Overzicht beste schaduwdoek driehoek

Bijgewerkt: 5 april 2022

Een schaduwdoek is in verschillende vormen en afmetingen verkrijgbaar. Je hebt het vierkante of langwerpige model, maar de driehoek is net zo populair. Deze is compact en biedt toch voldoende schaduwruimte in de tuin, de speelplaats of in de weide. In het overzicht beste schaduwdoek driehoek de verschillende merken en prijzen.

Lifetime Garden schaduwdoeken

  • Royale afmeting
  • Prijsindicatie: € 15 – € 27

Afhankelijk van de kleur en afmeting betaal je voor het Lifetime Garden driehoekige schaduwdoek een bedrag variërend van € 15 tot maximaal € 27. Het standaarddoek heeft een afmeting van 3,6 m x 3,6 m x 3,6 m. Dit betekent dat hij aan alle drie de zijden even lang is.

Creëer schaduwplekken in de tuin of op het terras. Ook zeer geschikt voor het balkon of de camping. Deze doeken zijn eenvoudig aan de woning, schutting of een paal te bevestigen. Dankzij het materiaal wordt tot 90% van de zonnewarmte tegengehouden. Het beschermt ook uitstekend tegen Uv-straling.

De bijgeleverde touwtjes zijn elastisch waardoor je het doek goed opspant. Het is wel aan te raden om hier voldoende spanning op te zetten, anders gaat het doek uiteindelijk slaphangen. Eventueel zijn de elastische touwtjes vervangbaar voor normaal touw.

Bekijk Lifetime Garden schaduwdoeken

Perel driehoek zonnezeil

  • Hoge kwaliteit
  • Prijsindicatie: € 29 – € 39

Dit merk hoort ook tot het beste schaduwdoek driehoek. Kwalitatief uitstekend, dit is ook hoe gebruikers Perel beoordelen. Met het driehoekige zonnezeil creëer je op een goedkope en efficiënte manier schaduwplekken op het terras of bij het zwembad. Maar ook boven de zandbank, het speeltoestel of in de dierenweide.

Het doek beschermt tegen warmte en Uv-straling, afkomstig van zonlicht. Het stevig materiaal heeft een lange levensduur en is waterdoorlatend. Hierdoor blijft er geen laagje water op het doek staan en zal deze ook niet door gaan hangen. Dankzij de geïntegreerde lussen is het ophangen van de driehoek schaduwdoek heel eenvoudig.

De royale afmeting van 3,6 m is meer dan voldoende, maar er is ook een extra grote variant met een afmeting van een liefst 5 m verkrijgbaar. Keuze uit verschillende kleuren waaronder crème, beige of taupe.

Naar Perel schaduwdoeken

Het volledige overzicht

  • Verschillende kleuren en afmetingen
  • Prijsindicatie: vanaf € 15

Het goedkoopste schaduw driehoek heeft een afmeting van 3,6 m en kost € 15. Dit is een fijn zonnedoek dat zeer geschikt is voor de tuin, het balkon of op de camping. Ga je voor een hogere kwaliteit, dan ben je duurder uit. Maar het doek heeft dan wel een lange levensduur, dat is natuurlijk ook belangrijk.

Bekijk het complete overzicht driehoekige schaduwdoeken. Met populaire merken als LifeTima Garden, Suprezzo en Ambiance.

Bekijk driehoek schaduwdoeken

Liever een vergelijking maken? Selecteer een product (klik hierop), zet een vinkje bij het vakje “Vergelijk met andere artikelen” en ga weer terug naar het overzicht. Selecteer nu een tweede schaduwdoek en zet opnieuw een vinkje bij “vergelijk met andere artikelen”. Klik op “Vergelijk nu” en je krijgt een mooi overzicht te zien.

Waarom driehoekig schaduwdoek soms beter is

Kun je geen keuze maken tussen een rechthoekig of driehoekig schaduwdoek? Veel mensen kiezen voor de driehoek, maar waarom is dit eigenlijk? Een driehoek schaduwdoek is heel flexibel. Elke hoek monteer je op een eigen manier. Hierdoor heb je veel invloed op de zonwering, maar ook op de privacy. Bovendien is het heel eenvoudig om een enkele punt van het doek te verplaatsen. Dit werkt met een vierkant of rechthoekig doek niet.

De juiste kleur van het doek

Het zal je vast wel zijn opgevallen dat schaduwdoeken in verschillende kleuren verkrijgbaar zijn. Welke kleur schaduwdoek is het beste? De kleur is van invloed op de weerkaatsing van UV-zonlicht. Een lichtgekleurd doek heeft een minimale UV-bescherming van 90%. Dit is ontzettend hoog, maar soms is een hogere bescherming een betere keuze. Bijvoorbeeld voor mensen met een lichte huid of voor kinderen.

Een donker schaduwdoek houdt tot 100% aan Uv-straling tegen. Dit is de allerhoogste bescherming en daarom ook de beste keuze.

Hoe groot moet mijn schaduwdoek zijn?

De standaardafmeting van een driehoek schaduwdoek bedraagt 360 cm aan elke zijde. Om de juiste afmeting te bepalen bekijk je eerst de ruimte waar het doek komt te hangen. Het doek is ongeveer 10% kleiner dan de ruimte. Dit komt omdat je rekening moet houden met de bevestigingsmaterialen. Een doek kan daarom nooit net zo groot zijn als de ruimte waar je hem hangt.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Overzicht beste schaduwdoek driehoek
Schuiven naar boven