Leukste haakboeken – direct aan de slag

Bijgewerkt: 21 februari 2022

Iedereen kan (leren) haken. Het is een leuke hobby voor beginners en gevorderden. Met de leukste haakboeken ontdek je nieuwe patronen en haaksteken. De boeken zijn allen voorzien van duidelijke beschrijvingen en foto’s. Je haakt sleutelhangers, knuffels, gebruiksvoorwerpen en nog veel meer.

Hoe moet je beginnen met haken

Ben je nog niet bekend met haken? Het is niet moeilijk om hiermee te beginnen. Het beste kun je een haaknaaldenset aanschaffen. Uiteraard heb je ook bolletjes wol nodig. Al deze producten bestel je eenvoudig online, maar er zijn ook speciale hobbywinkels die deze materialen verkopen.

De leukste haakboeken

Waar vind je goede haakpatronen? Op het internet vind je er een paar, maar die zijn niet zo leuk en de beschrijving is soms onduidelijk. In de leukste haakboeken kom je zeer uiteenlopende haakpatronen tegen. Deze boeken zijn geschikt voor beginners en gevorderden.

Nederlandse haakboeken

Het makkelijkste is om te beginnen met de leukste haakboeken Nederlandstalig. Vooral voor beginners een aanrader, omdat je echt alles begrijpt wat er staat. De beschrijving is zeer duidelijk zodat je stap voor stap een knuffel, kleedje, sleutelhanger of iets anders haakt.

Aanraders zijn Het Hollands haakboek, Het Minivolkje of Het Wolvriendjes haken. Uiteraard zijn er nog meer van dit soort boeken verkrijgbaar. De leukste haakboeken zijn te koop vanaf € 12,95.

Bekijk Nederlandstalige haakboeken

Ebooks over haken

Heb je liever een Ebook over haken (haakpatronen)? Voordeel van een Ebook is dat dit goedkoper in aanschaf is. De leukste haakboeken in digitale vorm beginnen vanaf € 0,99. Voor een bedrag van gemiddeld € 2,99 heb je uitgebreide ebooks met verschillende haakpatronen te pakken. De meest populaire haakboeken zijn als ebook voor maximaal € 9,99.

Je ziet, wat een Ebook ben je veel voordeliger uit. Wel heb je dan een tablet of e-reader nodig om het ebook in te zien. Het kan ook via smartphone, maar mogelijk zie je de beschrijving van de haakpatronen dan minder goed.

Naar ebook haakboeken

Top 10 boeken over haken

Ook zo benieuwd naar de beste en leukste haakboeken? Hieronder vind je de top 10 boeken over haken. Deze lijst wordt continu aangepast, zodat je zeker weet dat je het beste haakboek te pakken hebt. Ga voor de gids met 200 haaksteken, haakpatronen om leuke kleding te maken of de grappigste sloffen. Er is meer dan voldoende keuze.

Bekijk top 10 boeken over haken

Tip: koop elk jaar een nieuw haakboek

Is haken echt je favoriete bezigheid? Dan is het aan te raden om elk jaar een nieuw haakboek te kopen. Je bent na een jaar wel uitgekeken op het oude boek en toe aan wat nieuws. Omdat er regelmatig nieuwe haakboeken worden uitgebracht, blijf je ook bij de tijd.

Bewaar je oude haakboeken, die komen later altijd nog van pas. Door de jaren heen verzamel je ook nog eens de leukste haakpatronen.

Zo moeilijk is haken

Dankzij de leukste haakboeken vind je makkelijke tot moeilijke haakpatronen. Maar hoe moeilijk is haken nu eigenlijk? Veel mensen denken dat ze dit niet kunnen leren. De praktijk wijst heel anders uit want haken is zeer geschikt voor beginners. In sommige boeken vind je een duidelijke uitleg met betrekking tot de verschillende haaksteken. Maar ook hoe en waar je moet beginnen.

Voor beginners is het dan ook aan te raden om voor een makkelijk haakboek te gaan. De patronen die je in boeken tegenkomt zijn vaak voorzien van afkortingen. Voorin of achterin het boek staat uitleg over de afkortingen en welke haaksteken hierbij passen.

Moeite met haken? Op YouTube staan er nog wel wat filmpjes met duidelijke uitleg.

Wat betekent sterretje bij haken?

Je zult merken dat bij haakpatronen vaak een sterretje staat. Alles wat tussen de sterretjes staat moet je herhalen. Hoe vaak dit herhaald moet worden staat als cijfer voor het eerste sterretje aangegeven.

Dus het * bij haken gaat over het herhalen van de haaksteek.

Wat is makkelijker, breien of haken?

Er zijn best veel mensen die haken als hobby hebben. Het is ook nog eens de trend, want breien lijkt een beetje naar de achtergrond te verdwijnen. Maar wat is nu makkelijker, breien of haken? Het voordeel van haken is dat het een stuk sneller gaat. Voor velen is dit ook nog eens makkelijker.

Natuurlijk is alle begin moeilijk, dit geldt voor zowel breien als haken. Maar oefening baart kunst en uiteindelijk heb je het onder de knie. Het voordeel van haken is dat je het jezelf makkelijk aan kunt leren. Bijvoorbeeld met een van de beste haakboeken of door voorbeeldfilmpjes op YouTube te bekijken. Overigens heb je die haakboeken altijd wel nodig, anders vind je geen leuke patronen.

 

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Leukste haakboeken – direct aan de slag
Schuiven naar boven