Voor jou getest: Intex zwembad review – 2022

Bijgewerkt: 10 april 2022

Het Intex zwembad (opblaasbaar en frame pool) eindelijk goed getest! Bekijk Intex zwembad review aan waarom je voor een bepaald model moet kiezen. Oftewel: het beste Intex zwembad (2022).

Over het Intex zwembad

Wanneer de temperatuur boven de 25 graden uitkomt is het heerlijk zwemweer. Kinderen zijn dol op water: geef ze eens ongelijk. Zelf weet je deze afkoeling ook te waarderen. Wat is er leuker dan een zwembad in de eigen achtertuin? Tegenwoordig is het aanbod in zwembaden zeer groot.

Het Intex zwembad met pomp is waarschijnlijk het meest verkochte zwembad. Helaas staan er vrij weinig ervaringen, reviews of testen over dit merk op internet. Daarom hebben we besloten om verschillende Intex zwembaden te testen.

Intex frame pool rechthoekig

Het beste Intex zwembad is het Intex frame pool. Dit is een zwembad dat uit een metalen frame bestaat. Een stevig zwembad dat goed tegen een stootje kan. We hebben dit zwembad getest in de afmeting 450 x 220 centimeter. Een flinke afmeting, maar dat mag ook wel met een aantal kinderen.

Voordelen Intex frame pool

 • Zeer stevige kwaliteit
 • Voordelig geprijsd
 • Eenvoudig op te zetten
 • Past goed in een hoek
 • Huisdieren kunnen de wand niet beschadigen
 • In verschillende afmetingen verkrijgbaar
 • Aansluitingen voor filterpomp aanwezig
 • Inclusief afdichtdoppen en leegloopventiel

Nadelen Intex frame Pool

 • Frame vertoont snel roestplekken

Intex belooft dat het gepoedercoat metaal niet zal roesten. In de praktijk blijkt dit niet altijd het geval. Er ontstaan vooral rondom de verbindingen roestplekken. Toch valt dit roesten wel mee, en wordt alleen gedurende het eerste seizoen gezien. In het volgende seizoen konden wij geen nieuwe roestplekken ontdekken. Het heeft ook geen nadelige gevolgen op de kwaliteit van het frame.

Het zwembad heeft een veel langere levensduur dan een opblaasbaar model. Op welke ondergrond je het ook neerzet, het Intex frame pool is onverwoestbaar. Het frame is stabiel en stevig. Zelfs wanneer kinderen hier overheen rollen, blijft het goed staan. Toch raden wij aan om gebruik te maken van een speciaal zwembad trapje. Hiermee ontzie je het metalen frame.

Voor de prijs hoef je het niet te laten. Je bestelt al een rechthoekig Intex frame pool zwembad vanaf €57. Dit betreft een rechthoekig zwembad met de afmeting 220 x 150 centimeter en een hoogte van 60 centimeter. Dit familiebad is exclusief filterpomp. Dankzij de goede Intex review behoort dit model absoluut wat het beste Intex zwembad.

Bekijk best verkochte Intex Frame pool

Intex zwembad met filterpomp

Bij een groot zwembad ontkom je er niet aan om een filterpomp te gebruiken. Hiermee blijft het water langer schoon en helder. Bedenk dat in het kleinste zwembad 1662 liter past. De inhoud van een Intex zwembad van 450 x 220 centimeter bedraagt meer dan 7000 liter, het grote ronde model zelfs meer dan 18.000 liter. Zoveel water wil je niet continu verversen, daarom gebruik je een goede filterpomp.

Kies voor de Intex zwembad filterpomp, die zeer goed aansluit op het zwembad. De pomp van 3407 liter per uur is geschikt voor alle Intex Metal frame zwembaden. Een model met filter is altijd een goede keuze wanneer je op zoek bent naar het beste Intex zwembad.

Naar Intex baden met pomp

Ronde Intex frame pool

Naast het vierkant model heeft Intex ook nog ronde zwembaden met frame. Ook hiervan mag je een zeer goede Intex review verwachten. Deze zwembaden hebben dezelfde voordelen en kwaliteit. Het enige verschil is de vorm. Het ronde zwembad past goed in het midden van het gazon. Kies uit een rond zwembad met of zonder filterpomp.

Bekijk overzicht Intex Frame Pool rond

Intex opblaasbaar zwembad

Wie een zwembad zoekt dat zeer eenvoudig is op te zetten, komt al snel bij het Intex Easy set pool zwembad uit. Dit is een opblaasbaar rond zwembad voor de kleine tot middelgrote tuin. Het leuke aan dit zwembad is dat het compleet met filterpomp wordt geleverd. Ook dit zwembad hebben wij uitvoerig getest.

Voordelen Intex Easy set Pool

 • Zeer snel op te zetten
 • Alleen bovenste ring opblazen
 • Uitstekende prijs-kwaliteitverhouding
 • Zachte wanden en rand, prettig voor kinderen
 • Inclusief filterpomp
 • In verschillende afmetingen verkrijgbaar

Nadelen Intex Easy set Pool

 • Gevoelig voor scherpe onderdelen

Ook dit Intex zwembad kent zeer weinig nadelen. Heb je huisdieren zoals honden of katten, let dan goed op met de oplaadbare rand. Scherpe nagels of bijten in de rand zorgt ervoor dat de rand beschadigt.

Je bestelt een Intex Easy set pool vanaf €50. Het Intex Easy set pool zwembad wordt geleverd inclusief filterpomp, filtercartridge, twee keer een koppelstuk en vier keer een slangklem. Daarnaast vind je een handleiding, reparatiesetje en instructie dvd in het pakket. Kies uit een van de verschillende afmetingen. Het grootste zwembad heeft een doorsnede van 549 centimeter. De inhoud bedraagt 18.115 liter.

Naar Intex Easy set pool

Intex kinderzwembad

Naast de grote zwembaden heeft Intex ook nog een aantal kinderzwembaden in het assortiment. Het kinderzwembad heeft een aangepaste afmeting en uitstraling. Veel van deze zwembaden zijn uitgevoerd in een bepaald thema. We hebben even wat kinderzwembaden van vrienden en kennissen geleend om het Intex kinderzwembad te testen.

Voordelen Intex kinderzwembad

 • Vrolijke designs
 • Aangepaste hoogte
 • Inclusief glijbaan of sproeier, afhankelijk van het model
 • Zeer eenvoudig en snel op te zetten
 • Kleine zwembad makkelijk mee te nemen naar de camping
 • Zeer voordelig geprijsd

Nadelen Intex kinderzwembad

 • Scherpe onderdelen kunnen de opblaasbare wand beschadigen

Het leuke aan het kinderzwembad is dat het een grote aantrekkingskracht heeft. Er is goed over het ontwerp nagedacht. Niet alleen kun je kiezen uit een Intex zwembad met harde wand of frame pool, ook zijn er veel opblaasbare modellen. Voor baby’s tot kinderen van 12 jaar, er is overal aan gedacht.

Bekijk Intex kinderbaden

Intex zwembad bestellen

Tegenwoordig hoef je de deur niet uit om een zwembad te kopen. Gelukkig maar, want in winkels zijn zwembaden vaak snel uitverkocht. Bestel je Intex zwembad online. We hebben de voordeligste en leukste zwembaden voor jou geselecteerd.

Hopelijk heeft onze blog je geholpen met het maken van je keuze. Bekijk goed de voordelen en nadelen van alle Intex zwembaden. Maak een vergelijking en zie welk zwembad het beste bij jouw situatie past.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Voor jou getest: Intex zwembad review – 2022
Schuiven naar boven