Beste wc-bril die op het toilet past

Bijgewerkt: 30 maart 2022

Sta je er wel eens bij stil dat een wc-bril best belangrijk is? Hij moet comfortabel zitten maar vooral goed op het toilet passen. De beste wc-bril heeft dat allemaal te bieden. Maar let op want toiletbrillen zijn verkrijgbaar in verschillende materialen. Van low-budget tot luxe, hier vind je de beste modellen.

Wc-bril met softclose

Nooit meer last hebben van een toiletbril die te hard dichtklapt? De beste wc bril is er een met softclose. Valt het deksel per ongeluk uit de handen of is iemand wat hardhandig, dan is dit geen probleem. Het deksel sluit zich langzaam zonder beschadiging of hinderlijke geluiden.

De meeste modellen zijn universeel toepasbaar. Toch is het even goed om de hartafstand tussen de bevestigingsgaten van de wc-bril te vergelijken met de toiletpot. Dan weet je zeker dat hij perfect past.

Bekijk wc-brillen soft close

Een model met print

Op zoek naar een mooie wc-bril met een luxe of opvallende uitstraling? Het model met print mag zeker gezien worden. Kies uit een model met houtprint, tropische zeevissen, een romantisch design of een bijzonder kleurtje. Ook nu weer is het belangrijk om de lengte, breedte en de toiletvorm te controleren.

Let op dat je voor een kwalitatief model gaat. Goede merken zijn wat duurder, maar dan weet je zeker dat je voor de beste wc-bril van een hoge kwaliteit gaat. Een goedkoop model kan voortijdig kapot gaan.

Naar toilet-brillen met print

Compleet overzicht beste wc-brillen

Lastig om een keuze te maken? Geen probleem met onderstaand overzicht. De toiletbrillen die je in het overzicht tegenkomt zijn van een goede kwaliteit. Sommige modellen zijn van Thermoplast en hiermee onbreekbaar. Andere wc-brillen zijn juist van hoogwaardig bamboe, dit is een milieuvriendelijke keuze.

Bekijk overzicht wc-brillen

Ga niet over één nacht ijs maar bekijk alle modellen nauwkeurig. Dan kom je ook tot het maken van een zeer goede keuze. Hieronder vind je nog wat informatie met betrekking dat een wc-bril die op het toilet past. Maar ook wat schoonmaaktips.

Welke maat wc-bril heb ik nodig?

De meest gangbare maten voor een toiletbril is een breedte en lengte die in verhouding staat. Zie het overzicht hieronder.

  • 35 cm breed en 40-41 cm lang
  • 36 cm breed en 41-48 cm lang
  • 37 cm breed en 41-48 cm lang
  • 38 cm breed en 41-48 cm lang

Welke maat moet een toiletbril hebben zodat hij goed past? Kijk niet alleen naar de afmeting van de toiletpot, maar ook naar de afstand tussen de scharnieren (ter bevestiging). Onderstaande afstanden zijn vrij gangbaar:

  • 7-16 cm
  • 9-21 cm
  • 10.18 cm
  • 11-22 cm
  • 14-19 cm
  • 15-17 cm

Een universele wc-bril is te verstellen. Hierdoor past hij op verschillende toiletpotten.

Het verkeerde model gekocht

Je koopt een universele wc-bril die op het toilet past. Toch kan het gebeuren dat de maten teveel afwijken. Let op wanneer je een product in een fysieke winkel koopt. In veel gevallen mag je het ruilen of terugbrengen, maar dit is geen consumentenrecht. Sommige winkels kunnen hier moeilijk over doen, al helemaal wanneer je het uit de verpakking hebt gehaald.

Daarom is het aan te raden om een toiletbril online te bestellen. Je hebt dan namelijk recht op een wettelijke zichttermijn. Het product mag je thuis uit de verpakking halen om het te bekijken. Zo kun je gelijk inschatten of de wc-bril op het toilet past. Let op: het is uiteraard niet de bedoeling om uitgebreid op de toiletbril te zitten en hem enkele dagen uit te proberen.

Past de wc-bril niet goed? Omdat je online hebt besteld, mag je hem terugsturen. Maar alleen wanneer je hem op een normale manier bekeken en beoordeeld hebt, hij moet dus ongebruikt zijn.

Lees ook: Beste wc verfrisser

Het schoonhouden van de wc-bril

In het begin ziet de wc-bril er schoon en fris uit. Maar al snel beginnen de eerste nare luchtjes omhoog te komen. Zelfs een grondige reiniging schijnt niet te werken, en er zijn hier en daar ook gele vlekken zichtbaar.

Gele vlekken verwijder je eenvoudig met Dasty, een zeer bekend schoonmaakmiddel. Dit is bij de Wibra maar ook online verkrijgbaar. Een alternatief is de toiletbril schoonmaken met een flinke dosis groene zeep. Hierbij is het belangrijk dat je meer groene zeep dan water gebruikt. Neem drie eetlepels groene zeep en meng dit met twee theelepels lauw water. Er ontstaat een papje, maar dat is juist perfect. Hiermee verwijder je gele vlekken van de wc-bril.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste wc-bril die op het toilet past
Schuiven naar boven