Beste concealer tegen wallen

Bijgewerkt: 23 mei 2022

Wallen onder de ogen zorgt voor een vermoeide maar ook een verouderde uitstraling. Gelukkig is hier wel wat aan te doen. Bijvoorbeeld voldoende slaap, massage of koelen. Daarnaast is er de beste concealer tegen wallen. Hiermee behandel je niet alleen wallen maar ook donkere kringen onder de ogen.

NARS – Radiant Creamy Concealer

 • Tegen wallen en donkere kringen
 • Prijsindicatie: vanaf € 23

Niet de goedkoopste maar wel de beste concealer, namelijk van het merk NARS. Een fijn product dat je eenvoudig aanbrengt en zich makkelijk uitsmeert. Het is aan te raden om het smeersel met het staafje of een applicater aan te brengen. Gebruik vervolgens de vingers of een blender om het uit te smeren.

De Radiant Creamy Concealer is in verschillende tinten verkrijgbaar. Kies voor een tint die gelijk is aan je eigen huidskleur, of maximaal twee tinten lichter. Zeker geen kleur die donkerder is.

Bekijk NARS – Radiant Creamy Concealer

Maybelline New York

 • Ontvangt goede beoordelingen
 • Prijsindicatie: € 9,50

Van het merk Maybelline ga je voor een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Dit product werkt zichtbare wallen snel en effectief weg. Ook nu weer keuze uit verschillende tinten, in totaal 14. Het is aan te raden om het bij één tint lichter dan je huidskleur te houden. Let op: is het product eenmaal geopend, dan kun je dit niet meer ruilen.

De concealer van Maybelline New York is ontzettend populair. Hij is meer dan 600 keer beoordeeld en ontvangt een gemiddelde score van 4,4 van maximaal 5 sterren. Gebruikers zeggen dat het niet alleen perfect bij wallen werkt maar ook andere oneffenheden in het gezicht. Het heeft een prima dekking en is erg prettig in gebruik. Daarnaast gaat deze concealer niet in de rimpels of lijntjes zitten, waardoor je een natuurlijk effect behoudt. Al met al is dit merk een prima keuze.

Naar Maybelline New York

Yves Saint Laurent – Touche Éclat Stylo High Cover

 • Corrigeert donkere kringen en oneffenheden
 • Prijsindicatie: vanaf € 33

Een zeer goede concealer waarmee je moeiteloos donkere kringen, wallen onder de ogen en oneffenheden wegwerkt. Hierbij ga je voor een egale teint, zodat je er stralend uitziet. Dankzij de toevoeging van calendula kalmeert dit product de huid. Opvallend aan dit product is dat het een goede dekking heeft. Hierdoor is het geschikt voor dagelijks gebruik, ook wanneer je even niet lekker in je vel zit.

Yves Saint Laurent is helaas wel wat duurder geprijsd dan Maybelline. Velen vinden het lastig om een keuze tussen deze twee te maken. Ga je voor een voordelige prijs maar toch de beste concealer tegen wallen, dan is Maybelinne een goede keuze. Maar wanneer je voor topkwaliteit gaat, dan moet je zeker even naar Yves Saint Laurent kijken.

Bekijk Yves Saint Laurent – Touche Éclat Stylo High Cover

Welke kleur concealer voor wallen?

Meestal neem je een concealer die één tot twee tinten lichter is dan je eigen huidskleur. Voor het maskeren van wallen kun je ook gebruik maken van een beige tint. Het is in ieder geval belangrijk dat de concealer tegen wallen nooit donkerder is dan je eigen huidskleur. Neem je hem te donker, dan maak je feitelijk donkere vlekken onder de ogen. Hierdoor vallen de wallen extra op.

De juiste kleur oog concealer

Een concealer tegen wallen werkt ook tegen anderen oneffenheden. Is dit het geval, kijk dan vooral welke kleur oog concealer je moet hebben:

 • Oranje – neutraliseert blauwe tot donkerpaarse vlekken, maar ook grijze vlekken
 • Groen – haalt roodheid in het gezicht weg
 • Geel – ideaal bij donkere kringen, littekens en wallen
 • Roze – wordt veel gebruikt bij een bleke huid of blauwe plekken
 • Lavendel – haalt een gele teint weg

Beste concealer van Kruidvat

Kruidvat is een van de meest bekende drogisterijen. Ook deze winkelketen verkoopt concealers, waarbij er keuze is uit verschillende merken. De beste concealer van Kruidvat is die van Maybelline (zie hierboven). Ook de bekende merken Maxfac Max Factor en Rimmel London verkopen goed, maar zijn naar verhouding duurder.

Bij Kruidvat bestel je online, maar is verzenden niet gratis. Pas wanneer je bestelling boven de € 50 uitkomt, dan verzendt Kruidvat de producten kosteloos.

Tip: concealer bewaren

Heb je de verpakking opengemaakt, dan is de concealer ongeveer 6-9 maanden houdbaar. Niet langer, want er komen door het gebruik bacteriën in het flesje terecht. Hierdoor gaat de kwaliteit en de hygiëne sterk achteruit.

Bewaar concealer altijd op een koele en donkere plek, maar niet in de koelkast. In de badkamerkast of op de slaapkamer is een prima keuze.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste concealer tegen wallen
Schuiven naar boven