Beste balkon barbecue – altijd gezellig

Bijgewerkt: 30 maart 2022

Wie in een appartement woont heeft vaak alleen de beschikking tot een balkon. Dan kun je niet met je BBQ de tuin in. Maar gelukkig is er een oplossing: de beste balkon barbecue. Deze is compact en makkelijk verplaatsbaar. Daarnaast maak je gerechten goed en snel klaar, zodat je toch geniet van een gezellige BBQ-avond (of middag). En… de balkon BBQ kan ook mee op vakantie.

Weber Compact Kettle – 47 cm

  • Hoge kwaliteit
  • Prijs: € 108 tot € 125

De beste balkon barbecue is de Weber Compact Kettle. Dit model heeft een doorsnede van 47 cm en is hierdoor zeer compact. Ideaal voor op het balkon, in de tuin of om mee te nemen op vakantie. De kwaliteit van Weber is altijd ongekend hoog. Dit is dan ook het bestverkochte merk op het gebied van barbecues.

De Compact is een houtskool barbecue met een effectief ventilatiesysteem aan de onderkant. Dit systeem geeft de de kolen meer zuurstof. De kogelvorm zorgt ervoor dat de lucht binnen vochtiger blijft. Dit zorgt voor een goede en malse garing. Het vet wordt onderin de schaal opgevangen en mengt zich met het vocht. Zo smaakt het vlees veel malser en sappiger dan normaal.

Zoek je een goede en compacte BBQ voor op het balkon, dan is dit model een aanrader.

Bekijk Weber Compact Kettle – 47 cm

Benson Barbecue Compact 

  • Zeer compact en draagbaar
  • Prijs: € 19,95 tot € 25

Een praktisch en zeer compact model is de Bendon. Deze houtskool BBQ heeft een rechthoekige grillplaat met een afmeting van 35 x 27 cm. De totale hoogte bedraagt 20 cm, dus het gaat hier om een barbecue die je op tafel zet. Hierdoor is hij zeer geschikt als balkon barbecue, want hij neemt geen extra ruimte in beslag.

Dankzij zijn kleine afmeting is hij eenvoudig op te bergen. Zet hem in een hoek en je hebt er geen last van. Ideaal voor balkons, appartementen en kleine woningen. Maar natuurlijk ook om mee te nemen naar de camping.

Voorzien van handgreep, waardoor je hem makkelijk optilt. Het rooster is afneembaar en eenvoudig schoon te maken.

Naar Benson Barbecue Compact

Nog meer balkon barbecues

Welke BBQ voor balkon is het meest geschikt? Omdat er op een balkon minder ruimte beschikbaar is, kies je vooral voor een compact model. Het is belangrijk dat je veel gebruiksgemak ervaart, je moet er alles mee kunnen. Weber is hier een goed merk in, maar er zijn ook andere merken en modellen te koop. Hierbij varieert de prijs enorm.

Het is aan te raden om de balkon barbecues met elkaar te vergelijken. Zo ontdek je zelf welk model het beste bij je situatie past. Bovendien koop je een BBQ die ook aansluit bij het budget.

Bekijk overzicht balkon BBQ’s

Een staand model of een tafel BBQ

Sommige balkons zijn erg klein, dan is het niet mogelijk om hier een normale barbecue te plaatsen. Zelfs niet wanneer het een klein model betreft. In dit geval is het aan te raden om voor een tafel BBQ te gaan. Een rond of vierkant model, dat maakt op zich niks uit. Een ronde barbecue heeft als voordeel dat iedereen eromheen kan zitten. Maar met een vierkant model heb je net wat meer grillruimte tot je beschikking.

Verder is het ook handig om te kijken welk type BBQ je het meest aanspreekt. Je hebt houtskool BBQ’s, gasbarbeques en elektrische barbecues. Vind je het prettig om langdurig te barbecueën, dan is een houtskoolmodel een goede keuze. Maar wanneer je snel van start wil gaan of weinig tijd hebt, dan ga je voor een gasbarbecue of een elektrisch model.

Welk je BBQ rookt het minst?

Het probleem met een balkon is dat je zeer dicht bij de woning of het appartement staat. Hierdoor komt er rook, afkomstig van de barbecue, al snel de woning binnen. Het is aan te raden om tijdens het barbecueën de ramen van de woning dicht te houden, en de buitendeur zoveel mogelijk dicht te laten.

Welke BBQ rookt het minst en is hiermee geschikt voor gebruik op het balkon? In principe kun je gewoon gebruikmaken van een houtskool barbecue. Wanneer je de traditionele briketten en houtskool vervangt voor gezuiverd houtskool en kokosbriketten, dan merk je dat er minder rookontwikkeling plaatsvindt.

Extra tip: gooi geen water over de barbecue om hem te doven. Dit kan gevaarlijk zijn, maar veroorzaakt ook veel rook. Laat het houtskool gewoon uitdoven of gooi er eventueel zand overheen. Bij de Weber BBQ heb je de mogelijkheid om de luchttoevoer af te sluiten, waardoor de barbecue snel uitgaat.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste balkon barbecue – altijd gezellig
Schuiven naar boven