Opzetzwembad kiezen – beste baden

Bijgewerkt: 10 april 2022

Het beste opzetzwembad is van een bekend merk en biedt een hoge kwaliteit. Je wilt tenslotte niet dat het bad snel kapot gaat. Maar een zwembad voor de tuin of het erf moet ook betaalbaar zijn. Vind je het lastig om een keuze te maken? Niet met deze keuzehulp, waarbij je een overzicht van de beste opzet zwembaden onder ogen krijgt.

Het beste zwembad voor in de tuin

Bepaal eerst de vorm van het zwembad. Een rechthoekig of langwerpig zwembad is praktisch omdat je dit makkelijker in een hoek geplaatst. Een rond zwembad is vanaf verschillende punten benaderbaar, deze staat dan ook mooier midden in de tuin.

Het beste zwembad voor in de tuin is vooral van een hoge kwaliteit. Daarnaast is deze eenvoudig op te zetten, zowel alleen als met zijn tweeën. Hieronder vind je driemaal het beste opzetzwembad.

Intex opzetzwembad – Familiebad

Het beste zwembad voor achter in de tuin is er één van het merk Intex. Dit merk domineert al jarenlang de markt wanneer het op opzetzwembaden aankomt. Te danken aan de hoge kwaliteit en de betaalbare prijzen. Voor een groot frame zwembad met een afmeting van 200 x 300 cm betaal je ongeveer € 95. Dat is geen geld voor een dergelijk royaal model.

Er zijn ook kleinere modellen verkrijgbaar, bijvoorbeeld eentje van 160 x 260 cm. Deze kost rond de € 75. Ook de kinderenbaden zijn een aanrader, waarbij je keuze hebt uit een frame zwembad of een opblaasbaar model.

Van hetzelfde merk zijn ook verschillende kwalitatieve filterpompen en accessoires verkrijgbaar. Van Intex kun je zeggen dat de prijs-kwaliteitverhouding uitstekend is. Dit is ook terug te zien aan de vele reviews en ervaringen. Gebruikers vertellen dat het opzetten erg makkelijk gaat en dat het bad een lange levensduur heeft.

Bekijk Intex baden

BestWay baden voor in de tuin

De grootste concurrent van Intex is Bestway. Dit is het op twee na best verkochte merk en komt hierdoor ook voor de titel beste opzetzwembad in aanmerking. BestWay staat bekend om de voordelige prijs, maar ook het ruime assortiment. Toch moet gezegd worden dat het assortiment van BestWay wat minder groot is dan bij Intex.

Toch is het zeker de moeite waard om hier een kijkje te nemen. Zo heeft het merk een gigagroot opzetzwembad met een afmeting van 4 x 2,11 meter, echt een joekel. Dit bad heeft een richtprijs van € 155, dat is eigenlijk spotgoedkoop. Dit is exclusief filterpomp dus die moet je wel nog even los aanschaffen.

Is je tuin of het erf niet zo groot? Geen probleem, BestWay heeft ook kleinere modellen in het assortiment. Zowel rond als langwerpig, er is dus meer dan voldoende keuze.

Naar BestWay zwembaden

Intex Prism Frame serie

De opzetbaden uit deze serie zijn het van het merk Intex, maar toch net weer wat anders. Het gaat hier om baden van de hoogste kwaliteit, en ook in een hogere prijsklasse.

Wat is er anders aan de Intex Prism Frame serie? Dat is niet alleen de kleur, want normale Intex baden zijn blauw en deze serie is grijs. Maar het gaat vooral om het stevige stalen frame dat behandeld is met een poedercoating. Verder bestaat het binnenmateriaal uit twee lagen duurzaam pvc, waartussen een raster van polyester. Dit zorgt voor extra stevigheid en voorkomt slijtage.

De Intex Prism Frame serie is ook helemaal compleet en wordt geleverd met filterpomp, afdekzeil en een zwembadtrap. De kleinere modellen zijn verkrijgbaar vanaf € 126, de allergrootste modellen kosten ongeveer € 1800. Maar je koopt dan wel een zwembad van maar liefst 6 meter lang.

Bekijk Intex Prism Frame serie

Welk merk zwembad is de beste keuze?

Het is vaak heel lastig om te kiezen tussen bovenstaande twee merken. Dat is natuurlijk niet het enige dat op de markt verkrijgbaar is. Veel winkels en webshops verkopen ook hun eigen merk of een merkloos opzetzwembad. De kwaliteit ligt dan wel wat lager, maar de prijs is ook lager. Dat kan juist die bepalende factor zijn.

Het beste merk zwembad is de Intex Prism Frame serie, dit bestaat uit verschillende zeer luxe opzetzwembaden. Maar de normale serie van dit merk is ook een zeer goede keuze, en vooral heel betaalbaar. Bestway volgt dit op met de eigen zwembaden van een goede kwaliteit. Je ziet dat er niks verkeerds is aan een van deze keuzes.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Opzetzwembad kiezen – beste baden
Schuiven naar boven