Beste wc verfrisser

Bijgewerkt: 21 februari 2022

Vieze luchtjes op het toilet is niet fijn, maar soms niet te voorkomen. Gelukkig is er de beste wc verfrisser. Hiermee maskeer je nare luchtjes en ruikt het weer heerlijk fris. Let op want je hebt verschillende wc verfrissers. Welke je moet nemen of de beste is, dat lees je in dit artikel.

Waarom het toilet stinkt

Het komt regelmatig voor dat het toilet oftewel de wc stinkt. Deze ruimte ruikt zo vies door een slechte hygiëne. Het is onvoldoende om alleen de wc-pot schoon te maken. Urinespetters bevinden zich ook op de muren, de deur, deurklink en de vloer. Denk ook aan het wc-matje, die is vaak viezer dan je denkt.

Soms ontstaat er algengroei in de stortbak. Dit gebeurt wanneer de stortbak lange tijd niet is schoongemaakt of wanneer het toilet al een tijd ongebruikt is. Algengroei geeft ook een muffe geur af.

De beste wc verfrisser

Een wc verfrisser maskeert nare luchtjes. Maar het lost het probleem natuurlijk niet op. Toch kan een wc verfrisser handig zijn. Denk maar eens aan de grote boodschap, die ruikt nooit prettig. Je wil niet dat de volgende bezoeker bijna flauwvalt.

Met betrekking tot wc verfrissers heb je verschillende keuzes. Hieronder vind je driemaal de beste wc verfrisser. Lees ook even de tips door met betrekking tot het goed schoonmaken van een stinkend toilet.

Toiletblok in de wc-pot

Laten je huisgenoten (of jezelf) vaak een doordringende geur in het toilet achter? Dan is een toiletblok de beste wc verfrisser. Bij elke toiletspoeling komt er wat geur vrij. Een beetje van die lekker geurende gel blijft in de toiletpot achter. De ideale methode om met hinderlijke geurtjes af te rekenen zijn.

De betere merken zoals Ambi Pur gaan zeer lang mee, tot wel vijf weken. Je ziet vanzelf wanneer het blokje op is. Je zorgt dan voor een nieuwe navulling of vervangt het toiletblok in zijn geheel. Het grootste voordeel van een toiletblok is dat het heel betaalbaar is. Het is dan ook de goedkoopste manier om de wc-ruimte keer op keer te verfrissen.

Bekijk toiletblok

Geurstokjes – ook ter decoratie

Een andere goede wc-verfrisser is het gebruik van geurstokjes. Niet alleen lekker geurend maar ook zeer decoratief. Geurstokjes geven een zeer intense geur af. Je parfumeert hier de hele ruimte mee, en dat gedurende enkele weken.

Plaats twee of meerdere van deze stokjes in het flesje. Hoe meer stokjes, hoe intenser de geur. Omdat de toiletruimte vaak klein is volstaan twee of drie stokjes. Soms is het ook een kwestie van uitproberen.

Het merk Rituals is zeer bekend en ook kwalitatief erg hoog. Het brengt geurstokjes in de meest bijzondere geuren uit. Goedkopere merken zijn ook goed maar hebben een wat minder lange levensduur. Ook kan de geur minder intens zijn, maar als wc-verfrisser is dit vaak geen probleem.

Het gebruik van geurstokjes is over het algemeen wel wat duurder dan een toiletblok. Aan de andere kant heb je niks in de wc-pot hangen en is de geur veel levendiger.

Naar geurstokjes

Automatisch spray luchtverfrisser

Een andere optie en zeker de beste wc verfrisser is de automatische spray. Op de laagste stand verspreidt deze gedurende 60 dagen een frisse geur. Ideaal voor het toilet of op de badkamer. Hiermee neutraliseer je geurtjes, waardoor de toiletruimte weer schoon en fris ruikt.

Je hebt keuze uit verschillende intensiteitsniveaus, maar voor de kleine toiletruimte is het aan te raden om voor het laagste niveau te gaan. De geur blijft lang hangen waardoor dit apparaatje ook nog eens voordelig in gebruik is.

Hoe werkt het apparaat? Om de zoveel tijd wordt er een kleine hoeveelheid spray afgegeven. Hierdoor blijft het toilet altijd fris ruiken. Wanneer de verpakking leeg is maak je gebruik van een voordelige navulling. Handig om te weten: in de Air Wick automatische spray passen ook de navullingen van de goedkope Action flesjes. Houd er wel rekening mee dat de Action flesjes minder intens ruiken.

Bekijk automatische luchtverfrisser

Zo maak je een stinkend toilet schoon

Het is natuurlijk geen pretje wanneer het toilet indringend ruikt of zelfs stinkt. Het beste kun je dan een sopje van Biotex maken, of schoonmaakazijn. Ga met een schuursponsje of een harde borstel over de voegen. Doe dit niet alleen bij de wandtegels maar ook bij de vloertegels. Dit is namelijk de beste manier om een vieze geur uit het toilet te krijgen. Dit komt omdat urinespetters vaak helemaal in de voegen doordringen.

Maak de toiletpot zelf en ook de binnenkant schoon met chloor. Niet echt milieuvriendelijk maar af en toe is dit echt nodig. Chloor mag je nooit mengen met andere schoonmaakmiddelen, gebruik dit dus apart.

Is het toilet weer lekker fris en schoon? Dan maak je gebruik van een wc verfrisser, zodat die frisheid ook lang aan blijft houden.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste wc verfrisser
Schuiven naar boven