Beste beveiligingscamera set – camerasysteem

Bijgewerkt: 5 april 2022

Met de beste beveiligingscamera set haal je alles in huis wat je nodig hebt. De set bestaat uit één of meerdere bewakingscamera’s en een recorder of monitor. Geschikt voor binnen of buiten, afhankelijk van het model. Volg alles live via de computer of smartphone of kijk de beelden op een later moment terug.

Een set inclusief monitor/ recorder

Bij de beste beveiligingscamera set heb je twee keuzemogelijkheden:

 • Beveiligingscamera’s inclusief monitor
 • Een set inclusief recorder

De monitor toont realtime beelden, maar het opslaan van beelden gebeurt middels een SD-kaart. Soms wordt er gebruik gemaakt van een cloudservice (met abonnement). Een beveiligingscamera set inclusief recorder is vaak de beste keuze. Camerabeelden worden extern opgeslagen, waarbij er veel opslagcapaciteit aanwezig is.

Toch hangt de keuze weer van de situatie af. Gaat het om het bewaken van de woning, dan is een set inclusief monitor of smartphoneapp vaak meer dan voldoende. Terwijl de set met HD-recorder meer geschikt is voor grote woningen of bedrijven.

Beveiligingscamera met monitor

 • Voor binnen en buiten
 • Draadloze verbinding
 • Prijsindicatie: vanaf € 299

De beste beveiligingscamera set voor algemene toepassingen bestaat uit een tot vier camera’s, inclusief een monitor. Het praktische plug & play systeem maakt de set direct gebruiksklaar. Bewaak 24 uur per dag je kostbare eigendommen, de woning of het terrein. Houd toezicht op bezoekers, bewoners, kinderen of huisdieren. Enkele populaire modellen:

ELRO CZ60RIPS – een set bestaande uit een enkele beveiligingscamera met night vision én een 9 inch monitor. Beelden zijn ook live te bekijken via de smartphoneapp. Van hetzelfde model is ook een set met maar liefst vier camera’s verkrijgbaar.

Alecto AVM-500 – deze camera met infrarood nachtverlichting legt draadloos verbinding met de bijgeleverde 5 inch monitor. Dit systeem is voorzien van een terugspreekfunctie en hierdoor ook geschikt als deurmonitor.

Naar beveiligingscamera’s inclusief monitor

Meest populair: ELRO CZ60RIPS

In de categorie meest populaire én beste beveiligingscamera set de ELRO CZ60RIPS. Dit zijn de highlights:

 • 4 bewakingscamera’s
 • 1080P Color Night Vision (gekleurd beeld in het donker)
 • PIR bewegingsdetector
 • Kijkhoek van 70°
 • IP65 gecertificeerd (waterdicht)
 • 9 inch draadloos monitor
 • Draadloos bereik tot 100 m

Deze set is makkelijk te monteren. Dit kan zelfs zonder technische kennis, want de installatie is niet alleen eenvoudig maar er zit ook een duidelijke handleiding bij. Het is belangrijk om de antennes goed te richten zodat de ontvangst perfect is. Bekijk beelden op de smartphone app of sla camerabeelden op een externe SD kaart op. Er is ondersteuning voor een SD kaart van maximaal 128 GB.

Deze set kost rond de € 699 en wordt veel verkocht. Hij ontvangt ook goede reviews.

Bekijk ELRO CZ60RIPS

Beveiligingscamera set 4 camera’s

 • Van goedkoop tot professioneel
 • Draadloos of bekabeld
 • Prijsindicatie: € 115 – € 1300

Wil je continu toezicht houden op de woning of het erf? De beste beveiligingscamera set beschikt dan over 4 uitstekende camera’s. Sommige setjes worden geleverd inclusief monitor en app, andere modellen met een HD-recorder.

De 4-kanaals recorder is geschikt voor het aansluiten van meerdere bewakingscamera’s. Hij neemt continu beelden op en doet dit ook bij registratie van beweging. Alles in een perfecte beeldkwaliteit, want dat is belangrijk. Sommige recorders ondersteunen tot wel 2 terabyte aan interne opslagruimte.

Een beveiligingset met 4 camera’s is misschien wat duurder in aanschaf maar een totaaloplossing voor de woning, het bedrijf of het erf. Populaire setjes zijn:

Beveiliging camera 4 set Wifi 5G antenne – voorzien van 4 HDcamera’s en een recorder met een opslagcapaciteit van 1 terabyte. Maakt draadloos verbinding via het wifi netwerk.

AllStock CCTV beveiligingscamera systeem – compleet systeem met 4 weerbestendige camera’s, power adapters, afstandsbediening en een bijbehorende smartphone app. Inclusief installatie cd.

Naar beveiligingssets met 4 camera’s

Wat is het beste camerasysteem?

Je kunt niet zeggen dat het ene camerasysteem beter is dan het ander. Dit hangt namelijk van verschillende factoren af. Zo speelt de omgeving een belangrijke rol: gaat het om een groot of klein terrein, donkere hoeken of misschien verborgen plekken?

Ook het budget speelt een belangrijke rol. Net als de wensen en eisen. Zo is de Google Nest Cam Outdoor een moderne beveiligingscamera voor buiten, maar sommigen houden vast aan het originele systeem.

Het beste camerasysteem beschikt in ieder geval over de volgende eigenschappen:

 • Minimaal full HB (1080p)
 • Nachtzicht
 • Live meekijken
 • Camerabeelden opslaan

PIR-bewegingsdetectie is praktisch wanneer je vooral een waarschuwing wil ontvangen bij bezoekers of beweging. Maar in een drukke omgeving is bewegingsdetectie minder praktisch.

Beveiligingscamera sets beginnen vanaf € 299, oplopen tot boven de € 1000. Er zijn een aantal goedkopere setjes verkrijgbaar maar die zijn niet van de allerbeste kwaliteit.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste beveiligingscamera set – camerasysteem
Schuiven naar boven