De toren als getuige (recensie) – romantische thriller

Bijgewerkt: 6 april 2022

De romantische thriller ‘De toren als getuige’ is geschreven door Thijs Visser. Het boek kwam voor het eerst in 2013 uit. Ondanks dat het boek enige tijd geleden is geschreven, is het nog steeds populair. Lees de recensie De toren als getuige.

De toren als getuige – Thijs Visser
Bekijk het boek

Over de schrijver

Het is altijd interessant om te weten wie je favoriete boek geschreven heeft. Thijs Visser schreef verschillende boeken, onder andere:

  • De toren als getuigen
  • Terug naar de toren
  • Op Drift
  • Als het torenlicht dooft

En nog een aantal titels. Opvallend is dat de schrijver zijn verhalen rondom een vuurtoren laat afspelen. Op de omslag van het boek vind je dan ook (bijna) altijd een roodwit gestreepte vuurtoren. Een leuk weetje want dit is de vuurtoren van Ameland.

Het verhaal: De toren als getuige

Hoofdrolspeler is Folkert de Vries. Hij heeft vroeger op Ameland doorgebracht en keert na lange tijd weer terug. Terwijl hij op de veerboot zit komt hij in contact met Ira, een roodharige dame. Deze vrouw runt hotel De Zwaan. Ira is weduwe. Haar man kwam om het leven door zelf van de vuurtoren te springen.

Folkert krijgt een relatie met Ira. Uiteindelijk besluiten ze om samen te gaan wonen. Dan pakken duistere wolken zich samen: het gelukkige stel wordt bedreigd. Uiteindelijk komt Folkert erachter dat het dorp nog steeds vasthangt aan het verleden van de horrordominee. Iedereen wordt hierin meegesleept en er volgden een aantal dramatische ontwikkelingen.

Tot zover het verhaal zonder al te veel in detail te treden. Het is natuurlijk zonde wanneer je de verhaallijn grotendeels kent, daarom houden we het kort en mysterieus.

Recensie De toren als getuige

Welke recensie krijgt De toren als getuige? Allereerst kun je dit een romantische thriller noemen en dat valt altijd goed in de smaak. Mensen die dit boek hebben gelezen beoordelen het als zeer spannend. Ken je Ameland op je duimpje? Dan zal je merken dat details niet altijd kloppen. Dit kan bij sommigen wat ergernis opwekken. Het is belangrijk om te weten dat het hier om een boek gaat en zeker geen documentaire.

Over het algemeen is de recensie De toren als getuige positief. Er zijn mensen die het boek in één adem uitgelezen. De schrijfstijl is ook erg prettig.

Bekijk boeken van Thijs Visser

Voorgaande boeken (en het vervolg)

Schrijver Thijs is de zoon van Arend Visser, die een aantal voorgaande boeken schreef. Thijs volgde zijn vader op en schreef Terug naar de toren, gevolgd door De toren als getuige. Het derde boek van Thijs heet Als de torenlicht dooft. Gevolgd door zijn vierde boek. Op Drift. De eerste drie boeken gaan over Folkert. Het vierde boek (Op Drift) gaat over Nico en Brechtje.

Thijs Arend Visser bracht in 1946 de roman Onder het torenlicht uit. In dit boek speelde een gezin de hoofdrol dat veel gelijkenis vertoonde met een bestaand gezin. Onder het torenlicht was hiermee niet erg geliefd. Thijs Visser heeft het originele boek bewerkt en uiteindelijk opnieuw uitgegeven. Iets wat nodig was want er is veel vraag naar deze historische roman.

Het boek bestellen

Wil je het boek De toren als getuige kopen? Dit is verkrijgbaar in de boekenwinkels op Ameland. Houd er wel rekening mee dat het boek mogelijk is uitverkocht en je alleen nieuwe exemplaren van schrijver Thijs Visser tegenkomt. Het boek kun je wel bestellen op de website van deze schrijver.

De gemiddelde verkoopprijs ligt rond de € 19,90 (2021). Het boek Onder het torenlicht van vader Thijs Arend Visser is net een fractie goedkoper. De boeken zijn overigens ook vertaald naar het Duits. Dit maakt het bereik onder de lezers er alleen maar groter op.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

De toren als getuige (recensie) – romantische thriller
Schuiven naar boven