Kleine magnetron – beste model voor thuis of de camper

Bijgewerkt: 14 april 2022

Een kleine magnetron kopen die ook nog eens goedkoop is? Zeker mogelijk, maar kies dan wel voor kwaliteit. Dit compacte model moeten namelijk ten alle tijden goed werken. Hierdoor is hij zeer geschikt voor de kleine keuken, studentenkamer, camper of misschien wel op kantoor. De volgende kleine magnetrons komen als beste naar voren.

Magnetron van 5 of 10 liter

Soms wordt gezocht naar een kleine magnetron met een inhoud van 5 of 10 liter. Die bestaat niet, want dit zou wel erg mini zijn. Hoe groot is de kleinste magnetron dan? Een klein model heeft een gemiddelde inhoud van 13 tot 17 liter. Dit is geschikt voor een tot twee personen.

MEDION – MD 18687

  • Inhoud: 17 l
  • Vermogen: 700 W
  • Prijsindicatie: € 59,95

Deze mini magnetron met zijn grote draaiknoppen mag gezien worden. De brede handgreep maakt het gebruik van dit model er alleen maar makkelijker op. Met een totale breedte van 45 cm en een hoogte van 25 cm is hij lekker compact en past overal.

De belangrijkste highlights: hij heeft een vermogen van 700 W en een grillvermogen van 1000 W. Met 6 verschillende programma’s maak je afwisselende gerechten klaar. Dit compacte model is ook nog eens uitgerust met een ontdooifunctie voor het snel ontdooien van vlees, vis, pizza, brood en nog veel meer. Maak ook gebruik van de 30 minuten timer waardoor je effectiever kookt.

De duidelijke tijdwaarneming, de goede kwaliteit en de voordelige prijs zijn pluspunten die ook in de reviews voorbijkomen. Een echte aanrader wanneer je op zoek bent naar de beste kleine magnetron.

Bekijk MEDION – MD 18687

Siemens HF12M240

  • Inhoud: 17 l
  • Vermogen: 800 W
  • Prijsindicatie: € 116

Duurder geprijsd maar wel van een uitstekende kwaliteit is de Siemens HF12M240 uit de iQ300-serie. Deze intelligente maar toch compacte magnetron past perfect in de kleinere keuken, het vakantiehuisje of in de camper. Hij heeft een breedte van 46,84 cm en een diepte van 32 cm. De hoogte bedraagt 29 cm.

Dankzij de mechanische bediening is deze kleine magnetron zeer gebruiksvriendelijk. Je maakt gebruik van vijf verschillende magnetronstanden, waarbij 800 W de hoogste stand en 90 W de laagste stand is. Er zit een tijdschakelaar tot 60 minuten op, deze schakelt zich automatisch uit.

Wanneer je het deurtje open doet is er binnenverlichting aanwezig. Het glazen draaiplateau met een diameter van 24,5 cm zorgt ervoor dat gerechten aan alle kanten goed wordt opgewarmd. Voorzien van ontdooifunctie.

De beste mini magnetron in zijn soort, vooral vanwege de hoge kwaliteit. Maar ook omdat hij zo makkelijk te bedienen is.

Naar Siemens HF12M240

Whirlpool MAX34NB – zeer compact!

  • Inhoud: 13 l
  • Vermogen: 700 W
  • Prijsindicatie: € 143

Zoek je de kleinste magnetron die momenteel verkrijgbaar is? Dan is de Whirlpool MAX34NB het bekijken waard. Met een inhoud van slechts 13 l is hij kleiner dan veel andere modellen. Hij heeft geen langwerpige maar een vierkante vorm, waardoor hij weinig ruimte in beslag neemt.

Het vermogen van de magnetron ligt op 700 W en het stroomverbruik op 1100 W. Je kunt kiezen uit vijf verschillende magnetronstanden. Hij warmt voedsel snel op maar kan ook ontdooien, stomen en koken. Daarnaast zit er een kinderbeveiliging op.

De beste kleine magnetron is uiteraard eenvoudig schoon te maken, en dat kan met dit apparaat. Hij is ook nog eens eenvoudig in gebruik. Consumenten laten weten dat dit model vooral een mooie en compacte vormgeving heeft en hierdoor geschikt is voor in de camper of de kleine keuken. Denk ook aan de studentenkamer, want hiervoor is dit de ideale aankoop.

Bekijk Whirlpool MAX34NB

Hoeveel ruimte heeft een magnetron nodig?

Bij een magnetron is het altijd belangrijk om rekening te houden met de breedte en de diepte. Qua breedte moet hij ergens tussen passen, maar je hoeft geen rekening te houden met de zijkanten. Dit betekent dat je het apparaat gewoon ergens tegen een muur of kastje mag plaatsen.

De diepte speelt wel een belangrijke rol. Er moet minstens 5 cm ruimte achter de magnetron aanwezig zijn, maar bij voorkeur is dit 10 cm. Om de warmte te laten ontsnappen moet er ook wat ruimte aan de bovenkant van de magnetron vrij blijven. Je kunt een magnetron dus niet helemaal opsluiten.

Bij een inbouw magnetron bevindt de ventilatie zich vaak aan de voorzijde. Op deze manier kan de warmte weg en kan het apparaat toch helemaal worden ingesloten.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Kleine magnetron – beste model voor thuis of de camper
Schuiven naar boven