Overzicht beste buitenlamp met bewegingssensor

Bijgewerkt: 25 april 2022

Sfeer in de tuin maar natuurlijk ook een veilig gevoel, dat is belangrijk. Met de beste buitenlamp met bewegingssensor bespaar je energie en verhoog je het gevoel van veiligheid. De speciale sensor detecteert bewegingen en schakelt de lampen automatisch aan. Ideaal om bezoekers te verwelkomen of af te schrikken, maar ook om je weg in de tuin te vinden. Hieronder een overzicht van de beste buitenlampen die voorzien zijn van een bewegingssensor.

Philips Hue Resonate muurlamp

  • Bediening vanaf de smartphone of tablet
  • Gebruik maken van timers en lichtscènes
  • Prijsindicatie: € 120 – € 135

Misschien niet de goedkoopste maar wel de beste buitenlamp met bewegingssensor: de Philips Hue Resonate. Deze is IP 44 gecertificeerd en hiermee spatwaterdicht. De lamp is zeer geschikt voor montage aan de gevel. Creëer lichtkegels in 16 miljoen kleuren, waarbij je zelf de lichtscène bepaalt.

Bediening is zeer eenvoudig via de app op de smartphone of tablet. Het is dus zelfs mogelijk om de lamp te bedienen wanneer je niet thuis bent. Stel een timer in zodat de buitenverlichting aangaat wanneer dit nodig is. Dankzij geofencing schakelt de verlichting aan wanneer je het huis nadert.

Het strak design, de hoge kwaliteit en de makkelijke installatie maken de Philips Hue Resonate tot een uitstekende keuze. Dit model is koppelbaar aan de Philips Hue buitensensor (bewegingssensor).

Bekijk de Philips Hue Resonate muurlamp

Industriële buitenlamp met bewegingssensor

  • IP 65 gecertificeerd
  • Bereik van 4 meter
  • Prijsindicatie: ongeveer € 35

Zoek je een mooie buitenlamp met bewegingssensor, kijk dan eens bij dit model. Hij heeft een industriële maar toch ook weer een chique uitstraling. De aluminium zwarte kubusvorm geeft aan beide kanten licht, zelf in te stellen (naar boven of naar beneden). Het licht is instelbaar van 5° tot 120°.

De bewegingssensor wordt geactiveerd wanneer iemand binnen een straal van 4 meter langsloopt. Dit is praktisch want het voorkomt dat de lamp continu aan- en uitgaat. Wanneer de lamp automatisch is ingeschakeld, zal deze zichzelf na 60 seconden weer uitschakelen.

De lichtintensiteit is mooi en sfeervol. De kleurtemperatuur van 2700K ligt tussen sfeerverlichting en werkverlichting in. Dit maakt deze lamp ook geschikt voor gebruik bij de voordeur, achterdeur, in de hal of bij de trap.

Deze energiezuinige led buitenlamp met bewegingssensor wordt compleet geleverd. Dit is inclusief pluggen en schroeven én een inbussleutel voor montage. IP65 gecertificeerd en hiermee volledig stof- en waterdicht.

Naar industriële buitenlamp

LifeGoods solar buitenlamp

  • Werkt op zonne-energie
  • Drie verschillende lichtstanden
  • Prijsindicatie: € 21 – € 25

Een bijzonder model is de LifeGoods buitenlamp met solar. Deze lamp heeft geen externe energiebron nodig. De ingebouwde accu wordt opgeladen middels zonne-energie. De kleine zonnepanelen (solar) bevinden zich aan de bovenzijde van de lamp. Hierbij is het wel belangrijk dat de zonnepanelen zoveel mogelijk met zonlicht in aanraking komen.

Uiteraard is ook dit de beste buitenlamp met bewegingsdetectie. Bij beweging schakelt de lamp automatisch aan en ook weer uit. Er zijn 97 ledlampen ingebouwd die in totaal 1000 lumen aan licht afgeven. Keuze uit drie verschillende lichtstanden, van fel naar gedimd licht. De verlichtingshoek bedraagt 120°.

De LifeGoods Solar buitenlamp is IP65 gecertificeerd (stof- en waterdicht). Het is aan te raden om deze lamp in de wintermaanden in stand 3 te zetten, dit in verband met besparing van de batterij.

Bekijk LifeGoods buitenlamp

Wat is de beste buitenlamp met bewegingssensor?

Ondanks dat de Google Hue Resonate muurlamp bovenaan in de lijst staat, vindt niet iedereen dit de beste buitenlamp. Dit komt omdat dit model gekoppeld moet worden aan de Google bewegingssensor, want zelf heeft hij geen ingebouwde bewegingsdetectie. Toch is het een uitstekende muurlamp, vooral gezien de vele mogelijkheden en 16 miljoen kleuren.

Zowel de LifeGoods solar buitenlamp als het industriële model worden zeer goed door consumenten beoordeeld. Gezien de lage aanschafprijs (maximaal € 35) zijn deze twee modellen een uitstekende keuze.

Hoeveel lumen nodig voor buitenverlichting?

Veel lampen hebben een lumenomschrijving. Lumen is de lichtopbrengst van een lamp. Met betrekking tot buitenverlichting is het aan te raden om voor 500-700 lumen te gaan. De lichtkleur ligt ergens tussen de 2700K (sfeervol warmwit) en 4000K (neutraal wit).

Hang buitenverlichting aan de gevel, de schutting of de muur van het tuinhuisje, garage of de schuur. De hoogte van de buitenlamp is afhankelijk van verschillende factoren. Gaat het om een model met bewegingssensor dan moet deze zeker niet te hoog hangen. Een hoogte van 1,60 m tot 1,70 m is de meest gangbare maat.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Overzicht beste buitenlamp met bewegingssensor
Schuiven naar boven