Beste magnetron 2022

Bijgewerkt: 14 april 2022

Zoek maar eens naar de beste magnetron van dit moment. Dit handig keukenapparaat bestaat al sinds 1947. Inmiddels is er technisch veel verbeterd. Bekende merken als Inventum, Samsung en Sharp verkopen goed. Het mooie is dat je voor een goede magnetron tegenwoordig niet veel betaalt. Wat is de beste magnetron? Ontdek het in dit overzicht, natuurlijk inclusief praktische tips.

De werking van een magnetron

Een magnetron wekt elektromagnetische straling op. Dit noem je ook wel microgolfstraling. Het gaat hier om radiogolven in een hoog frequentiegebied. Hierdoor komen moleculen in beweging, wrijven tegen elkaar en er ontstaat warmte.

Een magnetron is dus bedoeld voor het opwarmen van voedsel. Alles wat water bevat kan worden opgewarmd. Speciale magnetronmaaltijden of diepvriesgerechten zijn zo bereid dat ze in de magnetron de laatste garing krijgen.

Beste magnetron 2022

Vroeger betaalde je flink wat geld voor een nieuwe magnetron. Tegenwoordig ben je tussen de € 60 en € 150 kwijt. Dit maakt dit apparaat geschikt voor iedereen, dus ook voor mensen met een beperkt budget. Er zijn namelijk magnetrons voor minder dan € 60 verkrijgbaar, hoewel de inhoud kleiner is en de functies ook meer beperkt.

Hieronder een overzicht van de beste magnetron. Geselecteerd naar merk en voorbeelden van een aantal zeer goede modellen. In elk overzicht zie je de meest populaire magnetrons van dit moment.

1. Inventum combimagnetron

De beste magnetron is van het merk Inventum. Tenminste, wanneer je naar gebruikersbeoordelingen kijkt. Dit merk komt ook bij de Kieskeurig test als beste uit de bus.

De Inventum MN325CS  combimagnetron is door Kieskeurig zeer goed beoordeeld. Dit is een magnetron met een inhoud van 32 liter en verschillende mogelijkheden. Bijvoorbeeld ontdooifunctie en grillfunctie.

Het model MN255C, dit is weer een ander model, verkoopt ontzettend goed. Deze is iets goedkoper dan de voorgaande. Natuurlijk zijn er nog veel meer zeer goede combimagnetrons van Inventum. Eigenlijk zijn alle magnetrons van dit merk perfect en dus ook een aanrader.

Bekijk Inventum combimagnetrons

2. Samsung combi magnetron/oven

De tweede in de lijst beste magnetron is die van Samsung. Ook hierbij zijn een aantal modellen als beste getest door de Consumentenbond of Kieskeurig. Bijvoorbeeld de Samsung NQ50J3530BS/EF, dit betreft een inbouw combimagnetron. Hij is wel stevig geprijsd.

Het voordeel van een Samsung magnetron is de goede technologie die hierachter steekt. Hierdoor heb je zeer uitgebreide mogelijkheden. Gebruikers zijn dan ook ontzettend tevreden over de Samsung magnetrons. Houd er wel rekening mee dat deze wat duurder geprijsd zijn dan andere merken.

Naar Samsung combi magnetrons/ovens

3. Tomado magnetron

Je zou het niet denken maar ook het merk Tomado behoort tot de beste magnetron. Dit komt omdat dit merk vooral voordelig geprijsd is. Vroeger was de kwaliteit van Tomado niet al te best maar dit is enorm verbeterd.

Een goed verkooppuntmodel is de compacte Tomado met een inhoud van 20 liter. Ideaal voor kleinere gezinnen. De Tomado magnetrons zijn niet als beste getest door de Consumentenbond of Kieskeurig, maar gezien de prijs doet dit merk het goed. Ga je echter voor de allerbeste kwaliteit dan kun je beter voor een van bovenstaande merken kiezen.

Bekijk Tomado magnetrons

4. Sharp combi magnetron

Ook weer een merk dat het zeer goed doet bij gebruikers: Sharp. Dit komt door de uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Voor een model met een inhoud van 20 liter betaal je tussen de € 60 en € 70. Een grotere met een inhoud van 40 liter kost tussen de € 150 en € 350.

Oké, het zijn niet de allergoedkoopste magnetrons. Maar wel van een zeer degelijke kwaliteit. Met verschillende functies en een roestvrijstalen behuizing. Dit merk ontvangt dan ook uitstekende gebruikersbeoordelingen. Het best verkocht zijn de magnetrons met een inhoud van 20 liter. Kijk maar eens naar het overzicht.

Naar Sharp combi magnetrons

5. ETNA combimagnetron

Als laatste in het overzicht beste magnetron het merk ETNA. Ook hiervan zijn er wat modellen goed beoordeeld door onder andere Kieskeurig. Maar ook gebruikers zijn hier zeer tevreden over. Met een magnetron van ETNA ga je voor combi: oven, magnetron en grill tegelijk.

De duurdere modellen zijn geschikt voor inbouw en onderbouw. Natuurlijk zijn er ook goedkopere magnetrons verkrijgbaar, dit noem je ook wel de zogenaamde losstaande magnetron. Dus niet voor inbouw bedoeld.

ETNA heeft ook de retromagnetron in het assortiment. Een echte aanrader voor designliefhebbers. Het retro design valt namelijk direct op. Er is voldoende keuze in ETNA magnetrons, meer dan bij sommige andere merken.

Bekijk ERNA combimagnetrons

Welke magnetron heb ik nodig?

Je gaat voor de beste magnetron, maar welke heb je nodig? Het is niet makkelijk om een keuze te maken. Allereerst moet je bedenken of je een combimagnetron of solo magnetron wil. Een combi magnetron biedt veel opties en functies. Met een solo magnetron kun je alleen voedsel opwarmen of ontdooien, niets meer en niets minder.

Ten tweede bedenk je of de magnetron bedoeld is voor inbouw (of onderbouw) of dat deze los komt te staan. Een inbouw magnetron is een stuk prijziger, vaak vanaf € 400. Voor een goede losstaande magnetron betaal je vanaf € 60.

Kijk ook goed naar de inhoud van de magnetron. De grootte van het huishouden speelt hier een rol in:

  • 1-2 personen: magnetron van 20-25 l
  • 3-4 personen: magnetron van 30-35 l
  • 5-6 personen: magnetron van 40 l

Er zijn ook magnetrons met een inhoud van 50 l verkrijgbaar. Vaak betreft het hier inbouw magnetrons, deze zijn ook zeer stevig geprijsd.

Is magnetron straling gevaarlijk?

Zelfs de beste magnetron wekt elektronenstraling op. Vaak vragen mensen zich af of magnetron straling gevaarlijk is. Nee, je kunt hier veilig voedsel in verhitten en ontdooien. Jarenlang werd gedacht dat magnetron straling wél gevaarlijk was.

Is magnetron straling gevaarlijk wanneer je voor een werkende magnetron staat? De deur zorgt ervoor dat vrijwel alle straling in de magnetron blijft en dus niet weglekt. Toch wordt geadviseerd om minimaal een armlengte afstand van een werkende magnetron te nemen, dit geldt vooral voor zwangere vrouwen en kinderen.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste magnetron 2022
Schuiven naar boven