Beste campinglamp – altijd verlichting op de camping

Bijgewerkt: 11 mei 2022

Met een groot assortiment aan campinglampen is er meer dan voldoende keuze. De beste campinglamp werkt op wegwerp batterijen of is oplaadbaar. Er zijn ook modellen die op gas, olie en zelfs zonne-energie werken. Let goed op de dimbaarheid, brandduur, de lichtkleur en de felheid. Bekijk het in het overzicht beste campinglampen.

De oplaadbare campinglamp

  • Vanaf 150 lumen
  • Prijsindicatie: € 29 – € 55

De beste campinglamp is oplaadbaar, omdat hij hiermee altijd tot je beschikking staat. Je bent namelijk niet afhankelijk van verwisselbare batterijen, gas, olie, petroleum of een stroomaansluiting. De meeste van deze modellen zijn waterdicht (IP64 of hoger). Hiermee is de lamp ook geschikt voor gebruik buiten het kampeermiddel, bijvoorbeeld bij regen.

Afhankelijk van het model is deze voorzien van een kaarslichtfunctie (sfeervol), maar er zijn ook lampen die niks anders doen dan verlichten (praktisch). Een goed merk is de oplaadbare campinglamp van Bo-Camp, maar ook de Favour en de Coleman lampen verkopen erg goed.

Keuze uit verschillende lumen (vanaf 150 tot ongeveer 320 lumen). De meeste modellen zijn voorzien van een handgreep en zijn op te hangen.

Bekijk oplaadbare camping lampen

Campinglamp op gas

  • Roestvrijstalen constructie
  • Prijsindicatie: € 35 – € 50

Heb je niet de mogelijkheid om de lamp op te laden of wil je geen batterijen meenemen? Dan biedt een campinglamp op gas uitkomst. Hierbij is het wel nodig om altijd een klein gaspatroon mee te nemen. Aan de andere kant is het verbruik zeer zuinig, waardoor de lamp langdurig brandt.

De Campingaz Lumogaz is een draagbaar model met een vermogen van 80 watt. Deze betrouwbare campinglamp heeft een eenvoudig ontwerp en is voorzien van een draagbeugel. Dankzij het geïntrigeerd veiligheidsventiel van de cartouche is deze aan te sluiten of los te koppelen wanneer hij niet volledig leeg is.

Er zijn ook moderne gaslampen verkrijgbaar. Die van het merk Cosi Fires zijn zeer sfeervol en geschikt voor gebruik in de tuin of op het terras, maar natuurlijk ook op de camping. Houd er dan wel rekening mee dat het hier om een sfeervolle tafelhaard gaat, en zeker geen model dat op te hangen is. Deze gaslampen zijn verkrijgbaar vanaf ongeveer € 79.

Naar alle gaslampen

Een model op zonne-energie

  • Geen elektriciteit nodig
  • Prijsindicatie: € 40 – € 60

Een solar campinglamp is erg praktisch. Deze werkt op zonne-energie waardoor een vast stroompunt niet vereist is. Ook zit je niet aan een andere energiebron vast zoals gas, verwisselbare batterijen of petroleum. De zon is je grootste vriend, hierdoor is dit de beste campinglamp tijdens de zomermaanden.

Sommige modellen zijn opvouwbaar en hierdoor zeer compact en licht van gewicht. Andere modellen zijn draagbaar en makkelijk op te hangen. Er zijn ook solar campinglampen verkrijgbaar die een combinatie zijn van kampeerlamp en zaklamp ineen. En dan is er natuurlijk de led zaklamp op zonne-energie, ook zeer geschikt voor gebruik op de camping.

Dit type lamp is minder geschikt voor gebruik in de wintermaanden, omdat de lichtopbrengst dan ook een stuk minder is. Bovendien heb je juist in de winterperiode behoefte aan meer lichturen. Voor de winter is een oplaadbare campinglamp of een model op gas een betere keuze.

Bekijk solar campinglampen

Conclusie beste campinglamp

In volgorde van populariteit volgt hieronder nog een overzicht van de beste campinglamp:

  • Oplaadbaar model
  • De gaslamp
  • Campinglamp op batterijen

De campinglamp met stopcontact is voorzien van meerdere geaarde stopcontacten waardoor je niet langer gebruik hoeft te maken van een stopcontactendoos. In de praktijk blijken deze lampen niet altijd zo praktisch te zijn, daarom staan ze ook niet in het overzicht.

Hoeveel lumen campinglamp heb je nodig?

De lichtsterkte van de lamp wordt weergegeven in lumen. Voor verlichting in een kleine tent of caravan is een sterkte van 20 lumen voldoende. Maar wanneer je ook een boek wil lezen of voor een betere verlichting gaat, dan is een lamp van minimaal 150 lumen aan te raden.

Wil je best veel verlichten, kies dan voor een lamp van 150 of 200 lumen. Gaat het echter om fellere verlichting, dan kom je al snel bij een lamp van 250-350 lumen uit. Overigens is een sterkte van 320 lumen een beetje het maximale voor de camping. Een hogere sterkte moet je niet nemen, dit is niet prettig en zeker niet sfeervol.

Welke lamp in tent de beste keuze is

Bij voorkeur ga je voor elektrische verlichting, of de betere campinglamp die oplaadbaar is. Het gebruik van gas of benzine doe je bij voorkeur buiten en zeker niet in de tent, caravan of camper.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste campinglamp – altijd verlichting op de camping
Schuiven naar boven