en het vocht uit het vriesgedeelte op. Hierbij wordt het ijs ontdooid en verdampt. Een speciale ventilator blaast koude en droge lucht terug de vriesruimte in. Voordeel hiervan is dat je de vriezer nooit meer hoeft te ontdooien. Dit kan handig zijn wanneer de koelkast in een ruimte staat waar je deze niet zo makkelijk kunt ontdooien.

Het is een joekel want hij heeft een koelruimte van 192 liter en een vriesruimte van 87 liter. Dit model is dan ook in totaal 176 cm hoog. Met een geluidsniveau van 42 dB werkt hij stil genoeg. Niet de allergoedkoopste in zijn soort dus wees hier wel voorzichtig mee en houd de omgevingstemperatuur in de gaten (bij voorkeur niet onder de 10 graden C).

Naar de Bosch NoFrost 2-in-1

5. Buitenkeuken met koelkast

Wil je niet alleen de beste buitenkoelkast maar hier ook een buitenkeuken bij? Kies dan voor de complete buitenkeuken met ingebouwde koelkast. Het betreft hier een buitenkeuken met gas hoofdbranders, een zijbrander, een infrarood grill en natuurlijk een koelkast. Alles helemaal compleet. En het mooie is: een buitenkeuken met koelkast kan altijd buiten blijven staan. Natuurlijk wel onder een afdak, dan blijft de buitenkeuken ook lang mooi en werkend.

Een buitenkeuken inclusief koelkast is niet de goedkoopste aankoop. Je bent meer dan € 2000 kwijt, houd hier rekening mee.

Dit waren de beste buitenkoelkasten van dit moment.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste buitenkoelkast (2022) – koelkasten voor buiten
Schuiven naar boven