Beste zonnebrand zonder parfum

Bijgewerkt: 10 april 2022

Een zonnebrandcrème beschermt je huid tegen schadelijke UV-straling. Op zoek naar de beste zonnebrand zonder parfum? Dit is belangrijk wanneer je huid allergisch op parfumbestanddelen reageer. Bijvoorbeeld roodheid of jeuk. Een zonnebrandcrème zonder parfum is ook voor jonge kinderen, baby’s en andere kwetsbare groepen aan te raden.

De werking van zonnebrand

Eigenlijk heet het zonnebrandcrème of zonnebrandmelk maar we korten het allemaal af tot zonnebrand. Hoe werkt dit product precies? Zonnecrème is voorzien van een beschermingsfactor (SPF). Hierbij kun je kiezen uit verschillende factoren waaronder SPF 10 of SPF 50. De beschermingsfactor absorbeert of reflecteert UVB-straling door zonlicht. Hoe hoger de SPF, hoe langer je van de zon kunt genieten voordat je huid verbrandt.

Je kiest voor een laagje SPF wanneer je niet snel verbrandt. Bijvoorbeeld omdat je van jezelf een donkere huid hebt. Het is dan wel belangrijk dat je regelmatig je huid insmeert. Ga je voor een hogere SP af dan moet je ook regelmatig insmeren. Een hogere SPF is aan te raden voor mensen met een lichte huid, roodharig en/of sproeten. Ook voor kinderen en baby’s is een hogere SPF een must.

Zonnebrand zonder parfum

Veel mensen vinden het prettig wanneer de crème of de lotion prettig ruikt. Daarom wordt er vaak parfum aan dit product toegevoegd. Nadeel van parfum is dat het allergische reacties kan veroorzaken. Je huid ziet er rood uit, gaat jeuken en soms is er zelfs een zwelling zichtbaar. Ook baby’s kunnen slecht tegen parfumbestanddelen. Dit komt omdat hun huid nog heel kwetsbaar is.

In deze gevallen is het zeker beter om voor de beste zonnebrand zonder parfum te gaan. Het blijft namelijk belangrijk dat je de huid goed tegen schadelijke straling beschermt. Wanneer je huid regelmatig verbrandt dan kan dit voor verandering in je DNA zorgen. Uiteindelijk kan er huidkanker ontstaan.

Dit is de beste zonnebrand zonder parfum

Zijn dure merken beter dan de goedkopere varianten? Nee, een dure zonnebrand is niet direct beter. Toch is het zo dat de duurdere crèmes over het algemeen betere filters bevatten. Je komt dan bij de crèmes met hogere SPF uit.

Het grootste verschil tussen een dure en goedkope zonnebrand zit hem in de geur, smeerbaarheid en verpakking. Een goedkope crème kan soms ronduit stinken. Bovendien smeert deze heel moeilijk, waardoor hij niet prettig in gebruik is.

Benieuwd naar de beste zonnebrand zonder parfum? Hieronder enkele merken onder de loep genomen. Let goed op specificaties en natuurlijk de prijs. Als laatste ontdek je ook wat andere consumenten van deze zonnebrand zonder parfum vinden.

Nivea zonnebrand zonder parfum

Het bekende merk Nivea is altijd goed. Het is namelijk perfect smeerbaar, heeft een prettige geur en werkt zoals het moet. De Nivea zonnebrand zonder parfum is verkrijgbaar in de kidsvariant, maar ook een variant voor volwassenen. Hierbij heb je keuze uit verschillende soorten waaronder de spray of de zonnemelk.

Qua prijs valt het allemaal wel mee. Zo is de Nivea sensitive zonnespray verkrijgbaar voor ongeveer € 19 per fles, en dan heb je het over beschermingsfactor 50 en hoger. Je krijgt dan 300 ml. Je hebt ook een kleinere verpakking van 200 ml, je bent dan ongeveer € 12 kwijt.

Bekijk Nivea zonnebrand zonder parfum

Hoe lang doe je met zonnebrand? Vaak krijg je een flesje niet binnen een jaar op. Toch moet je hem na 12 maanden weggooien. Dit komt omdat de beschermingsfactor na deze periode flink achteruitgaat. Op de verpakking staat altijd hoe lang het geopende product houdbaar is.

Louis Widmer

Dit is een merk dat niet bij iedereen bekend is, maar wel zeer kwalitatief. Juist omdat het hier om een kleiner merk gaat besteden ze ook veel aandacht aan de producten. Kies voor een omgeparfumeerde zonnecrème in een verpakking van 50 ml. Hierbij heb je keuze uit SPF 30 of SPF 50. Er zit geen parfum in, dat is wel zo praktisch.

Is deze zonnebrand ook duur? Dat valt echt wel mee, iets duurder dan Nivea maar wel van een topkwaliteit. Altijd het proberen waard.

Naar Louis Widmer

Is zonnebrand slecht voor je? Nee, het is juist goed voor de bescherming van je huid. Toch kunnen bepaalde ingrediënten voor irritatie zorgen. Daarom kies je dus voor parfumvrije zonnebrand.

Etos zonnebrandcrème zonder parfum

Niet te veel betalen voor de beste zonnebrand zonder parfum? Dan kom je bij het huismerk van Etos uit. Voor een verpakking van 200 ml (SPF 30 of 50) betaal je rond de € 10. Dat is een stuk goedkoper dan andere merken. Houd er wel rekening mee dat dit product wat minder goed smeerbaar is, al verschilt deze ervaring per persoon.

Bekijk Etos parfumvrije zonnebrand

Neem je regelmatig een duik in het water? Kies dan voor de waterresistent variant. Telkens wanneer je uit het water komt moet je de huid weer opnieuw insmeren of sprayen.

Zwitsal parfumvrije zonnebrand

Als laatste in het rijtje beste zonnebrand zonder parfum heb je nog het merk Zwitsal. Dit merk ken je vast wel van de babyverzorgingsproducten. De parfumvrije variant ruikt misschien niet zo lekker maar is wel goed voor de tere babyhuid. Daarnaast zijn er ook veel volwassenen die hier erg tevreden over zijn.

Over het algemeen gaat Zwitsal voor een hogere beschermingsfactor en dat is goed. Want zelfs wanneer je niet zo snel verbrandt kun je beter voor een hogere SPF gaan. Zo weet je zeker dat je gezondheid voorop staat.

Naar Zwitsal zonnebrandcrème

Hoe vaak moet je je insmeren met zonnebrand? Dit moet je elke 2, 5 uur opnieuw herhalen. Gebruik liever wat teveel dan te weinig. Wanneer je te zuinig bent dan is het middel niet effectief genoeg.

Zo lang van tevoren insmeren met zonnebrand

30 minuten voordat je de zon in gaat moet je jezelf insmeren met zonnebrandcrème. Je geeft het spul dan voldoende tijd om goed in te trekken.

Hoe lang in de zon zonder zonnebrand?

Zonder bescherming kun je gedurende 15-30 minuten in de zon doorbrengen. Weet je zeker dat je langer dan 30 minuten in de zon rondloopt of zit, dan moet je voor een goede (parfumvrije) zonnebrandcrème gaan. Smeer alle delen in die worden blootgesteld aan de zon. Denk hierbij aan de onderarmen, nek, gezicht en eventueel ook je blote benen. Op het strand of aan het zwembad smeer je natuurlijk ook de rug, buik en de schouders in.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste zonnebrand zonder parfum
Schuiven naar boven