De 3 beste meal prep bakjes

Bijgewerkt: 25 april 2022

Voor elk huishouden zijn meal prep bakjes een must-have. Vries de lekkerste maaltijden in of neem iets mee naar het werk, school of sport. Deze vershoudbakjes zijn in verschillende afmetingen verkrijgbaar. De kwaliteit moet goed zijn, hierdoor blijft een keuze maken lastig. Bekijk de 3 beste meal prep bakjes van het moment.

Kitchenbrothers meal prep bakjes

  • Vaatwasserbestendig
  • Magnetronbestendig
  • Prijs: vanaf € 36 per set

De beste meal prep bakjes behoren zeker tot het merk Kitchenbrothers. Kies uit een set van vijf of negen bakjes met deksel. De glazen bakjes bieden een hogere kwaliteit en een luchtdichte afsluiting. Zo blijft het voedsel extra lang vers. Dankzij het ontwerp is de inhoud zichtbaar, dit betekent overzichtelijk voedsel bewaren.

Deze bakjes zijn geschikt voor in de magnetron en in de vaatwasser. Let op: het deksel mag niet in de oven of magnetron. In de vaatwasser mag wel. Ook in de vriezer is mogelijk, de bakjes kunnen temperaturen van -40 °C tot +420 °C aan.

Deze vershoudbakjes  zijn BPA vrij. Elk bakje is voorzien van een antilekdeksel met meerdere vergrendelingen. Consumenten zijn zeer te spreken over deze producten. Ideaal voor het bewaren van gerechten en voedsel, het klaarmaken in de oven of het invriezen van producten.

Bekijk Kitchenbrother meal prep bakjes

Fitcrafters Meal Prep

  • Geschikt voor een volledige maaltijd
  • Kan in de vaatwasser en magnetron
  • Prijs: vanaf € 22,95 per set

Een set van maar liefst 20 meal prep bakjes voor nog geen € 30, dat vind je niet snel. Fitcrafters biedt als een van de weinige merken een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. De bakjes bieden ruimte voor een compleet gerecht. Elk bakje is namelijk voorzien van drie compartimenten, bijvoorbeeld voor vlees, aardappelen en groenten.

Vries gerechten in of neem het eten mee voor op het werk, sport of onderweg. De gerechten zijn eenvoudig in de magnetron op te warmen want deze bakjes zijn magnetronbestendig. Hierna kunnen ze probleemloos in de magnetron, maar ook schoonmaken met de hand gaat betrekkelijk eenvoudig.

Dankzij de luchtdichte sluiting is het voedsel veilig en makkelijk overal mee naartoe te nemen. Het handzame formaat draagt ertoe bij dat het bakje makkelijk in de tas of rugzak past. Elk bakje heeft een inhoud van 1000 ml. Let op: lekvrij aan de buitenkant, maar intern kan er vocht van het ene       naar het andere compartiment lekken.

Naar Fitcrafters Meal Prep

Mepal bewaardozen

  • Vertrouwd merk
  • Geschikt voor vaatwasser, magnetron en vriezer
  • Prijsindicatie: vanaf € 6,50 per bakje

Mepal is voor velen een bekend en vertrouwd merk. Het heeft een breed assortiment aan keukengerei, afvalbakjes, bewaardozen en lunchboxen. Mepal heeft niet de originele meal prep bakjes in het assortiment, maar wel vergelijkbare modellen. Deze bewaardozen met deksel zijn geschikt voor het invriezen of koelen van eenpansgerechten of producten.

De bakjes zijn geschikt voor in de vriezer en magnetron, en kunnen ook in de vaatwasser. Kies uit een enkel bakje of een set van 3-9 bakjes met deksel. Makkelijk schoon te maken, luchtdicht, lekdicht en ook nog eens met een mooie uitstraling. Het materiaal zorgt ervoor dat producten geen vlekken op het kunststof achterlaat.

De Mepal bewaardozen zijn goed beoordeeld door gebruikers. Met een gemiddelde score van 4,8 van de 5 sterren is dit dan ook zeker een aanbeveling.

Bekijk Mepal bewaardozen

Hoe groot moeten Meal Prep bakjes zijn?

Er is geen standaard maat voor de Meal Prep bakjes. Dit is namelijk afhankelijk van de gerechten die je wil bewaren of meenemen. De meeste bakjes hebben een inhoud van 1 liter (1000 ml). Een capaciteit van 1100-1400 ml is goed voor een flinke maaltijd.

Op dieet of geen grote eter? Dan is het ook goed om bakjes of bewaardozen met een inhoud variërend van 500 ml tot 800 ml te kiezen. De bakjes van 300 ml zijn alleen geschikt voor wat gesneden fruit, een sausje of andere kleine producten/gerechten.

Hoe lang blijft Meal Prep goed?

Meal prep is een methode waarbij maaltijden vooraf bereid worden. Vervolgens gaan deze gerechten in de koeling of de vriezer. Meal Prep maaltijden blijven in de koeling 2-3 dagen goed, afhankelijk van de ingrediënten. Ingevroren blijvende maaltijden tot wel drie maanden houdbaar.

Houd er rekening mee dat de smaak van sommige maaltijden met de tijd wat achteruitgaat. Het is daarom goed om maaltijden direct in te vriezen of niet te lang in de koeling te bewaren.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

De 3 beste meal prep bakjes
Schuiven naar boven